Een beetje ZOMER - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu Een beetje ZOMER - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

Een beetje ZOMER

Door: marlies

Blijf op de hoogte en volg Peter

08 Juli 2012 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen.

Ja de vorige week een dagje later en nu weer op het gebruikelijke tijdstip, maar dat zal de komende weken nog een paar keer gaan gebeuren. Wat uitstapjes in het verschiet maar ook "drukke" werkzaamheden!!!
Maandag gebeurde er verder niet zoveel en was het een beetje uitrusten geblazen.
Dinsdagmorgen moesten we op tijd op want we moesten weer om 9.30 uur in Venray zijn. Al met al hebben we nog steeds anderhalf uur s morgens nodig om te douchen, ontbijten en alle oefeningen te doen. Even voor 9 uur reden we aan en waren precies op tijd bij de fysio in Venray. Ik ging weer mee deze keer want er zou een test plaats vinden. Mieke was heel tevreden over het fietsen op de driewieler en dat zou dus geen enkel probleem geven. En nu kijken wat de test zou uitwijzen voor de gewone fiets... Er werd duidelijk uitleg gegeven over de te testen doelen en bij ieder onderdeel goed uitgelegd wat Peter moest doen. Wat goed zeg, we hebben dit in het verleden wel eens anders meegemaakt en dat Peter dan helemaal niet wist wat hij moest doen, omdat de uitleg miserabel was, en naar mijn idee dan een niet juiste uitslag gaf!! De eerste 7 onderdelen gingen foutloos, zelfstandig opstaan van de stoel, iets oprapen van de grond, de romp draaien van links naar rechts... Wauw, Peter dat kon je pakweg 3 jaar geleden allemaal niet en nu... fluitje van een cent, ja dan zie je toch dat al die therapieen heel goed zijn geweest. Toen op een bankje opstappen, eerst met het linkerbeen 4 x en toen met het rechterbeen 4 x, dit ging goed maar wel te langzaam, toen draaien om de lengteas, ook dit ging goed maar te langzaam. Met de ogen dicht, en dan op een been staan, minimaal 10 seconden, ook dit ging goed, de voeten voor elkaar neer zetten, dus een heel klein steunvlak maken, en dat ging minder goed, links voor ging wel, maar rechts voor lukte niet, uiteindelijk "scoorde" Peter 40 van de 56 te behalen punten en dat was heel redelijk, en een aantal onderdelen kunnen nog een heel stuk verbeteren door te oefenen. Mieke stelde voor om as dinsdag het toch eens op een gewone fiets te proberen en kijken hoe dat voelt, en daarna doelgerichte fysio om weer te leren fietsen. Zo, helemaal blij gingen we naar huis, weer helemaal positief!!!
Thuis aangekomen kwamen Steef en Pierke al gauw en het was heerlijk weer, zodat we lekker buiten konden zijn. s Middags ging Peter grasmaaien en wilde dat Pierke bij hem op de maaier kwam, maar het kleine manneke wilde lopen en met zijn eigen duw grasmaaiertje over het erf lopen.Prachtig!! Maar ook samen met Pierke bloemen plukken en in de groentetuin bezig zijn..GEWELDIG!!!
Woensdagmorgen zwemmen met Wim naar de Schatberg, de temperatuur van ons zwembad is nog niet hoog genoeg (25 graden), maar op de Schatberg was het ook nog niet zo heel druk geweest, dus hadden alle oefeningen heel goed gegaan. s Middags had Peter wel erg spierpijn, ja Wim is soms een beetje erg fanatiek, maar eigenlijk vindt Peter dit ook wel fijn. s Avonds zaten we heerlijk buiten te genieten, Peters hele rechterkant was erg gevoelig, ik hoefde er maar naar te kijken of het deed al zeer, ik vroeg hem of hij minder intensief wilde oefenen, misschien een beetje de rem erop.... Nee, nee, nee, zo is heel goed!!
Donderdagmorgen gingen we samen naar de Sligro, nieuwe diepvries kopen en de verdere boodschappen. Is zo mooi hoe Peter hier nu over mee praat en zijn advies hierin geeft.... Zou je dat wel doen... en let je hierop... waar zet je hem neer... komen ze hem brengen....Ja dit geeft weer echt het SAMEN gevoel!!! Helaas moet ik wel nog alleen alle boodschappen uit de auto halen... en het "sjouwwerk"doen, maar toch.. terwijl ik de auto uitruimde, dekte Peter de tafel en konden we al gauw genoeg eten, ja dat is heel fijn!!!
Vrijdagmorgen zwemmen met John en ook John was weer heel tevreden, de vooruitgang in de arm... de moeiteloze bewegingen die hij in het water kan maken, ja het zwemmen is ZO belangrijk!!!
Vrijdagavond kwamen Claudi en Johan Joep brengen die en nachtje bij Opa en Oma kwam slapen. Maar voor het slapen nog eerst een poosje gespeeld met Joep, heerlijk gekke gezichten maken en dan schatert het kleine, maar ook het grote manneke. Zo lief hoe Peter hier mee omgaat!!!
s Morgens op tijd op want ik moest een barbeque klaarmaken en daar had ik de rest van de dag niet al te veel tijd voor.. Om half 9 waren Peter en Joep klaar voor het ontbijt en ook nu zat Joep weer gekke bekken te maken en Opa uit te dagen....
Tegen 11 uur werd Joep opgehaald en Peter wilde naar de "oude"zeugenstal, daar zaten muisjes, en die muisjes moesten korreltjes hebben, ik was druk bezig en had geen tijd om mee te gaan, nee maar dat kon hij ook goed alleen, potje met korreltjes mee, en de stok ging tot aan de deur mee en dan ging het zeker lukken. En inderdaad toen ik na een poosje ging kijken was het allemaal gelukt!!!SUPER!!
Om 12 uur kwam Robert met Pierke, want Steef moest werken en ging Pierke bij ons naar bed, en kon Robert ook zijn werk doen... Pierke ging gelijk Opa's stok halen en legde die heel ergens anders neer, en keek zo van, jij kunt heel goed zonder stok lopen en anders pak je maar net zo'n stok als ik heb... Prachtig!! Na het middagslaapje dronken we buiten koffie met Huub en grote Pier, die de horramen kwamen brengen, kleine Pierke was lekker met water aan het knoeien, en met stokken aan het spelen. Steef kwam na het werk nog een beetje administratie doen en Peter en ik moesten nog piepers uitdoen... Pierke de laarsjes aan en naar de moestuin, oh wat een heerlijk schouwspel!!! De piepers van het ene bakje in het andere, met de kleine handjes in de aarde wroeten en dan echt een piepertje vinden, het gezichtje erbij, Peter die Pierke wijst en vertelt hoe hij met de piepers moet omgaan en dan zijn die piepers ook nog eens super lekker, ja die zijn onbetaalbaar!!!!
S avonds zaten we buiten bij het zwembad, eerst was Peter heel moe... maar ineens leek het of er een knop aanging en begon Peter te vertellen, te vertellen, te vertellen, adembenemend en ik zat met tranen in de ogen, zoveel goede woorden, zoveel goede zinnen, ongelooflijk wat een vooruitgang!!SUPER!!!

HET LEVEN IS VOL KANSEN
VOOR HET WAARMAKEN VAN JE DROMEN
EN VOOR HET VERVULLEN
VAN DE DIEPSTE VERLANGENS VAN DE ZIEL

Veel Liefs Marlies

• 08 Juli 2012 - 15:30

Lonn:

Boer Peter en boertje Pierke samen aan t werk! Je hoeft geen groenten meer te kopen deze zomer mam! Lekker hoor! Morgen ga ik de verse groenten ook proeven! x Lonn

• 08 Juli 2012 - 16:50

Loes:

He wat gezellig, ik reageer gelijk na Lonneke,wat een geweldig verslag en een super vooruitgang,word ik echt blij van,heel veel groetjes en tot gauw aan de hele familie

• 08 Juli 2012 - 21:08

Truus En Herman:

ja peter nog even en je kunt met de fiets naar ons komen goed zeg.
    marlies heb je gemerkt dat ik een ander email adres door heb gegeven !!!
    vele groetjes van ons

• 09 Juli 2012 - 05:58

Hein Oet Wieërt:

Het is weer een zonnig en zomers verslag deze week. Het is en blijft heel inspirerend en motiverend voor mij. Ik kijk er iedere keer weer met spanning naar uit.
    Maak er weer een fijne week van

• 09 Juli 2012 - 13:12

Christel:

Niet te geloven........pijn is goed. In dit geval betekent het, dat Peter gevoel heeft in zijn lijf. Ook al is pijn in het algemeen niet prettig, bij Peter heeft het toch zeker iets positiefs. Ben benieuwd wie er eerder fietst; Peter of Pierke. Want dat kleine manneke, zal wel weer samen met opa op stap willen als het zover is. Wat een rijkdom!!!