Vastentijd
Door: M
Blijf op de hoogte en volg Peter
17 Februari 2013 | Nederland, Grashoek
Hallo lieve mensen
Maandagmiddag kwam Pierke al op tijd en Lonneke besloot om nog tot dinsdag te blijven, Gezellig gespeeld met Pierke en samen gegeten. Na het eten nog weer spelletjes doen en toen het kleine manneke naar bed gebracht. Foutje!! Pierke werd een beetje ziek, overgeven, uit bed gehaald, samen met Lonneke alles verschoond en na een uurtje weer opnieuw in bed gelegd, helaas, weer alles overgeven en was ik door de voorraad pyamaatjes en beddengoed heen. Steef gebeld en die was al thuis van het carnaval en werd er besloten dat we Pierke naar huis brachten, ja dan was het mannelke er het beste aan, thuis in het eigen bedje. Later kregen we nog een smsje dat het weer goed ging en konden wij ook naar bed.
Dinsdagmorgen koffiedrinken met Erik en Lonneke ging terug naar Haarlem, na het middagdutje van Peter gingen we ons klaarmaken om naar de kindermiddag te gaan. Peter het Lakeien pak aan en ik de appeltaartschort voor en een hoed op en op naar Leanzo. Steef, Robert en Pierke waren er al, Claudi Johan en Joep, liepen gelijk met ons naar binnen. Het was er best wel druk, maar vonden toch een statafel en een kruk voor Peter om op te zitten. Want lang staan ging met de enkel nog een beetje moeilijk, maar deze hoefde al niet meer ingezwachteld te worden. Een paar gezellige uurtjes, en we genoten van de kinderen en Peter van de biertjes en de mensen die bij hem kwamen staan en vertellen. Mart kwam een hele poos buurten en die heeft altijd veel nieuwtjes. Ja en Peter wilde ook naar de friettent, ja even in de friettent zitten en dan de frietjes mee naar huis nemen, net als vroeger... Thuis hadden we heel veel te vertellen, want we hadden toch heel veel bekenden gezien!! Ja en toen was de Carnaval alweer om, want er kwamen geen kindjes hier slapen!!
Woensdagmorgen de carnavalspullen opruimen en Peter ging op de hometrainer, want er zou s avonds pas gezwommen worden en dan zou ik gaan lopen met Willemien. Jammer Willemien belde af, zij en John waren behoorlijk ziek!! Dus geen zwemmen, geen lopen. s Middags kwam Annemarie even op de koffie en ik besloot om een stuk met Annemarie te lopen, dan had ik toch een frisse neus gehaald. Robert kwam met Pierke maar ik ging toch een stukje lopen. Pierke wilde ook wel met Opa spelen en met de russische poppetjes (babouskas) en dat vind Peter helemaal het einde dat Pierke deze poppetjes zo leuk vind!!
Donderdagmorgen met de taxi naar het afasiecentrum, ik moest eerst naar de kapper en daarna de boodschappen doen, het was koud en de weersvoorspellingen slecht. Tegen 3 uur begon het behoorlijk te sneeuwen en ik maar gauw sneeuw ruimen en zout strooien, zodat Peter als hij terugkwam normaal binnen kon komen. Om half 4 was Peter terug en kon hij door een klein sneeuwvrij paadje naar binnen. Bij de afasiegroep was het niet druk geweest en had hij weer veel geleerd, weer heel positief, het praten gaat steeds beter en ook het onthouden!! zijn geheugen is niks mis mee!! Tijdens de computerles was hij met een klein beetje hulp op het internet geweest, ook op deze site en had hij informatie gezocht over Rusland, ja bijna alles zelf en hij glunderde dat hij het hele uur aandacht had gehad en eigenlijk niet moe was geweest. Ja hij concludeerde zelf een enorme vooruitgang.. dat kon ik een jaar geleden echt niet. SUPERGOED van mezelf!!! Heerlijk dat hij zelf ook hier de vooruitgang ziet!!!KLASSE!!
Vrijdagmorgen stond er niets op het programma en Peter begon erover dat hij een keer naar de bibliotheek wilde, samen op internet de openingstijden bekeken en wilde er s middags dan naar toe gaan, maar smiddags hadden we toch eigenlijk ziet zoveel zin en we moesten ook nog naar Meijel want de video deed het al een poosje niet meer, was een kapotte videoband in geweest en een stukje afgebroken. Misschien konden we dat probleem wel samen oplossen. Alle bedrading losgemaakt en de recorder een paar keer op en neer geschudt en toen er een videoband in gedaan. Warempel hij deed het weer, samen alle kabeltjes aangesloten en daar hadden we weer videobeelden.. Nou das toch knap van ons samen!! Ja daar worden we vrolijk van, samen een probleem oplossen, hoe simpel het ook is!! Dan konden we ook nog naar de bieb gaan, nu we niet naar Meijel hoefden. Nee nou wilde Peter niet naar de bieb, maar nu de video was gemaakt, wilde hij een dvd kijken... Ja dan snap ik de logica niet meer, want dvd had hij toch de hele tijd kunnen kijken... Nee hoor de dvd van het bedrijf wilde hij kijken, de dvd met beelden uit 1985, poeh maar die duurde wel anderhalf uur, maar hij keek en keek en lachte en vertelde en ik moest steeds komen kijken, bronbemaling, een waterput slaan, bieten rooien, mais hakselen, Steef als meisje van 3, prachtige beelden, was het een tijd terug dat hij na een halfuur zo moe was van het kijken dat ik de dvd stop moest zetten, nu keek hij de hele dvd af, en na afloop hele verhalen erover. Schitterend!!
Zaterdagmorgen werd er niet gezwommen, en nadat alle carnavalsspullen op zolder waren gezet, besloot ik om het Fisher price keukentje van de zolder te halen. Robert pakte het er mee af, want dat konden Peter en ik niet samen. Het zat behoorlijk onder het stof, maar na een grondige reinigingsbeurt zag het er weer keurig uit. En weer hadden we een heleboel aanknopingspunten om samen over te praten, hoeveel onze 3 meiden met dat keukentje hadden gespeeld en hoe leuk wij dat vonden en nu konden de kleine mannekes ermee spelen. Een plastic serviesje zat er ook nog bij en pannetjes en scheplepeltjes. Ik wist eigenlijk niet dat we dit allemaal bewaard hadden, maar het was zo leuk om dit allemaal terug te zien, ja en nu maar wachten dat de kleintjes kwamen.. ons geduld werd niet zo lang op de proef gesteld want smiddags kwam Pierke onverwacht even met Robert, hij zag het keukentje staan en riep.. OH oma mooi!! En begon gelijk te spelen, Peter ging er in de stoel bij zitten, en oh wat hadden ze een plezier samen, Pierke wilde natuurlijk niet naar huis, maar begreep dat het keukentje nu daar bleef staan en dat hij de volgende er weer mee kon spelen!!!
s Avonds gingen we naar Peters zusje in Panningen en daar hadden we een heel gezellige avond, natuurlijk veel praten over de kleinkinderen, en dan is het frappant wat Peter allemaal kan onthouden en welke informatie hij heel goed opslaat, zo was het 2 jaar geleden dat we Stefan en Ilona bij Lonneke zagen, Ilona vertelde toen dat ze uit Biddinghuizen kwam, nou ik had die informatie niet goed opgeslagen, maar Peter begon er gisteravond over, ja vrouwke Stefan komt uit Biddinghuizen, ik wist het dus niet, maar Peters zusje zei dat dit klopte... ja en toen begon het bij mij te dagen dat ze dat toen vertelt hebben.. Het is nog steeds fascinerend hoe het brein werkt, en dat dat bij Peter wel heel erg interessant is!!!
Vanmorgen op tijd op want Peter ging zwemmen met Wil en ik ging met Claudi en Joep naar het zwemmen kijken en naar de binnenspeeltuin. Het was behoorlijk druk in het zwembad en in de beginfase ging het allemaal wat moeizaam, maar later ging het stukken beter. Na afloop aten we hier een kop erwtensoep en nog een poosje zitten kletsen en filosoferen wat nog verbeterpunten zijn en waar we nog vooruitgang kunnen boeken, en dat is nog een heleboel!! Langzaamaan, iedere dag een stapje verder,een klein beetje meer en dan komen we er wel, er leiden tenslotte vele wegen naar ROME!!!!
GELUK IS DE HARMONIE
Weer een mooi verhaal mam! xx uit Haarlem -
17 Februari 2013 - 21:15
Stefan:
Hoi Marlies en Co.
Die Peter is niet (hard) op zijn achterhoofd gevallen! Is het alweer 2 jaren geleden dat we jullie bij Lonn zagen?? Dan kom ik gauw weer eens langs!
Kunnen we eindelijk een datum prikken voor familieweekend (zou het heus!?)! Stel je voor, al die onbekende kindjes..
Liefs aan allemaal uit Zeist
Stefan
18 Februari 2013 - 08:04
Hein Oet Wieërt:
Wat een pracht belevenissen hoor. En ja dat brein van ons. Ook ik heb dat hoor. Ik ben ook regelmatig verbaasd wat ik heb onthouden en zeker als je ooit simpele dingen niet onthoud. Gewoon een heel apart fenomeen dat brein. Ongelooflijk interessant maar ook enorm ingewikkeld.
Fijne week en maakt er weer iets van.
Eine Leiverse jong -
24 Februari 2013 - 18:19
Christel:
In een groot hoofd kan veel in, nietwaar?