Januari 2012
Door: marlies
Blijf op de hoogte en volg Peter
15 Januari 2012 | Nederland, Grashoek
Hallo lieve mensen
Vorige week zondag kwamen Jan en Thea op bezoek en volgde een erg gezellige middag. Claudi kwam Joep brengen want het was Prins uitkomen in de Grashoek en zouden wij even oppassen.
Maandagmorgen gingen we naar de groepsfysio in de Kronenberg en valt het op dat Peter zo netjes loopt zonder stok, zonder aangepaste schoenen en zonder tape. Het gaat wel nog niet zo snel maar heel erg mooie passen. Peter snapt dit niet goed en ik zei dat ik wel eens zou filmen en dan kan hij het zien hoe anderen lopen en hoe hij zelf loopt.
s Middags moesten we Joep gaan halen in Grubbenvorst bij de opvang waar Claudi werkt, Claudi had na het werk nog vergadering en Johan cursus en dan springen Opa en Oma even bij en halen Joep op. Het was tegen 5 uur en al donker en ik vond het een pokkeneind om te rijden, maar Peter deed het keurig. Bij de opvang kregen we nog een rondleiding en het zag er allemaal keurig uit. Ja zo zie je nog eens wat... Toen we thuis waren gaf Peter aan dat het hem toch wel allemaal erg vermoeid had, de indrukken en het rijden. Och dan maar rustig aan, maar zo gauw Joep aan het pruttelen was, hoorde ik Peter weer liedjes zingen, dus...
Dinsdag was Pierke er met Steef overdag en s avonds was er een bijeenkomst in de Ankerplaats over het "buur"bedrijf. Peter zou er met Robert naar toe gaan, maar die was een beetje grieperig, zodat Peter en ik er samen naar toe gingen. Het was allemaal erg goed voorbereid en we hadden er beslist geen spijt van dat we er naar toe waren gegaan. Wel veel nieuwe informatie en genoeg stof om over te praten.
Woensdag de oppasdag en Peter ging met John zwemmen, en hier was het niet druk geweest en had alles supergoed gegaan. Pierke had niet zoveel zin om te slapen en was er na een klein uurtje weer klaar mee, ja en dan zijn het lange dagen. Ik wilde ook nog graag het winterwonderland opruimen, ja en dat lukte niet helemaal. Gelukkig regende het niet, zodat we ook een poosje buiten konden lopen. Erik en Robert waren bezig met een nieuw pad te maken en zowel Peter als Pierke vonden het reuze leuk om naar te kijken. Pierke in de kinderwagen en Opa erachteraan. Mooie therapie!!
s Avonds ging ik lopen met Annemarie en Willemien, (ipv dinsdag) en we hadden het over het looppatroon van Peter en dat ik dat graag eens wilde filmen zodat Peter het zelf kon zien. Oh dan bracht Annemarie wel even haar camera en jawel hoor..donderdag morgen voordat we naar de Kronenberg gingen was de camera al bij ons en konden we hem gelijk meenemen.
De groep werd weer in tweeen gedeeld en wij waren bij Marijn en stageaire. Ik vroeg netjes of ik opnames mocht maken en niemand had bezwaar. Marijn gaf ook nog veel tekst en uitleg en Jeu uit de Melderslo had een nieuw apparaatje aan zijn been, hij moest hier nog beter mee leren lopen, het werkte met elektroden en elastiekjes, en zijn looppatroon was weer flink verbetert. Ja het werken in groepsverband heeft veel voordelen, je leert zoveel van elkaar. Het kijken en analyseren en er dan je voordeel uithalen. Supergoed!!! Na de therapie nog boodschappen gedaan en toen was het kaarsje op.. Peter was snipverkouden en maar snotteren en hoesten.Heel vervelend!!
's Avonds belde Coen, hij wilde even een kop koffie komen drinken met Marly, ja even Peter vragen. Oh is goed hoor, kom maar. Peter had al een paar weken vragen aan Coen en steeds zei ik dan zal ik hem bellen en het vragen, maar dat hoefde dan niet. Ik was heel benieuwd of Peter het nu zelf allemaal zou vragen en ja hoor. Ja dit is dan zo super! Peter stelt een vraag met een paar kernwoorden en Coen begrijpt het dan meteen en geeft een eerlijk antwoord.En zo werd het ondanks het snotteren en hoesten een hele fijne avond.
Vrijdagmiddag moest ik naar Roermond op controle bij de kaakchirurg en Peter wilde perse mee. Ja we gaan samen!! Dan hoef jij niet te rijden!! IK vond het eigenlijk maar niks, hij was zo snotterig, maar toch mee. Gelukkig waren we zo klaar in Roermond en toen nog naar Panningen 23 rozen halen voor Claudi.Ja en toen we weer thuis waren was hij echt wel zielig, ook nog een beetje koorts, tja dan moesten we zaterdag maar zien of hij wel ging zwemmen en tapen...
Voor het naar bed gaan eerst een borreltje gedronken, was vroeger volgens hem de beste medicijn, en een paracetemol genomen. En zie zaterdagmorgen weer beter. Ja hij ging zwemmen met John en naar de Kronenberg om te tapen.Maar eerst moesten we even Claudi bellen en alvast proficiat wensen. Peter had de telefoon vast en begon gelijk lang zal ze leven te zingen.Prachtig!! Het zwemmen had heel goed gegaan en op eigen initiatief van Peter de arm en het been getapet, ja super, de redenatie nu van hemzelf over de te volgen therapieen, ja en dan over 2 maanden zo en over 4 maanden zo en over een jaar... misschien weer alles normaal.Hij begint zichzelf weer nieuwe doelen te stellen en een ervan is om weer helemaal alleen te kunnen douchen, zodat ik niet meer hoef te helpen. Ja prachtig toch steeds weer de grenzen verleggen, en met hele kleine stapjes vooruit gaan!!
S Middags kwam Lonneke, voor Claudi´s verjaardag en om naar het P&M liedjesfestival te gaan. Steef kwam Pierke brengen en daar mochten wij een nachtje op passen. En het is zo mooi om te zien hoe goed het kleine manneke zijn Opa kent, en wat een lol ze samen hebben, ja schitterend!!!
VIND DE EENHEID IN WANORDE
SCHUILT DE MOGELIJKHEID.
Veel liefs Marlies
15 Januari 2012 - 20:40
Jan & Thea:
Wat weer een week,maar ja zo is er elk keer weer wat.
We gaan gezelling door het was zondag ook gezelling lekker .
Samen genieten.
groetjes -
16 Januari 2012 - 14:49
Christel:
Och Marlies, bij tijd en wijle is die Peter van jou, toch weer een snotneus. hahaha......dat stelt toch niks voor! Dat hebben we allemaal 1 à 2x per jaar. Mannen (zucht). Wat kunnen ze toch zielig zijn. Het gekke is, dat wij er niet zonder kunnen. Rare wezens zijn we toch. En dat gesnotter is zo weer voorbij. En net als jullie al jaren doen, gaan we dan gewoon weer verder, nietwaar. Peter, beterschap. Marlies, sterkte. -
17 Januari 2012 - 09:37
Hein Oet Wieërt:
Speciaal voor Christel. Ja, mannen zijn onmisbare mispunten of gold dit nu voor vrouwen want is er niet een liedje Als ZE er niet is of was het als HIJ er niet is. Sorry dit vroeg om een reactie.
Nog een dikke proficiat voor Claudi en verder niks bijzonders alleen dat het een drukke week lijkt te zijn geweest. Maak er weer een goede week van deze keer