Poppenkast gezondheidszorg!!
Door: marlies
Blijf op de hoogte en volg Peter
26 Maart 2010 | Nederland, Grashoek
Hallo lieve mensen
En weer is hier van alles gebeurt!! Soms denk ik wel eens heb ik nog wel voldoende schrijfstof om iedere week een nieuw bericht te maken? Maar deze keer heb ik er echt geen moeite mee. ook de titel niet, maar dat zal dadelijk wel duidelijk worden...
Vrijdagavond hadden we gezellig visite van Ria en Wiel en het viel hun ook op hoeveel Peter met praten vooruit was gegaan.
Zaterdagmorgen eerst zwemmen en s avonds moesten we naar Eindhoven naar de verjaardag van joost. Claudi en Johan gingen met ons mee en in de auto vroeg Claudi hoe oud Joost eigenlijk werd. Peter dacht 31. Nee hoor al 35.
He he zegt Peter en nog gene man!! Nou Joost en Manu gaan eerst trouwen (23 april) en dan zullen er misschien wel gauw kindertjes komen.We kwamen binnen en er stonden beschuit met muisjes op tafel. Hadden we nu toch ergens iets gemist. Nee hoor vol trots kwam Joost met de schaal rond en vertelde ons het grote nieuws dat ze Papa en Mama gaan worden. Kei leuk!!
De avond verliep verder heel gezellig met veel familie.
Zondagmorgen naar Wims verjaardag en dat was ook weer heel pleasant en verder hadden we niks deze dag want maandag moesten we al op tijd in het ziekenhuis zijn bij de schoenmaker en cardioloog.
Maandagmorgen dus eerst naar de schoenmaker waar ze gipsafdrukken maakten van peters voeten voor de nieuwe schoenen. Ondertussen ging ik kijken waar we om 11.15 uur moesten zijn en of het ver lopen was. Was een aardig eindje maar dat kan Peter goed lopen, ik meldde ons vast. Bleek dat ik de doorverwijzing van de internist niet bij me had. Shit!! Zal ik die dan maar even thuis gaan halen. De secretaresse zou het even navragen bij de internist, want die had ons doorgestuurt omdat er een kleine afwijking in het hartfilmpje was. Na 10 minuten meldde ze mij dat de internist niet te bereiken was of geen gegevens had en ze had de cardioloog gevraagd en we konden zo terecht. Ik de hele tijd nadenken wat er nu precies in die verwijzing stond.... niks eigenlijk... zo n papier met heel veel voorgedrukte onderzoeken maar daar was toch niets op ingevuld. Nou ja we zouden wel zien....
Peter opgehaald bij de schoenmaker en toen naar de cardioloog gelopen. we waren wel een kwartier te vroeg, maar dan wachten we wel. In de wachtkamer lagen allerlei foldertjes en informatie en daar las tot mijn grote stomme verbazing een artikel van een nederlandse huisarts over de cholesterolverlagende middelen. Mijn mond viel bijna open van verbazing.
Dat deze middelen en met name de lipitor, nog helemaal niet bewezen zijn en de vervelende bijwerkingen vaak erger zijn dan de kwaal. De patienten die ze voorgeschreven krijgen zijn naar zijn mening gewoon proefkonijnen.Ik had dit al eerder gelezen van een duitse professor, maar nog niet van een Nederlandse. Ik dacht bij mezelf het is toch net een poppenkast hier in de gezondheidszorg.Wat zitten praten met andere wachtenden, en de irritatie werd steeds groter, want het spreekuur liep nogal uit. Om 10 over 12 waren we eindelijk aan de beurt..... Ja wat we kwamen doen... Doorgestuurt door de internist... Hartfilmpje week af.... Ja wat de specifieke hartklachten waren van Peter... Nou eh... eigenlijk geen. Ja zegt Peter ik kan niet goed praten en mijn arm/hand doet het bijna niet en lopen gaat moeilijk, maar hart...geen klachten.
De cardioloog ging eens in zijn computer kijken, we moesten doorgeven welke medicijnen Peter gebruikt(staat dat er dan niet in??? Moeten we iedere keer, bij iedere arts opnieuw vertellen..)
Maar goed we speelden de poppenkast maar mee. Tot hij zag dat het cholesterol verhoogt was. Heeft U daar medicijnen voor. Ja maar die staan in de kast!!! Oh, dan gaan we nu eerst een hartfilmpje maken. Naar een kamertje ernaast en daar vroegen ze zijn lengte en hij moest op de weegschaal. Yes 10 kilo minder als 3 maanden geleden. Zo dat was een mooie opsteker in deze poppenkast. Hartfilmpje gemaakt en de bloeddruk gematen en toen moesten we weer wachten op de cardioloog. Die luisterde nog eens naar zijn hart en snapte er eigenlijk niks van. Het was allemaal perfect in orde. Ja zegt hij en maar goed dat je die cholesterol medicijnen niet bent gaan slikken, die hadden ze bij de verhoogde leverwaardes helemaal niet voor mogen schrijven!!!!! Maar om nu alles uit te sluiten wilde hij toch nog een echo van het hart maken...maar dat kan in Panningen op de poli. Nou.... Poppetje gezien kastje dicht, en gauw naar huis.
Dinsdag fysio en logo, had allemaal heel goed gegaan, maar wel vermoeiend en s avonds kwam Willemien nog om zijn voeten te pedicuren.
Woensdag was mijn vleesdag en Het was prachtig weer dus liep Peter wat vaker naar buiten. s Avonds nog zwemmen met wil en na het zwemmen kwam Annemarie ook nog even koffiedrinken.
Donderdag naar het afasiecentrum en Peter wilde er perse met de taxi naar toe. Ik hoefde hem niet te brengen en hij bleef er ook lunchen en naar de middaggroep ging hij ook en dan kwam hij om 4 uur met de taxi terug!! Zo voor het eerst sinds 1jaar zou ik tussen de middag alleen thuis zijn.. Wo dat was even wennen, ik kan vanalles gaan doen, of niks doen... wat een luxe...
Heb toch vanalles gedaan en boodschappen en moest nog wat wegbrengen naar Lucia en daar koffiegedronken, maar ik hoefde me niet te haasten om weer op tijd terug te zijn... Maar vond het enorm spannend, hoe afgebrand zou Peter zijn als hij thuis kwam!!
Om 4 uur was hij thuis.... en een lachende vrolijke Peter stapte uit de taxi. Geweldig had hij het gehad, hij kan me precies vertellen wat hij gegeten had, wat hij had moeten betalen ja en hij had 70 centen fooi gegeven, de eerste keer zelf betaald... ja dat was leuk, ja en er waren weer nieuwe mensen, helemaal uit de buurt van Uden,Loes en Marius,, ja het plaatsje wist hij wel, maar kwam er niet op. Atlas erbij gepakt en hij wees het zo aan Berghem!! Nou ik had tranen in mijn ogen, zo enthousiast als Peter alles vertelde en hoe leuke dag het was geweest. Je zag het in zijn hele uitstraling!! Ja en s avonds nog de maandelijkse vergadering met Steef en Robert. En ook dat ging super, Zat hij er anders vaak maar wat bij, nu nam hij echt deel aan het gesprek. Steef en ik keken elkaar vaak aan, zo dat gaat effe super!!
Ja lieve mensen het is lente overal komen er bloemen uit de grond, de lange winter voorbij....
LANGS IEDERE WEG ZIJN BLOEMEN TE VINDEN
MAAR NIET IEDEREEN WEET ER EEN KRANS VAN TE VLECHTEN
MAAR WIJ GAAN ER WEER EEN HELE MOOIE KRANS VAN MAKEN!!!!!
Veel liefs Marlies
De avond verliep verder heel gezellig met veel familie.
LANGS IEDERE WEG ZIJN BLOEMEN TE VINDEN
MAAR NIET IEDEREEN WEET ER EEN KRANS VAN TE VLECHTEN
MAAR WIJ GAAN ER WEER EEN HELE MOOIE KRANS VAN MAKEN!!!!!
Veel liefs Marlies
26 Maart 2010 - 15:16
Marie-louise:
Het gaat geweldig goed met Peter,
Je ziet toch telkens weer een beetje vooruitgang
Hij kan dadelijk als de asperges er zijn, ze misschien wel gaan verkopen
groetjes -
26 Maart 2010 - 16:34
Hein Oet Wiëert:
Ja, wat een poppenkast en het draait vaak vooral om centen en niet om patiënten. De goeie nagelaten. Maak er wat van. De mooiste bloemen groeien vaak zeer nabij maar wij zien ze vaak niet of althans te weinig. -
27 Maart 2010 - 12:14
Christel:
Marlies en Peter,
in al die jaren is er op het gebied van de "bureaucratie" dus weinig veranderd. Ben maar blij, dat je zelf zo mondig bent om alles goed door te nemen en beslissingen durft te nemen. Tegen het advies van een arts in. Sommige artsen kunnen niet goed overweg met mondige patienten. Maar er is er maar één die telt. EN DAT IS DE PATIENT. En niet de dokter. Iedere dokter heeft zo zijn eigen ideeën. Bovendien blijft de gezondheidszorg in beweging. Dus wat vandaag vernieuwend is, is morgen verouderd. En er is geen enkele dokter die de patient beter kent, dan de patient zelf en zijn partner. En toevallig ben jij dat nu. Je hebt van die balletjes, die zoiets als "ik ben dokter" over zich hebben. Zou je braakneigingen van krijgen. Er zijn ook artsen, die wel goed kunnen omgaan met kritische klanten hoor. Ben er al een paar tegengekomen. Die zijn wel een stuk prettiger in de omgang. Maar ja, als patient heb je ze niet altijd voor het uitkiezen. En je zit toch in een underdog-positie. Moet je er zelf toch het beste uithalen.
Hou jullie haaks. En tot gauw. -
27 Maart 2010 - 21:54
Lucia:
Ha allemaal,
Bij het lezen van positieve berichten, krijg je vanzelf goede zin.
En zet in die krans maar lekker ruikende hyacinten!!
Heb je er dubbel plezier van!!
Groetjes -
28 Maart 2010 - 21:00
Jan-Thea:
Ga zo door SUPER,laat de bloemetjes maar komen en dat we lekker naar buiten kunnen gaan ZITTEN.
Gr thea