KERMIS - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu KERMIS - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

KERMIS

Door: Marlies

Blijf op de hoogte en volg Peter

13 Augustus 2018 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen

Maandagmorgen gingen we eventjes bij Wil en Annemarie op de koffie, lekker buiten gezeten en een beetje bijgepraat. Wil had voor s middags nog een afspraak kunnen regelen bij een fysiopraktijk in Helden, die wel CVA patiënten behandelen. Fysio Baarlo mag/wil vanaf 1 januari 2019 geen CVA patiënten meer behandelen dus zijn we op zoek naar een andere praktijk en nu konden we s middags voor een intake gesprek naar Panningen. Wil haalde ons net voor 17.00 uur op en binnen 5 minuten waren we bij Fysio Motio. Even wachten en toen maakten we kennis met Gerard. Een heel positief gesprek volgde. Ja ze zagen nog best wel veel mogelijkheden en heel belangrijk was dat Peter zijn spieren in zijn rechterbeen gebruikte. Peter gaf aan dat hij bang was om te vallen en daardoor heel onzeker werd en ook daardoor heel stroef liep. Maar Gerard zag hier wel mogelijkheden in. Met een heel goed gevoel gingen we weer naar huis. Baarlo en met name Richard is altijd heel goed voor ons geweest en samen met Richard hebben we heel veel bereikt, maar nu door toedoen van de zorgverzekeraar moeten we dus gaan omschakelen. Lastig… maar misschien ook wel heel positief en kunnen we hier nog meer bereiken. Verandering van spijs doet eten toch !!!!
S Avonds zaten we nog heel lang buiten want binnen was het om af te pikken !!
Dinsdagmorgen kregen we al op tijd een appje van Claudi, ze waren al thuis….. ze hadden de hele nacht gereden vanuit Frankrijk. Joep en Mees wilden graag s nachts rijden en dat was goed bevallen. Fijn dat zij ook weer veilig thuis waren. Maar oh wat is het heet hier in Grashoek, bah bah… Na de middag moest ik nog even naar de apotheek, de reguliere medicijnen van Peter ophalen, maar door alles weer wat slimmer geworden nam ik nu de doosjes van de goede medicijnen mee, met merknamen en alles zodat ze me niet weer wat anders in de handen konden duwen. De medewerkster keek me wat vreemd aan… wat wil U met die doosjes…. Controleren !!! En met enige tegenzin controleerde ze alles. Nee hoor mevrouw we geven niet zo maar wat mee…. Het was me te warm om hier op te reageren, maar ik ging wel met de goede medicijnen naar huis!!! Toen ik thuiskwam ging de pieper, Robert heeft vakantie en nu hebben wij pieperdienst. Ik kreeg het niet alleen opgelost dus Robert gebeld en samen losten we het op. Tegen 16.30 uur kwamen Claudi en Johan met Joep Mees en Niene. Zwemmen en vertellen over hun mooie vakantie. We zaten bij het zwembad maar na een half uur had Peter het wel gezien, hij vond het te warm en wilde graag weer binnen zitten, daar was het ietsje koeler. We aten nog samen met Claudi en Johan, maar bij Peter was het lontje kort geworden, hij was zo moe van de warmte. Eigenlijk de eerste keer dat we er echt lacht van hadden. Toch gezellig gegeten en na het eten gingen ze gelijk naar huis en kon Peter in zijn stoel gaan zitten.
Woensdagmorgen was het toch wel ietsje minder warm en deed ik de boodschappen, in de winkels was het heerlijk koel en op de markt was het lekker druk. Nog wat opgeruimd en een beetje kasten geordend en s avonds zaten we weer lekker buiten en kwam Peters zusje nog even langs.
En dan is er donderdag eindelijk regen….. eindelijk …eindelijk. Ik wist niet dat je zo kon verlangen naar een regenbui !! Uiteindelijk hadden we donderdag 8 mm , dat is nog niet zo heel veel maar we zagen het om ons heen al groener worden. Peter had wel weer veel last van zijn rechterarm, en hij wilde graag dat ik hem met wietolie masseerde. Normaal doet Wim dat op de dinsdag maar die is nu een paar weekjes uit de running, dus werd dat mijn taak, natuurlijk kan ik het niet zo goed als Wim, maar Peter was toch wel tevreden. Om 12.30 kwam er nog een meneer uit Tegelen de mandjes ophalen, ik geloof al 15 jaar dat ik voor hun vereniging 5 vlees mandjes maak. Ieder jaar voor hetzelfde bedrag en die gaan dan in de Bingo. Meneer belt zo ongeveer 2 maanden van te voren… pakweg 2 minuten en alles is geregeld en vervolgens komt hij ze dan ophalen en is dan ook nog geen 5 minuten binnen…
En s avonds ging ik nog lopen met Willemien en Annemarie, de pieper mee, want als die afging moest ik meteen naar huis, want stel dat er door onweer de stroom zou uitvallen…. Tja en dan zouden we een groot probleem hebben. Maar er was alleen een verkoelende regenbui en verder niks gebeurt. Lekker gewandeld en veel verteld !!
Vrijdagmorgen kwam Wiil om met Peter te gaan zwemmen. Ik moest nieuwe soep maken, dus een grote pot tomatensoep gemaakt en tegen 11.30 uur kwam Annemarie gelopen en dronken we koffie terwijl de mannen aan de soep zaten. Het zwemmen had weer goed gegaan en er waren nog een aantal CVA patiënten aan het zwemmen vanuit activiteitencentrum Baarlo. Ja daar hadden ze eventjes mee gepraat en was heel positief geweest.
Na het slaapje van Peter moesten we naar Joeps verjaardag. Joep was maandag 7 jaar geworden maar toen zaten ze nog in Frankrijk. Het was heerlijk weer, beetje zonnetje, niet te koud, niet te warm. Heel gezellig allemaal. Leuk gepraat met Jan en Tiny en genoten van de kinderen. Joep had een musicbox gekregen met microfoons en nu gaven ze me toch een show weg. Nou Joep en Sien samen, zingen springen dansen, wat hebben we gelachen en genoten. En dan s avonds ook nog eens de varkensprijs omhoog, ongekend 7 centen erbij, Maar oepsie helemaal vergeten vlaai te bestellen voor de kermis…
Dus zaterdagmorgen nog maar even op pad. Peter wilde wel grasmaaien, maar oeps geen druppel benzine meer. Eerst naar Beringe fruit halen, dan naar de bakker voor vlaai en langs het tankstation benzine gehaald. En terwijl ik het eten klaarmaakte maaide Peter het gras, ja ja door de regen was het gras ook een beetje gegroeid en het was niet te warm, zelfs een beetje fris en reed Peter weer op de grasmaaier. Heerlijk vond hij dat !! Ik had radio P en M opstaan en daar was allemaal mooie muziek op, alles uit de jaren 70… ik werd er een beetje emotioneel van… mooie herinneringen en veel dansnummers…. Zullen we dat nog ooit samen kunnen…. Kermis en dansen….
Om 14.30 uur was Lonneke er met Zoe om hier kermis te komen vieren, er moesten flink wat spullen uit de auto geladen worden en ik knuffelde even met Zoe. Wat is dat toch een heerlijk kindje, lacht altijd !! Maar Lonneke ging met Zoe nog naar Joeps verjaardag en toen appte Christel of het goed was als ze s avonds een kop koffie kwamen drinken… ja dat was heel goed, wij moesten op Zoe passen en nu hadden we toch een beetje kermis gasten !! Om 17.00 was Lonneke er weer met Zoe en oh wat was het gezellig, samen gespeeld met Zoe kruipen lachen , heerlijk. Samen gegeten en toen gaf Peter aan dat hij toch wel moe was en eigenlijk wel een uurtje wilde rusten. Geen probleem, Lonneke en ik zetten Zoe in de kinderwagen en gingen een eindje wandelen. Naar BInky in de wei, naar de schaapjes kijken en toen we weer terug kwamen was Zoe in slaap gevallen, maar ja ze moest nog een flesje drinken, dat gegeven, maar toen wilde ze NIET slapen. Peter had wel een dutje gedaan en toen Peter en Christel kwamen was hij weer fit… Maar Zoe ging niet slapen… Lonneke ging er nog een eindje mee lopen, ze viel weer in slaap, maar toen we haar in bedje legde , moest ze toch weer huilen en duurde het best wel lang voordat ze sliep. Wij hadden een supergezellige avond met Peter en Christel, veel te vertellen zoals altijd en om 24.00 nog niet bijgekletst. Lonneke was toch weer op tijd terug van de kermis en Zoe moest s nachts ook nog een poosje huilen, maar werd s morgens heel vrolijk wakker, wij waren allemaal een beetje brak, maar Zoe had de grootste lol. Heerlijk samen ontbeten, Lonneke had de tafel al gedekt, de broodjes in de oven terwijl ik Peter verzorgde, lekker!! Om 12.00 uur aten we een lekker soepje en ging Peter naar boven voor zijn middagslaapje, Zoe ging ook lekker slapen en Lonneke deed een tukje op de bank…. Om 15.00 uur had ik de koffie klaar, maakte ik Peter weer wakker, Zoe meldde zich en nadat alles verzorgd en koffie gedronken had gingen we naar de kermis… zo dat was lang geleden dat we op de zondagmiddag naar de kermis gingen… Steef en Robert waren er met Pierke en Sien en ook Claudi en Johan met Joep , Mees en Niene. We stonden bij de rups Joep en Mees zaten er met Sien in, Pierjke stond aan de kant een beetje verdrietig te zijn… hij durfde niet alleen…. Oh wel in de Joris en draak en de Python op de Efteling en niet in de rups…. Oh maar dat durft oma wel hoor.. Nou dan gaat oma toch samen met Pierke… En zo zat ik de volgende ronde met Pierke in de rups en het karretje voor mij zaten Joep, Sien en Mees. OH wat was dat genieten !!! Wat voelde ik me rijk en gelukkig!! Na de rups naar de caroussel en de botsautos , Zoe en Niene genoten, en om de beurt zat er wel eentje bij Peter op schoot. Touwtje trekken, de hijskranen… en oh wat zagen we veel bekenden, wat was het druk en gezellig. Tot slot nog naar de snoepkraam en mochten ze allemaal wat uitzoeken… Niene zat bij Peter op schoot en ik had Zoe op de arm….. Effe een foto knippen…. Eindelijk een foto met de 6 kleinkinderen…. Ja eentje om in te lijsten !!! Wat een rijkdom, wat een geluk !! Ja en zo voelden we ons ook, Peter kwam er s avonds steeds weer op terug, hoe fijn hij had genoten van zijn kinderen en kleinkinderen maar ook al die mensen die hij gezien had, ja dit was SUPER !!! Lonneke gaf Zoe nog te eten bij ons thuis en kwamen Claudi, Johan, Joep, Mees en Niene hier nog frietjes eten…. en dan al die lieve berichtjes deze week ja dat doet een mens goed, hier halen we veel kracht en energie uit om door te gaan. Het berichtje van Brigitta, dank je wel want nu krijg ik het bericht ook weer op mijn oude versleten computer, en tja Truus….. het boek blijft spannend, soms een beetje te spannend, ik zou er zo graag een super happy end aan willen geven, maar het gebeurt hier allemaal echt…. En ook ik weet het einde niet….. maar we blijven positief en dinsdag gaan we weer gezellig naar de KERMIS. GENIETEN !!!!

WANNEER JE EEN MOMENT TWIJFELT
OF JE KUNT VLIEGEN
VERDWIJNT DE MOGELIJKHEID
OM HET OOIT TE KUNNEN

Veel liefs Marlies

• 14 Augustus 2018 - 11:27

Christel:

De week toch weer vol. Ondanks de hitte. Nu eindelijk wat regen. De zomer is nog lang niet voorbij. De zomervakantie alweer de laatste week. De tijd vliegt. Zeker als je geniet. Het leven kan zo mooi zijn. Haal eruit wat erin zit. Ook al moet je af en toe een handje helpen.

• 21 Augustus 2018 - 09:51

Hein Oet Wieërt:

Wat een verslag Door allerlei oorzaken nu pas gelezen Nee niet door de vakantie want die hebben wij afgeblazen