STORM
Door: .
Blijf op de hoogte en volg Peter
11 Januari 2015 | Nederland, Grashoek
Hallo lieve mensen,
Zo hopelijk gaat het nu goed, had ik bijna het bericht af, valt de netwerkverbinding weg en kan ik weer helemaal opnieuw beginnen...Hopelijk gaat het nu wel lukken. We gaan het proberen.
Zondagmiddag bracht Claudi Joep en Mees en mochten wij oppassen., terwijl Claudi en Johan naar het prinsenbal gingen. Och het maakt soms een beetje verdrietig bij mij, omdat wij hier niet meer naar toe gaan, niet meer kunnen, maar ik weet niet als Peter geen CVA had gehad of we er dan nog wel heen zouden gaan. We doen in ieder geval niet heel veel meer aan het carnavalsgebeuren. Maar gelukkig waren Joep en Mees er en hadden we met zijn viertjes heel veel plezier. De hele kamer vol duplo en er werd heel ijverig gespeeld. Terwijl ik in de keuken lasagna aan het maken was, hoorde ik ontroerd hoe Peter met de kleine mannekes speelde. We kregen van Claudi een appje dat Roger en Winanda prins en Prinses waren geworden en hierna gingen we samen in de keuken eten. Wonder boven wonder bleven Joep en Mees wel een uur aan tafel zitten, vertellen en lachen. Na het eten kroop er eentje bij Peter op schoot en de ander op een stoel ernaast, samen tractorboekjes kijken, een wondermooi tafereeltje en ik ruimde alles op. Na het eten gingen we met Joep en Mees naar de Houwenberg om ze in bed te leggen, maar al gauw kwamen Claudi en Johan naar huis, even vertellen en toen zat onze taak er weer op en konden wij ook naar huis.
Maandagmorgen nadat alle oefeningen waren gedaan gingen we samen naar de fysio in Baarlo, eerst werden mijn schouders en nek gemasseerd en toen was het Peters beurt. En dat ging ook weer heel goed!! Het lopen gaat steeds beter, de passen worden steeds mooier, en dat merk ik in de thuissituatie ook, het lopen gaat steeds soepeler!! s Middags terwijl Peter zijn middagdutje deed ruimde ik de kerstboom in de kamer op, een heel karwei, maar uiteindelijk lukte het me helemaal alleen. Spullen naar boven gebracht en de kerstboom in de tuin gepoot.Het winterwonderland mag nog een weekje blijven staan, niet ineens alle gezelligheid weg uit huis.
Dinsdagmorgen kwam Steef met Pierke en Sien , en was het koud en stormachtig,te koud voor Peter maar toch wilde Pierke en Sien even naar buiten en besloten we om voor aan de weg piepers te gaan halen. Sientje in de wandelwagen en Pierke op de step. Lekker uitgewaaid kwamen we weer thuis en had Peter alle tijd om met de duplo te spelen, maar ook boekjes lezen, kleuren en spelletjes doen. En s avonds ging ik nog lekker uitwaaien met Willemien en Annemarie op de Schatberg.
Woensdagmorgen was er geen zwemmen en ging ik alleen boodschappen doen in Panningen en toen ik terugkwam ging Peter uit zichzelf op de hometrainer, toch een aktiviteit om de conditie een beetje te verbeteren. s middags werd er bijna hoofdzakelijk tv gekeken om de gebeurtenissen in Frankrijk te volgen en om half 7 kwam John om te gaan zwemmen. Het was niet druk geweest en alle oefeningen heel goed gegaan.
Donderdagmorgen was ik druk met vlees bereiden, er waren wat bestellingen voor kant en klaar vlees, en appte Claudi dat haar gehakt op was. Ik vertelde het tegen Peter, oh geen probleem dan ging hij wel effe gehakt brengen naar Claudi. Om 1 uur gingen we richting Blerick voor de nieuwjaarsborrel op het afasiecentrum. Ik vroeg of Peter wel kon rijden, het was zon zware regen en storm. Tuurlijk kon hij wel rijden!! Ja en hij is zo sterk met zijn linkerarm, hij is zon goed chauffeur, zelfs met deze zware storm houd hij de auto keurig op de weg!! SUPER
Bij het afasiecentrum was het druk, ook de clienten van Venray waren er , veel vrijwilligers en helpers. Al gauw zag ik Wiel en Wilma, Gomar en Annechien aan een tafeltje zitten en schoven wij er gezellig bij. Henk en Nelly schoven ook nog bij ons aan. Onder het genot van een kop koffie met een stukje vlaai werd er veel verteld. Maar ook werd er een kwis gedaan en zong het afasiekoor. Ik ging even met Nelly naar buiten om een sigaret te roken. En dan merk je dat het een heel proces is, het accepteren van een CVA, om partner te zijn van een CVA er met zijn beperkingen en hoever je bent in dit proces, en dat dit met veel ups en downs gepaard gaat, en dan ben je heel blij met lotgenoten en herkeninng. Ik merk dat ook aan de berichtjes op deze site, voor mezelf, voor Peter, maar ook dat andere mensen er wat aan hebben, en er weer energie uit putten om door te gaan en vooral niet op te geven!!!
Vrijdagmorgen op tijd op want het was onze oppasdag voor Pierke en Sien. Eerst werd er gezellig aan de keukentafel gezeten en een spelletje gedaan, en toen moesten de piepers en wortelen worden geschild en toen alles klaarstond voor de warme maaltijd wilde Pierke graag al naar de bieb... ja waarom zouden we niet al s morgens gaan, want vanaf 1 januari is de bieb al om 10.00 uur open. Ja hoor en zo gingen we op pad, Peter zoekt eerst zijn boek uit, deze keer een boek over Polen en dan gaat hij gezellig in de kinderhoek zitten om met Pierke en Sien boekjes uit zoeken, en kan ik ook rustig mijn boeken uitzoeken, na de bieb nog even bij de gamma lampjes halen en waren we om 12 uur thuis. Gegeten en Sientje en Opa naar boven voor hun middagdutje. Is ook een ritueel tegenwoordig, opa Peter moet zich verstoppen en vervolgens brult de leeuw onder het dekbed.. en een lol dat ze dan hebben!! PRACHTIG!!! Beneden wat opgeruimd en dan vind Pierke het heerlijk om een video te kijken van de Lion King of zo, en doen we lekker niks...tot half 4,toen waren Sien en Peter weer wakker, koffie gedronken en Pierke en Sien naar de andere opa en oma gebracht. Tja en wij moesten nog rozen halen voor Claudies verjaardag maar waar, onze vaste bloemist is gesloten en nu stelde Peter voor om naar Meijel te gaan. Meijel??? Ja daar waar we een keer tulpen hadden gehaald. OH maar ik weet niet of die ook rozen hebben. We reden er naar toe, en ja ze hadden rozen, maar kregen zaterdagmorgen verse binnen en dan was het misschien beter om die zaterdag te halen. Oke , wij naar huis waar we weer aan televisie zaten om de nieuwe gebeurtenissen in Frankrijk te volgen, heel heftig!!Om half 7 kwam Wim om met Peter te gaan zwemmen en ook nu was het niet druk en de juiste watertemperatuur, en alle oefeningen super goed gegaan, koffie gedronken en toen was Peter toch wel moe.... ja vind ik niks gek na zon dag, zoveel aktiviteiten dan mag je wel moe zijn toch!!!
Zaterdagmorgen kwam Anneke om te helpen , en ruimden we de kerstspullen verder op en alles weer op zolder gezet, een hele klus, maar met zijn tweetjes zo gepiept!! Net voor de middag reden Peter en ik weer naar Meijel voor de rozen en inderdaad prachtige rozen voor Claudi!!
s Middags raasde er een ware storm over Grashoek, zo angstaanjagend en appte Steef of wij misschien s avonds een paar uurtjes wilden babysitten, ik vroeg het aan Peter, maar nee effe niet, te veel wind.... maar tegen 6 uur ging de storm liggen en zei hij, toch maar babysitten bij Steef. En zo gingen we om half 8 naar de Berkenhof om te babysitten, Peter vond het jammer dat Pierke en Sien al in bed lagen, maar was wel lekker rustig en konden wij tv kijken.
En vandaag was het weer een drukke dag, Lonneke kwam uit Haarlem, vanmiddag effe bijkeltsen en om 4 uur alvast naar Claudies verjaardag, want eigenlijk is dat pas de 14de januari. Ja ja dan word ons kleine meisje al 26!! Heel gezellig allemaal en natuurlijk zat Joep weer bij opa op schoot, samen vlaai eten en later zaten Joep en Sien bij Peter op de rug en speelden Pierke en Mees samen. Ja en toen moest ik nog mijn bericht schrijven, had ik het bijna klaar, valt de verbinding weg en weg mijn hele tekst, maar nu is het toch gelukt. SUPER!!
BEGIN MET HET NODIGE
HET ONMOGELIJKE
Veel liefs Marlies
11 Januari 2015 - 22:50
Tineke:
Ja en weer een prachtig verslag, Marlies en Peter ga zo door. Van Harte Gefeliciteerd met Claudi. Tineke -
11 Januari 2015 - 23:47
Dorssers Jan-Thea:
Wat weer een fijne verslag.
En ook proficiat voor jullie alle.
Heel veel groetjes uit Reuver. -
12 Januari 2015 - 07:45
Hein Oet Wieërt:
Gelukkig zijn jullie niet weggewaaid en verder heb ik weinig te melden alleen wil ik dit nog eventjes kwijt:
JE SUIS CHARLIE
Fijne week -
12 Januari 2015 - 18:54
Christel:
Hallo beste mensen. Ja joh, zo is het begin van 2015 letterlijk en figuurlijk stormachtig. Met onze Paul hebben we over het terrorisme nog even gesproken. Hij zit bij de politie en zij zijn zich heel erg bewust van hun positie. DE FRONTLINIE. Daar moeten we wel bij stilstaan, maar niet ons leven door laten leiden. Want dan hebben we geen leven. Wij hopen, dat we nooit in dezelfde situatie, als in Parijs, terecht komen. Maar we kunnen niet in de toekomst kijken. En maar goed ook. Gelukkig zijn er ook nog verslagen van Marlies Nouwen uit Grashoek, die ons iedere week opnieuw een positieve spiegel voorhoudt. Dank je, Marlies. -
12 Januari 2015 - 22:57
Loes:
hallo allemaal. hartelijk gefeliciteerd Claudi,al 26 wauw wat gaat het snel.Heel veel groetjes uit een stormachtig dieden.loes en marius -
14 Januari 2015 - 14:00
Hanny Houben:
hoi peter en marlies
weer veel gebeurd bij jullie,maar altijd positief,klasse.succes verder ,en dat 2015 een super jaar voor jullie mag worden.
grtjes huub en hanny