hij loopt!!!!!!!!!! - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu hij loopt!!!!!!!!!! - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

hij loopt!!!!!!!!!!

Door: Marlies

Blijf op de hoogte en volg Peter

19 Juni 2008 | Nederland, Grashoek

Lieve, lieve mensen!

Ja jullie zien het goed HIJ LOOPT. vanmorgen voor het eerst zonder stok, zonder hulp, helemaal alleen, zelfs naar buiten. Ja Tjeu, wij kunnen dus alleen maar winnen. Geweldig. Het is zo n heerlijk gevoel. Na precies 2 maanden (19 april) en nu 6 weken blixembosch loopt hij. Uiteindelijk heeft de afgelopen week toch heel veel positiefs gebracht, terwijl ik de hoop had dat hij in ieder niet achteruit zou gaan, als hij na deze belabberde kuurweek, maar weer gewoon door kon gaan. Maar niets is minder waar, hij won weer, Net als Nederland en wat Oranje ook doet, wij worden kampioen!!!
Gisteravond was hij al heel fit, de medicijnen waren dus toch gistermorgen gestopt, na een heftige discussie met de verpleegkundige over nog een dag antibiotica, hebben ze eens alles goed nagekeken en had ik toch gelijk dat de 7 dagen op woensdagmorgen om waren. Je moet ook overal opletten en nakijken. Ze waren namelijk vergeten om de medicijnen op woensdagavond af te vinken, dus volgens hun pas op donderdag begonnen. Maar goed dat ik ze nog allemaal op een rijtje heb staan en mijn geheugen heel goed is.

Ik had gisteren wat worst gebraden en die meegenomen, nou hij glunderde, want dat slappe eten was maar niks, hij had s avonds wel trek in iets hartigs. Dus een lekker stukje braadworst met mayonaise, ging er wel in bij het voetballen. De volgende wedstrijd Nederland-Rusland, dus voor Peter altijd een winnaar.

Vannacht goed geslapen en ik vroeg hem of hij wou beginnen met een beker bouillon met een beschuitje,
nee te slap, hij wilde iets anders,
toen zei hij: Mayonaise, gisteren. Effe nadenken. Oh je bedoelt: Worst?
Jahh. Dus een lekker stukje worst voor hem. Daarna gedoucht en ontbijt en toen een hele poos zitten praten.
Om 10.00 uur kwam Wouter de fysiotherapeut.
Eerst lopen met stok. Ging wel, maar was vermoeiend. Jammer, maar toen zegt die Wouter. Oke dat ging goed die stok hebben we niet meer nodig. Ik zat met mijn mond vol tanden te kijken. Niet meer nodig en het ging niet goed?
Maar lieve mensen de tranen bingelde over mijn wangen, hij stond op uit de rolstoel en liep, het was net als Heidi en Peter in de bergen. Die Wouter heeft dus de juiste aanpak.Geen gezeur en geen gezielig, we gaan nu lopen, punt. Twee rondjes door de kamer, en toen zei Wouter, Poeh het is me veel te heet binnen, we gaan buiten lopen. Peter wilde al met de rolstoel naar buiten, Nee hoor, dat kun je goed zelf.Hij stond weer op en jawel hoor, door de tuindeur naar buiten, over de drempel en daar was hij voor het eerst zelf naar buiten gelopen, in de gewone tuinstoel ging hij zitten en keek eens heel verbaast rond en een greins op zijn gezicht......Wouter wilde nog wel verder en Peter ook, maar helaas was de tijd om en morgen gaan ze traplopen!!! Dus weer naar binnen en toen zei Wouter: Iets sneller kan ook wel, en ja hoor Hij liep bijna gewoon als wij. Poeh Poeh.
Daarna nog effe gepraat met Wouter en Peter gaf aan dat hij in Wouter heel veel vertrouwen heeft en als die het zegt dan kan het. Gelukkig is Wouter er morgen weer, dus hopelijk weer een grote stap verder.

Toen kwam de arts nog, want ze gingen eens kijken naar de bloeddruk en of de vermoeidheid niet ergens anders vandaan zou kunnen komen. Lekker op tijd toch! Nee alles was prima in orde, Bloeddruk was nu ook goed en hartslag aan de lage kant, maar dat had je bij topsporters(in rust) ook en mensen die een hele goede conditie hadden. Gelukkig dat ik erbij was en ze duidelijk kon maken dat Peter al zijn leven lang hard gewerkt heeft en nooit zal opgeven. En dat hij met Carnaval nog achter de prins aan rent. DEN DUUVEL IS LOS
Dus die lage bloeddruk(en vermoeidheid) komt naar alle waarschijnlijkheid toch van het te weinig drinken. Dus steeds drinken aanbieden.

We gaan dus toch weer voor 100% al is de weg wat langer.

Veel liefs van Marlies

• 19 Juni 2008 - 13:29

Marie-louise:

Gelukkig is de kuur achter de rug,
    Kei goed dat hij al zonder stok loopt, al weer een stapje voorwaards
    doe de groeten aan Peter
    groetjes

• 19 Juni 2008 - 14:38

Tineke:

GOED ZO PETER,ga zo door samen met MARLIES en de KINDEREN kom je er.
    Maar ik hoop toch dat nederland wint hoor!

• 19 Juni 2008 - 17:07

Christel En Peter:

Man, soms is het gewoonweg griezelig om weer te lezen, dat Peter weer een stuk verder is. Wel SUPER !!!!!! Zoals mij moeder vroeger zei: "ga zo door en je zult spinazie eten en groen schijten". Hou vol, lieve mensen. Want dit gaat echt goed komen.

• 19 Juni 2008 - 20:23

Wiel En Ria:

Super om te zien vanaf zaterdag tot nu zelfstandig lopen!ga zo door en alles komt goed

• 19 Juni 2008 - 20:23

Wiel En Ria:

Super om te zien vanaf zaterdag tot nu zelfstandig lopen! ga zo door en alles komt goed

• 19 Juni 2008 - 21:15

Christian:

HE kei goed.
    zelfstandig lopen, robert maar opletten voor die het weet heeft hij weer een volger!!!

Houd vertrouwen en moed om Peter aan te moedigen en op te jagen (in goede zin van het woord) Jullie drive is vast ook de zijne.

Christian Hetty en kids

P.S. Ik heb toch liever dat Nederland wint dan Rusland en bij de daarop volgende wedstrijd mochten de russen onverhoopt toch winnen

• 20 Juni 2008 - 06:08

Tjeu:

Nou dit is pas een fijn bericht om te lezen op de vroege morgen! Hij is ook een echte doorzetter en met de hulp van zo'n fysiotherapeut, die alles heel goed blijkt aan te voelen, komt het goed. Doe de groeten aan Peter.

• 20 Juni 2008 - 09:08

Babette:

Nou dat klinkt allemaal positief. gelukkig maar.

Zie je wel dat alles goed komt.

Hier alles nog rustig.

Groetjes

• 20 Juni 2008 - 12:40

Jac En Ans Bruijnen :

Wij zijn blij dat het allemaal weer wat beter gaat met Peter. Wij leven in Duitsland met jullie mee. De groeten en beterschap aan Peter van ons.
    Groetjes Jac, Ans en de Kids

• 20 Juni 2008 - 16:13

Eefke:

Wat super fijn om te lezen! En wat is Peter toch een kanjer zeg! Goede aanpak ook van Wouter. Maar met alleen erop vertrouwen dat je iets kunt kom je al ver he! Fijn dat er zoveel mensen Peter heen zijn die hem helpen. Jullie positieve instelling is echt bewonderingswaardig! Ik heb er echt heel veel respect voor!
    Hopelijk blijven er goede nieuwtjes komen!
    Groetjes Eefke

• 21 Juni 2008 - 07:09

Marlies:

Gisteravond bij Peter geweest ging heel goed. Ik vroeg hem wie er morgen(vandaag) voetbalde ja ja Holland tegen ja ja probleem, ja ja uh...uh...uh..uh.... rusland. Daarna vroeg ik of hij de coach kende van Rusland. JA HIDDINK, nou breekt me de klomp, geen enkele naam kan hij noemen, maar deze wel.

• 23 Juni 2008 - 08:33

Claudi:

Hoi Mensen,

Er staan weer nieuwe foto's op mijn space. Om de linkt te openen moet je even terug gaan naar een aantal berichten eerder!

Groetjes

• 25 Juni 2008 - 16:36

Jan-thea:

wij zijn heel blij dat het allemaal weer beter gaat met peter super .maar ook voor jullie heel veel gr jan-thea