MOEDERDAG 2014 - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu MOEDERDAG 2014 - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

MOEDERDAG 2014

Door: .

Blijf op de hoogte en volg Peter

11 Mei 2014 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen,

Maandagmorgen op tijd op, alles klaarzetten om te douchen en effe op facebook kijken, want sinds zondag zit ik ook op facebook. Ik ben gezwicht..... maar de belangrijkste reden was dat ik nu het verslag van Tilly kan lezen hoe het met Gerard gaat, en oh ik herken zoveel, ik beleef het intens mee. Alles komt weer boven en dat speelde de hele week een grote rol.De ups en downs, de ene dag weer wat beter de andere dag weer wat minder. Peter vraagt ook gelijk of er al nieuws is en wil het zelf ook graag lezen. Na het douchen ontbijten alle oefeningen doen en naar de fysio in Baarlo. De stok hoeft niet mee!! Nee hij loopt zonder stok naar de auto en alle kleine stukjes. Bij de fysio ben ik als eerste aan de beurt en zoals iedere vraagt Richard hoe de week verlopen is en ik vertel hem over Gerard en dat ik mij dat erg aantrek. Dan is het Peters beurt en weer gaat het supergoed. Het lopen gaat echt heel goed, maar we hebben dan ook ondanks alles heel goed geoefend op de grotere pas maken en dat komt er nu uit!! SUPER! Na een half uur intensief bezig te zijn geweest lopen we naar het kleine kamertje om de hand weer te tapen. In de wachtruimte zitten mensen koffie te drinken en na al die jaren kennen we deze ook. Ze spreken ons vaker aan, maar nu complimenteerden ze ons, wauw wat is die Peter vooruitgegaan!! Echt super goed loopt hij nu!! Nadat de hans is getapet gaan we weer naar huis en na het middagslaapje gaat Peter grasmaaien en ik ga de ramen wassen, want daar zitten allemaal modderspetters op van het erf schoonspuiten. Peter snort overal met de grasmaaier tussendoor en het lijkt wel of hij een koning is en dat hij met de maaier alles aankan. We hebben er al zo vaak wat over gezegd maar hij vindt dat dat moet kunnen, dwars door alles heen... tja en dan denk ik... och laat maar.. ben eigenlijk gelukkig dat hij dit allemaal toch kan!! s Avonds ga ik lekker lopen met Willemien en Annemarie, en het is echt vakantieweer op de Shatberg, lekker druk en het ruikt overal naar barbeque.
Dinsdagmorgen komt Steef met Pierke en Sien, Sien gaat al gauw naar boven voor haar slaapje en Pierke wil weer spelletjes doen en zeg nou wat is er leuker als met opa een spelletje doen en opa heeft alle tijd.... nu wordt er mini loco gedaan, ik moet zelf eerst een kijken hoe dat alweer werkte.. en met een klein beetje uit doen Peter en Pierke het samen. Zo dat is weer een goed logopedie!! En een plezier dat ze hebben als ze de doos omdraaien en het figuur klopt!! Ja dat is weer echt genieten. Na het eten gaat Peter even een klein slaapje doen en Steef gaat naar hu9is met Pierke en Sien. Om kwart over twee maak ik Peter wakker want we moeten op controle in het Ziekenhuis voor de moedervlek. We komen nu alleen bij een verpleegkundige die de hechtingen eruit haalt, de uitslag is helemaal goed, geen resten meer gevonden en over een jaar terug op controle. De verpleegkundige haalt de hechtingen eruit, maar is dan niet helemaal tevreden, er zit hier en daar een puntje pus, dat betekent nog niet zwemmen, er wordt wat zalf opgesmeerd en zij wil het over een week graag nog een keer zien. Ik bekijk het ook eens en vind het er eigenlijk beter uitzien als de vorige keer.. Moeten we daar echt de volgende week weer voor terugkomen...??? Ja we maken een afspraak en als het er beter uitziet dan kunnen we de afspraak afbellen. Nog een kop koffie gedronken in het ziekenhuis en naar huis, het zwemmen afgezegd en toen waren we allebei doodmoe en de rest van de dag niks meer gedaan.
Woensdagmorgen dus geen zwemmen, dan wel douchen, de pleister netjes afgeplakt met plastic en lekker gedoucht. Weer alle oefeningen gedaan en samen weer de grote pas geoefend en dat ging weer supergoed. Claudi belde... Joep wilde bij opa spelen.. oke dat kan want opa hoeft niet te zwemmen. Peter was nog boven bezig met scheren en tanden poetsen toen Joep binnenkwam.. Is opa nou?? Opa is nog boven bezig. En roef, Joep snorde ook naar boven. Opa Joepie is hier!! Kom maar spelen.. Wat doet opa??? Nog een minuut en dan is opa klaar!! Joep kijkt nog eens op alle kamers en ziet de doos met tractors staan, ja daar wil hij samen met opa mee spelen. Ik neem de hele doos met de Loomse erfenis mee naar beneden en samen stallen Peter en Joep alles uit op de tafel. Joep pakt iets uit de doos en zegt tegen Peter, Opa wat is dit. Ja joep dat is een cultivator, zie je en die moet achter de tractor en dan maak je de grond los... Ik wil kijken, maar Peter stuurt me naar de keuken, daar weet oma toch niks vanaf, dat zal HIJ Joep wel even allemaal uitleggen. In de keuken sta ik met kippenvel te luisteren. De boer is aan zet!! En Joep luistert heel aandachtig. Ja een 5 schaart ploeg, Ja opa had een 2 schaart ploeg en weet je Joep, daar heeft opa vroeger mee gewonnen, maar dat weet Joep niet he. Maar opa was heel goed met de tractor, opa heeft heel veel bekers gewonnen. Oh hoe super geweldig is dit. Opa vertelt zelf zijn verhaal aan zijn kleinzoon, met immens grote trots, en hij glundert van oor tot oor, en Joep is er helemaal stil van geworden en is zo voorzichtig met de tractors.SUPER!!! Ja dit zijn echt van die supergeniet momenten!! Claudi komt met Mees en samen eten we macaroni, en zoals altijd wil Joep graag een ijsje na het eten en dat moet opa dan samen met hem achter in de diepvries gaan halen, en ja hoor opa doet dat en daar mag oma zich dan ook weer niet mee bemoeien....
Donderdagmorgen baal ik een beetje, weer stress met meneer Bank, tjonge tjonge daar krijg je echt een punthoofd van en het vervelende is dat Peter vroeger die lastige klusjes opkanpte en dat ik dat dus nu mag doen. Maar goed als eerste werk, terwijl we nog aan het ontbijt zitten meneer bank gebeld, wij wilde graag nog een gesprek en uitleg waarom dat ons bedrijf een risicobedrijf is en waarom wij nu na 10 jaar een vaste opslag betaald te hebben ineens eenzijdig het contract opengebroken wordt en wij 1,5 % meer moeten gaan betalen. Meneer bank had het voorstel gedaan om het gesprek in juni te plannen, en dat vond ik te laat, want per 1 juni moeten we al meer gaan betalen. en nu was mijn vraag of dat eerder kon... nou ja het gesprek escaleerde een beetje.. en Peter en Robert luisterden mee, en die werden ook een beetje pissig.... (wordt vervolgt) Het belooft geen prettige dag te worden.. ik heb het kookpunt smorgens om 9 uur al bereikt.....We doen toch nog alle oefeningen en Peter gaat met de taxi naar het afasiecentrum, ik begin maar eens flink te poetsen, ja dat is nodig en dan kan ik mijn hoofd ook een beetje leegmaken. s Middags nog met de boekhouder gebeld en onze verdere strategie bepaald. Nog even naar Panningen en naar de tanarts en daar heb ik wedereom een leuk gesprek mee, gek op de een of andere manier klikt het met die man, beetje raar misschien met de tandarts, maar hij vraagt altijd heel belangstellend hoe het met Peter gaat en dat hij het zo goed vind wat wij samen hebben bereikt. Om 4 uur is Peter weer terug en hij vraagt meteen hoe mijn dag was enhoe het bij de tandarts was en of ik nog kontakt had gehad met de bank, nee alleen een mail verstuurt.. Op kantoor zit Math, die nieuwe (oude bekende) voorlichter van de nieuwe voerleverancier, ja na 26 jaar zijn we weg bij de Heus en overgestapt. Math komt nog even binnen en al gauw zijn we een uur verder, maar wel met heel veel informatie ook over banken en hoe het daar reilt en zeilt!! erg positief. Maar uiteindelijk is het bijna 6 uur voordat Math weg is en Peter zegt... poh poeh ik ben zo moe.... Ja niks gek!!
s Avonds komt er nog een mail van meneer Bank en dan voel ik mij echt genoodzaakt om er een terug te sturen.. ja en dat was een hele lange mail, want eerlijk is eerlijk dat kan ik ook!!!
Vrijdagmorgen douchen en nu mag de pleister eraf en alles goed afdouchen.... nou dat ziet er toch mooi uit, niks geen pus, alles mooi dicht. Oke dan kan er weer gezwommen worden... Maar eerst s morgens naar Kessel, wat tomaten en Peper plantjes halen voor lonneke en Jaap en natuurlijk ook nog wat plantjes voor onszelf. Nog een boodschap, want er moest nog een grote ketel (15 liter) erwtensoep gemaakt worden en ik had geen rookworsten meer. Alles gedaan en weer naar huis. Na het koffiedrinken moest er iemand naar de veearts, nou als Peter en ik dat eens deden en dan nog een rekening betalen bij Cox lenders en eventjes bij Claudi kijken, want Johan was de hele week naar het buitenland. Joep helemaal door het dolle heen, oh is opa er ook en komt opa ook binnen... ja opa komt binnen, Mees zag er een beetje "pikkelig"uit met zijn waterpokken, maar had er niet zoveel last van. Opeen zegt Joep, ja Joepie is opa's grote vriend..!! En wat ben je dan van oma? Hij kijkt mij aan en zegt duidelijk, Omá"s kleine vriend en Opa"s grote vriend!! Zo het is maar dat je het weet!!!
Zaterdagmorgen kan er eindelijk weer gezwommen worden, Wim komt om met Peter te gaan zwemmen en Steef brengt Sien, zodat die bij ons kan slapen en Peter en Wim gaan naar de Schatberg om te zwemmen. Om 11 uur Pierke halen bij de gymles, naar huis, Sien slaapt nog en dan doe ik een spelletje met Pierke, of zullen we fotos en filmpjes kijken. Ja filmpje van het zwemmen, filmpje vam de kerst, en dan een filmpje van het lopen van Peter op de fysio, een jaar geleden. Ik kijk en kijk en ben sprakeloos. WAUW Peter wat ben je veel vooruit gegaan.SUPER.ECHT SUPER!! Tegen 12 uur komen Peter en Wim terug ban het zwemmen en dat had ook supergoed gegaan, wee eten samen erwtensoep met Robert, Pierke en Sien en dan neemt Robert de kindjes mee naar huis en kan Peter gaan slapen... want hij is toch wel een beetje erg moe geworden....
s Avonds kijken we samen naar het songfestival, Peter met de i Pad erbij en kijkt waar ieder land ligt, we genieten van de rust, een glaasje, een ouwerwetse songfestival avond die bekroond wordt met een tweede plaatst. Ja dat is ook samen genieten.
En vanmorgen was het moederdag, grappig hoe Peter hier mee bezig is en hoe belangrijk hij dat vindt. Om half 12 gingen we naar Helenaveen waar we samen brunchen, met Steef, Lonneke, Claudi, Robert, Johan, Jaap, Pierke, Joep, Sien en Mees!! En het is toch gezellig, en heerlijk eten ja echt SUPER en wat krijg ik ... een nieuw Douwe Egberts koffiezetapparaat, want het vorige een goedkoop apparaatje lekte altijd en de koffie was niet lekker... Dus gaan we nu genieten van een superlekker bakje koffie!! SAMEN GENIETEN VAN ALLE KLEINE DINGEN IN HET LEVEN.SUPER!!!

ALS VAN DE DUIZEND IDEEEN DIE IK HEB
ER EEN' GOED IS
DAN BEN IK SUPER GELUKKIG!!!

Veel liefs Marlies

• 11 Mei 2014 - 20:34

TOOS:

ZO TE LEZEN WAS HET WEER EEN FIJNE EN SPANNENDE WEEK.
    BEN BENIEUWD HOE HET MET DE BANK IS AFGELOPEN!!! MOEDERDAG WAS WEER SUPER, LEKKER MET HET HELE GEZIN LUNCHEN DAT IS ECHT GENIETEN. EN DAN OOK NOG EEN KOFFIEZETAPPARAAT GEKREGEN, WAT ZAL DIE KOFFIE LEKKER ZIJN. KRIJG JE NOG MEER KOFFIEDRINKERS.

LlIEZE, JULLIE ZIJN GOED BEZIG. GROETJES.

• 11 Mei 2014 - 23:28

Jennie:

Het blijft leuk en soms ontroerend om over jullie belevenissen te lezen. Van Peter begreep ik al dat hij uitkeek naar Moederdag en de brunch in Helenaveen.
    Veel groetjes uit Venlo.

• 12 Mei 2014 - 14:08

Brigitta:

Wat leuk om te lezen dat opa bekers heeft gewonnen met de tractor. En heel fijn dat het met de moedervlek goed is afgelopen.
    Enne, ik ben zelf ook helemaal verknocht aan Douwe Egberts koffiezetapparaten. Wel eens een ander apparaat gehad, maar nu een DE en de volgende wordt er ook weer één, zeker weten.
    Geniet van nog vele lekkere bakjes koffie.
    Groet,
    Brigitta

• 12 Mei 2014 - 15:35

Hein Oet Wieërt:

Nu wordt het echt tijd dat ik nog eens op de koffie kom want bakkies die lust ik wel. Hoewel niet zoveel als vroeger maar je maakt er mij nog steeds blij mee. Verder heel veel steun met meneer de bank en laat jullie vooral niet kisten. Zet er maar de tanden in en bijt van jullie af. Maak er wat van ondanks het herfstige weer maar zoals altijd schijnt de zon ook weer na de regen

• 13 Mei 2014 - 11:57

Truus Verhoijsen:

Hallo Marlies,

Wat weer een leuk en ontroerend verhaal. Nog steeds gedoe met meneer bank?
    Jullie zijn niet enigen hoor. Ik weet niet wat daar aan de hand is.
    Super dat Peter zo vooruit is gegaan en wat een inzet!
    Al zoveel kleinkinderen ,een enorme rijkdom, fijn dat Peter er zo van geniet.

Groetjes
    uit Beringe