het treintje rijdt - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu het treintje rijdt - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

het treintje rijdt

Door: marlies

Blijf op de hoogte en volg Peter

02 Oktober 2009 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen

Ja ik geloof dat er steeds meer mensen zijn die onze site lezen, en hoe mensen via omwegen op deze site terecht komen.Zoals Hein uit Weert die we in de dagopvang van Blixembosch tegen kwamen en die Peter kende van vroeger van de KPJ. Er zijn toen geen adressen uitgewisselt maar door speurwerk van Hein is hij bij onze site terechtgekomen. Fijn dat hij ook een bericht plaatste en in ons treintje stapte.

Wat me wel verbaasd is dat veel mensen denken (en dat ook uitspreken) dat Peters verstand niet helemaal in orde is, dat hij mensen niet herkent en niet veel kan onthouden. Maar dat is dus absoluut niet waar!!!! Peters verstand is meer als 100% in orde en kan heel goed duidelijk maken wat hij bedoelt!!! Het euvel is alleen de link naar de naam, hij heeft de goede naam of woord in zijn gedachte maar kan het dan niet zeggen. Volgens de logopediste is dat kabaaltje stuk, en proberen zijn hersenen een ander nieuw kabeltje te vinden, maar dat vergt heel veel tijd en geduld.
Als ik dan denk aan een jaar geleden hoe we toen communiceerden.En ik bijna ieder woord moest voorzeggen en waarop hij dan ja of nee zei en dan kon je verder met het "gesprek". Bijna een onmogelijk opgave, maar we deden het toch en bleven met elkaar "praten".
Nu dankzij de logopedie en de neuro gaat het al een heel stuk sneller en verbaast het mij hoeveel namen hij zegt. Langzaam, langzaam gaat het iedere daq een beetje beter en komt ons treintje op het goede spoor.

Vorig weekend waren we op Manu s verjaardag in Eindhoven, hier waren we nog niet geweest sinds het infarct en het was kort, want Peter was moe, maar het voelde heel goed. We waren er bij... en heel gezellig zitten kletsen met Charlotte en Alex.
Zondagmiddag naar de Reuver waar we heerlijk buiten hebben gezeten bij Jan en Thea. Ja dan tjokt ons treintje langzaam verder.

Maandag begonnen de therapien weer en zoals altijd op maandag naar Eindhoven voor de neuro feed back. Deze keer ging Christel met hem mee, we moesten wel lachen want Peter kon niet in de auto van Christel(te hoge instap) maar geen nood dan werd er met de audi van ons naar eindhoven gereden. s middags nog logopedie van Joyce en dat ging goed. Volgende keer gaat Peter weer naar de praktijk in Blerick.

Woensdagmorgen gezwommen met John, weer verbaast over de vooruitgang en s middags kwam Herman hem halen om naar het nieuwe museum(vroeger de Moennik) in Helden te gaan. Peter vond het zeer inteessant maar wel erg vermoeiend. Ze hadden nog lang niet alles goed bekeken, maar over een paar maanden er nog een keer naar toe. s Avonds was hij heel erg moe. Oef toch misschien iets teveel gedaan!! En voor donderdag was er ook een vol programma... Toch maar proberen...
Donderdagmorgen eerst naar de neuro en Teun was vol lof. Ik was zelf meegegaan maar tijdens de sessie boodschappen gaan doen. Volgens Teun had het nog nooit zo goed gegaan, en ik moet zeggen toen we terugliepen naar de auto ging het heel goed, zijn passen waren super.
Na zijn middagslaapje kwam Thei Engelen hem halen om met hem wat te gaan rondtoeren, ze gingen richting Venray en dan alles binnendoor. Hier waren veel grote nieuwe stallen gebouwd, die Peter nog niet gezien had, ja en dan glundert hij als hij terugkomt, dit was wunderbar!!
En wat opviel hij was helemaal niet moe s avonds, hele gesprekken voerden we nog. ... Och over een half jaar nog minder moe en dan misschien niet meer slapen van 1 tot 3!!!....(Peters eigen woorden!!)
En vandaag was hij ook weer fit.
Vanmorgen eerst naar de fysio, en vol verbazing keek ik naar hem toen hij terugkwam..... de gewone schoenen aan... hij had op de therapie zo goed gelopen, dat hij nu ook thuis van tijd tot tijd op de gewone schoenen mag lopen.. Zo dat was een mooie opsteker, daar put je weer nieuwe kracht uit, ons treintje ontspoort niet!

JE HEBT IEMAND NODIG
IK HEB EEN VRIEND

Veel liefs Marlies

• 02 Oktober 2009 - 13:06

Marie-louise:

Ik kan alleen maar zeggen
    Ga zo door, want jullie zitten op de goede weg
    groetjes

• 02 Oktober 2009 - 13:14

Teun:

Ja, ook de neurofeedback therapeut spiekt af en toe hoe het met peter en marlies gaat! Het gaat inderdaad erg voorspoedig, en het is bijzonder aangenaam Peter onder behandeling te hebben. Ik ken maar weinig mensen met zoveel enthousiasme, moed en spirit. (en kennissen die meerijden) Ik zie jullie volgende week weer! Prettig weekend!

• 02 Oktober 2009 - 14:03

Lucia:

Ha allemaal,

Het treintje rijdt inderdaad goed, en is ook op de goede weg!! Maar wat wil je met zo'n passagiers.
    Tjoek rustig verder, het schakelen gaat dan vanzelf..
    Groetjes

• 02 Oktober 2009 - 14:31

Hein Oet Wiëert:

Het voelt zo goed om ook met dit treintje mee te rijden want ik kan het dat ook wel gebruiken. Inderdaad is het vaak zo dat mensen denken dat je ze niet allemaal op een rijtje hebt maar dit is echt niet waar maar alleen is de volgorde anders en lukt het ook mij niet om ze op de juiste wijze achter elkaar te plakken en komt dit raar? over. Ik heb er sterk over gedacht om met een bord hier door Weert te lopen met als tekst: Ik ben niet dronken ! Trouwens ik kende Peter niet persoonlijk volgens mij maar weet nu door oa zijn deelname aan de trekkerbehendigheidswedstrijden waar ik die naam van kende. Raar dat ik dat nog weet en namen van mensen die ik pas ontmoet heb niet. Ik weet dat dat ook een gevolg is van mijn cva en in het begin was ik daar in het ziekenhuis zeer verbaast over maar niet lang hoor. Trouwens ik ben ook veel opener geworden sinds mijn infarct en dat heeft mij al veel mooie contacten opgeleverd zoals bv deze.
    Ik ga stoppen anders zit ik te lang achter de pc.Fijn weekend en houdt jullie taai.

• 02 Oktober 2009 - 16:30

Tineke En Jan:

Hoi Peter Marlies en familie
    Heel fijn dat het steeds weer een stuk vooruit gaat,laat die trein maar gaan en af en toe stoppen zodat er "nieuwe Mensen en ontwikkelingen"bij kunnen.Zo blijf je goed op de rails en ontspoor je niet.SUCCES TINEKE

• 02 Oktober 2009 - 18:20

Tooske:

ja hallo,
    zit de treinvol, of kan er nog iemand bij.Maargoed dat het geen intersity is, maar een stoptrein, dan kan je af entoe eens uitstappen, en bij een vriend aankloppen!!!!

• 02 Oktober 2009 - 20:38

Hein Oet Wiëert:

Ik ben gevorderd tot 12 november. Ja wat zou het fijn zijn als je gewaarschuwd zou zijn geweest dat een epileptische aanval heel vaak kan optreden. Ik was eigenlijk flink kwaad toen ik dat hoorde en hoewel ik dat niet hen meegemaakt had ik dat graag geweten. De doodsangst die ik heb mee gemaakt na mijn infarct wil ik nooit meer mee maken en daarom zou het fijn zijn als je gewaarschuwd zou worden. Ook voor de familie en vrienden maar het antwoord is dan dat ze niemand onnodig bang willen maken maar daar was en ben ik het helemaal mee oneens maar dat zie je als cliënt verkeerd en daar mag je het mee doen.Welterusten althans voor mij.

• 04 Oktober 2009 - 09:19

Hein Oet Wiëert:

Goede maar wel frisse zondagmorgen. Ja Marlies jij maakt met je spreuken iets vrolijks in mij los. Kwam net weer Gelók leet etc tegen en dan zoemt dit de hele dag weer in mijn hoofd en zing, fluit en neurie dit de hele dag. Trouwens ook wengske aan wengske komt dan steeds erbij. Ik heb er mijn oude klapper( minstens 30 jaar oud ) met songteksten erbij gepakt en er zijn nog meer liedjes die van toepassing zijn en dan denk ik aan d,n hemel tango en 't drama op d,n haciënda. Speciaal voor jou is toch wel Veur ôs mam. Ga straks tijdens het afwassen de cd van de vrijbuiters luisteren en heerlijk mee zingen. Dat is met mijn zangkwaliteiten niet echt een succes alhoewel ik vind van wel. Trouwens de Vrijbuiters gehoord in het cafè waar mijn ex en ik dansles heb gehad want ik zou op mijn bruiloft toch een beetje dansen moeten. Hier een bandje van gemaakt dat regelmatig werd gedraaid en ik volg Ben Verdellen nog altijd en heb mij een tijdje geleden de cd Luuster ens en ben zeer emotioneel als ik het liedje Ik heb dich leef draai. Dan komt er zoveel naar boven en zelfs nu bij het typen lopen mijn tranen mij over de wangen. Trouwens Poeleke Ploense is met het zwembad ook wel van toepassing. Ik sluit af met jullie allemaal toe te wensen het volgende :
    Fijne Zondag in 't Zuiden.

• 04 Oktober 2009 - 14:59

Christel:

Dea Hein oet Wieërt liek wal de machinist. Wat die man allemaal te vertellen heeft. Geweldig toch! En Peter is beslist niet gek. Je moet hem gewoon de tijd gunnen en af en toe accepteren, dat hij niet op namen kan komen. Op weg naar Eindhoven hebben we samen lekker gekletst en dat ging heel goed. Als ik een fout maakte, werd ik netjes maar zeer duidelijk gecorrigeerd. Ja ja laat Peter maar schuiven. Dan schuift de rest er wel achteraan.

• 06 Oktober 2009 - 08:07

Hallo allemaal,
    Ik heb alle reisverhalen en reacties gelezen en ben en blijf zeer zeer diep onder de indruk. En voor Christel even het volgende: Ik ben geboren in Leivere(Leveroy) en die kunnen seivere. Voor Marlies Proficiat alvast voor morgen dat jij 51 jaar jong wordt. Ik ben gisteren 52 jaar jong geworden. Ik ben druk aan het repeteren met het zingen van het Lang zal ...etc. Groetjes aan iedereen en maak er een mooie dag van.

• 06 Oktober 2009 - 15:14

Wiel En Ria:

Hallo Marlies. en Peter
    Wij willen je alvast Proficiat wenssen met je verjaardag, alweer een jaar achter jullie.Veel gezonde en gelukkige jaren samen met Peter, en die je lief zijn. en vrienden blijven er altijd met die instelling die jullie hebben.
    Al zal er altijd wel iemand zijn die denkt dat het anders moet.
    Maar je doet zo als t moet ,als je er zelf een goed gevoel bij heb.
    Geniet van de dag morgen en op naar een jaar wat voor je ligt

• 06 Oktober 2009 - 16:44

Thea-Jan :

Marlies woensdag is de dag die je niet vergeten mag. Hiep Hiep Hiep voor marlies, ze is JARIG, PROFICIAT met je verjaardag en dikke Kus .Wij wensen jullie samen een fijne dag toe.
    Heel veel groetjes Thea-Jan.

• 07 Oktober 2009 - 11:26

Christel:

Hieperdepiep hoera. Proficiat Marlies met je verjaardag. Wij zien je zondag.

• 07 Oktober 2009 - 18:24

Sandra V.d Beuken:

Hoi Marlies,

Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en nog vele jaren! Dat jullie er van mogen genieten vandaag!

gr sandra