Alweer sneeuw..... - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu Alweer sneeuw..... - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

Alweer sneeuw.....

Door: M

Blijf op de hoogte en volg Peter

24 Februari 2013 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen

Er lijkt geen einde aan te komen...sneeuw...sneeuw..sneeuw!!!
Maandagmorgen was het prachtig weer en om 11.30 uur hadden we een afspraak bij de fysio, eerst thuis allerlei klusjes gedaan en toen samen naar de fysio. Deze keer was Richard de fysiotherapeut en ik was heel benieuwd, want sinds een paar dagen kon Peter weer redelijk goed lopen en nu eens kijken of hij terug was op het niveau van voor de val. Bij Richard liep een stagiair mee en deze jongen was erg geinteresseert en had goede vragen naar mij-ons. Richard begon met de arm-hand los te maken en dat ging alvast supergoed. Zo die hadden we vast in onze binnenzak en ik werd steeds vrolijker. Op een gegeven moment werden er 2 houten stokken gehaald en die moest Peter in iedere hand eentje nemen, Ricard pakte de andere einde vast, Richard begon achteruit te lopen en Peter moest in hetzelfde ritme vooruit lopen... Nou en dat ging toch supergoed, ik kreeg er tranen van in mijn ogen, dat was lang geleden dat ik Peter zo goed zag lopen!!! KLASSE!!! En dat kunnen we thuis ook oefenen, ik kreeg er vleugeltjes van!!!! Helemaal blij gingen we om 12 uur weer naar huis, Peter vond ook dat het supergoed had gegaan.
Na het middagslaapje wilden we de driewieler gaan proberen en een stukje fietsen, het was wel koud maar het waaide niet. We zaten nog aan de koffie toen Johan belde, ja hij had een klein probleempje... of wij het druk hadden... nee niet echt... de stukadoor was geweest en nu lag alles vol, en met Joep erbij lukte het opruimen niet, of wij misschien Joep konden halen, Tuurlijk... Jammer dat we nog niet konden fietsen anders hadden we hem met de fiets gehaald, maar nu maar met de auto. Ik zou even alleen gaan, tja daar kwam Steef met Pierke, ook even voor de gezelligheid.... Joep gehaald, samen spelen met het keukentje en heel veel logopedie!!! Schitterend hoe de 2 mannekes samen speelden, serviesje erbij met ranja, inschudden en oefenen maar!!!Om 6 uur was alles weer naar huis en concludeerden wij dat we een superleuke en goede dag hadden gehad. KLASSE!!!
Dinsdagmorgen op tijd op, douchen en nu de nieuwe inlegzooltjes in de schoenen gedaan en eens kijken of het lopen nu ook zo goed gaat. Pierke kwam, Steef en Robert moesten weg, en zaten we tussen de middag samen met Pierke te eten, heel erg gezellig, en zo grappig met praten, Peter probeert dan Pierke woordjes te leren, dan moet ik het eerst goed zeggen, dan zegt Peter het -meestal- goed na en vervolgens zegt Pierke het, en als het goed is wordt er gelachen en in de handen geklapt. Ja dat zijn leuke leerzame spelletjes voor allemaal!!!
Het lopen met het nieuwe inlegzooltje ging redelijk goed, en het is nu afwachten of er echt verbetering ontstaat en er minder kramp is.
Woensdagmorgen ging Peter met John zwemmen naar de Schatberg en ik was druk met vlees. Ik vertelde John van de fysio en het lopen met stokken. Ja in het zwembad deden ze ook wel zoiets om het ritme erin te krijgen. Tegen 12 uur waren ze terug en het had supergoed gegaan, ja dat was wel een paar maanden geleden dat het zo goed had gegaan!!!
s Middags wilden we naar de bibliotheek gaan, maar er moesten nog wat mensen vlees halen en Ge wilde ook wel een kop koffie drinken... ja en toen kwamen er zoveel verhalen... ja en toen was de bieb gesloten!! Maar heeeel veeeel logopedie!!!
s Avonds ging ik lopen met Willemien, lekker koud, maar heerlijk. Willemien vertelde dat John zo enthousiast was geweest en dat het deze morgen met zwemmen supergoed had gegaan!!!
Donderdagmorgen ging Peter met de taxi naar Blerick en ik boodschappen doen, opruimen en ook naar Blerick voor de partner lunch. Dit is altijd heel plezierig en gezellig, zeker nu we hier al een aantal jaren komen en steeds meer mensen beginnen te kennen. Ik was er een beetje te vroeg en zat met een aantal mensen te praten en vertelde Ine het een en ander. Over de gesprekken die ze de afgelopen tijd met de cursisten hadden gevoerd. Peter noemde het functioneringsgesprekken en dacht dat het op hemzelf betrekking had, maar het doel van deze gesprekken was geweest om te kijken hoe de begeleiders functioneerden, ook heel goed vond Peter toen ik hem dit later weer vertelde. Tijdens de lunch zaten we bij Theo en Silvia en kwamen Jenny en Lino bij ons zitten, Lino was de oudbegeleidster van de taalgroep en Jenny, sinds de promotie van Peter de nieuwe begeleidster. Jenny vertelde het een en ander en dat Peter het soms wel heel moeilijk vond maar dat er nog steeds vooruitgang in zit en bij sommige opdrachten heel veel vooruitgang.Nog even met Gomar gekletst en hem gecomplimenteerd met de vooruitgang, ja hij is ongeveer gelijk met Peter gestart en deze Gomar heeft toen veel indruk op mij gemaakt, heb ook vaker met zijn vrouw gepraat en er zitten hier heel veel raakvlakken. Na de lunch praatte ik nog even met Geertje over de computergroep en over de Ipads, over 2 of 3 weken wordt er gestart en dan wordt dit het vierde blok op donderdag.
Door de sneeuwstormen ging ik naar huis en niet veel later kwam Peter met de taxi naar huis, ja en dan hebben we elkaar heel veel te vertellen, want dan zijn er weer een heleboel puzzlestukjes op hun plaats gevallen.
Vrijdagmorgen kwam Claudi met Joep en werd er gespeelt en gespeelt... maar na het middagslaapje mocht er niemand komen!!! Want dan gingen we naar Panningen naar de bibliotheek!! De bieb was nog op dezelfde plaats als pakweg 10 jaar geleden dat we er de laatste keer waren geweest, en Peter reed er feilloos naar toe. Eerst wat rondgekeken en toen ons laten inschrijven voor een jaar lidmnaatschap. We kregen nog uitleg over het een en ander, nou en toen de boeken... ik vermoede het al welke boeken Peter zocht... over Rusland!! En op zich is hier niets mis mee, dat Peter geinteresseert is in de Russische cultuur, en eerlijk is eerlijk als je de boeken ziet over Moskou is het een schitterende stad!! We vroegen of we ook kinderboeken mochten meenemen en maakten Pierke ook lid van de bibliotheek en voor hem en Joep ook boekjes mee genomen. Na een uurtje gingen we weer huiswaarts, ja Peter was toch wel moe geworden, maar ook heel erg interessant, ja en er was veel te zien,.... hier krijgen we tijd ook wel mee doorgebracht...
Thuis aangekomen pakte Peter gelijk zijn 2 boeken over Rusland, en het verbaasde me hoeveel hij er echt in kan lezen, ja echt heel veel, en dat is toch wel eens anders geweest!!!! En het mooie van alles is dat het echt zijn idee en initiatief was om naar de bibliotheek te gaan. SUPERGOED!!!
Zaterdagmorgen zwemmen met Wim en Pierke kwam een paar uurtjes. Het zwemmen had ook weer heel erg goed gegaan en s middags zouden Lonneke en Jaap komen. Ik had voor Peter een t shirt en blouse klaar gelegd in de kamer, omdat we met Lonneke en Jaap gingen eten, eerst vond hij het maar onzin dat hij zich moest omkleden. Ik ging douchen en me klaar maken om te gaan, en toen ik in de kamer kwam had hij zich keurig omgekleed en was hij er helemaal klaar voor, Ja hij had er zin om naar El Paso in duitsland te gaan. Nog even een kop koffie gedronken en toen naar Straelen. Peter reed, maar er was helaas geen parkeerplek voor de deur, ja dan maar een stiukje omrijden en aan de achterkant parkeren, of Peter eruit laten en wij de auto parkeren, nee hij liep wel een stuk.... Maar oei het was wel heel erg koud.... maar waar een wil is, is een weg.... en hij liep!!! Eeen heerlijke avond en supergezellig zitten praten en heerlijk gegeten!!!
En vanmorgen werden we wakker met een dik pak sneeuw en vierden we vast een heel klein beetje Peters verjaardag met een ontbijt, Claudi, Johan en Joep, Steef, Robert en Pierke kwamen en was het tot 12 uur supergezellig, Lonneke en Jaap gingen weer naar Haarlem en tijdens de lunch stelden Peter en ik vast dat het toch een super gezellige goede week was geweest, en dat we nog altijd vooruit gaan en er steeds nieuwe uitdagingen op ons pad komen en dat we heel erg rijk zijn met zo´n gezin!!KLASSE!!!!

ALS IK ZIE WELKE GEVOLGEN
KLEINE DINGEN HEBBEN
DENK IK WEL EENS...
ER BESTAAN HELEMAAL GEEN KLEINE DINGEN

Veel liefs Marlies

• 24 Februari 2013 - 18:25

Christel:

Die wezens met vleugels.........zijn dat geen engelen?
    Een goed begin is het halve werk. Bij jullie bleef de hele week goed. Wat heerlijk. En ja......nog een paar nachtjes slapen en dan is Peter alweer jarig. Veel plezier dan. Lekker taartjes eten met de kleinkinderen. Misschien wel in het "keukentje".
    Wat een rijkdom toch op de Lorbaan.

• 24 Februari 2013 - 20:06

Joep:

T was weer een gezellige week bij oma en opa! Niet te vergeten dat opa en ik ook heel veel lekkers krijgen bij t keukentje...druifjes, banaan en als toetje al een chocolade paashaas! Hmmm....!

• 24 Februari 2013 - 20:54

Hein Oet Wieërt:

Ja wat valt hier nu over te zeggen als moei, moei, zo moei deze week. geniet nog van het witte landschap zolang als het duurt, lees ze en verwonder je over alles om je heen. Maak er weer een mooie week van

• 25 Februari 2013 - 12:30

Ans Lehane:

Nou het mag buiten nog winter zijn, maar bij jullie in huis is het al volop lente. Wat een vooruitgangen nog steeds, geweldig. De twee kleine mannekes genieten van een opa die zoveel tijd voor hun heeft en waar ze zoveel van kunnen leren. Natuurlijk ook oma niet vergeten, petje af hoor Marlies.
    Tot slot alvast een hele fijne verjaardag Peter, laat de vlaai smaken.

• 26 Februari 2013 - 07:07

Hein Oet Wieërt:

Van harte Peter. Maak er een fijne dag van en nog vele jaren !!