een dagje bij pap..
Door: Claudi
Blijf op de hoogte en volg Peter
20 Mei 2008 | Nederland, Grashoek
Ik was vanmiddag om half 3 bij pap. Hij lag rustig in bed en gaf aan dat hij nog ff een kwartiertje wilde liggen. Ik ben ik de kamer gaan zitten en heb wat spulletjes gelezen die ze er neer hadden gelegd. Daarna heb ik pap uit bed gehaald en zijn we in de kamer gaan 'kletsen'. We moesten een vragenlijst invullen voor de logopedie, en dat hebben we samen gedaan.
Ik vertelde dat ik de laptop had meegenomen en hij wilde er graag eens naar kijken. Hij keek gelijk naar de aansluiting van de laptop, en er kwam een glimlach. Samen de laptop aangezet en het programma 'word' geopend. Daarin wilde ik samen met hem woordjes gaan typen, maar dat liep nog niet zo'n vaart. Ik heb 'peter nouwen' op een blaadje geschreven en dat moest hij dan natypen. Dit ging redelijk.
Hij was nog niet moe, en denk maar mensen, als ik op bezoek kom dan wordt hij helemaal afgepijgerd en gaat hij veel dingen leren, net zoals vandaag. Hij wilde nog wel een rondje wandelen buiten. Lekker vest aan getrokken en vader en dochter liepen lekker buiten in het zonnetje. Hij wilde vanalles weten wat iets was waar we langs kwamen, en we zijn even lekker een blokje om geweest. Ook heeft hij een paar stukjes zelf met de voet vooruit gedaan, dat ging heel goed.
We kwamen weer veilig 'thuis'aan, zoals hij het zelf noemt, en toen zouden we samen gaan koken. Ik had zelf wat spulltjes meegenomen en die zouden we dan klaarmaken. Het begin heeft hij er nog bij gezeten, maar toen viel ie in de rolstoel bijna in slaap. Ik heb hem heel even plat gelegd op bed en ondertussen heb ik het eten klaargemaakt. Na een half uurtje heb ik hem weer opgehaald en het rook heerlijk in het huisje, als zeg ik het zelf! Ik begon te glunderen en zei steeds 'wunderbar'. Hij zat te smikken en te smullen, en ik trouwens ook. Onder het eten ook nog een aantal dingetjes verteld en hij heeft wel 10 keer gezegd hoe geweldig hij dit wel niet vond! Heerlijk toch?! Na het eten nog een lekker toetje gehad en toen was het wel eens tijd om naar bed te gaan.
Toen pap lekker in bed lag heb ik nog wat dingetjes opgeruimd en afgewassen en toen ben ik gegaan. Ik ging met een super fijn gevoel naar huis, en hte was voor mij een gezellig middagje/dagje uit samen met pap!
Er horen ook foto's bij dit bericht. Zo kunnen jullie zien hoe we samen hebben genoten deze dag!
Dikke knuffel van Claudi
Dikke knuffel van Claudi
20 Mei 2008 - 20:09
Marie-louise:
hallo claudi
super zo'n gezellige middag samen,
dat is voor jullie beide erg goed
Peter werkt erg hard aan zijn herstel, en zal misschien ook weer snel samen met jou spelletjes op de laptop kunnen doen.
groetjes wim en marie-louise -
20 Mei 2008 - 20:13
Lucia:
Ha Peter en Claudi,
Wat fijn dat jullie zo genoten hebben van zo'n vader/dochter middag! Wij genieten zelfs van dit verhaal en lezen tussen de regels door dat het met Peter goed vooruit gaat! Prima!
Groetjes
Adrie Lucia en de kids -
20 Mei 2008 - 20:36
Claudi:
Nog een keer...
Je kunt gewoon op het regeltje klikken, dan opent ie vanzelf de site..makkelijker kan ik het toch niet maken...wel??
Slaap lekker allemaal, en droom maar lekker over pap, dat ga ik ook doen.
Trouwens, wat ik nog was vergeten te vertellen is dat pap vanmorge van half 9 tot 1 uur aan een stuk soor op is geweest.. en daarbij nog 2 keer therapie gehad. Wat un bikkel is het toch. En dan heb ik hem vanmiddag nog helemaal uitgeput. Wat zal die kerel lekker slapen vanacht!!
Slaap zacht... -
20 Mei 2008 - 21:15
Tineke:
Fijn zo'n dag samen met je vader.Daar hebben jullie beide veel aan.Leuke foto's,ook die op jou space Claudi.Slaap lekker en tot morgen -
20 Mei 2008 - 22:04
Marlies:
Hartstikke goed Claudje, samen krijgen we hem er weer bovenop, Je hebt hem alleen teveel "afgepeigerd" want toen ik kwam was hij dus inderdaad doodmoe en wilde eigenlijk gelijk naar bed. Ik snapte het toen niet helemaal, maar nu begrijp ik het. Kei fijn dat jullie zo n fijne middag hebben gehad, en daar geniet ik nu van.
Dikke kus van Mam -
21 Mei 2008 - 08:17
Eefje:
Hallo allemaal,
Wat geweldig om dit allemaal te lezen. Kreeg af en toe de tranen in mijn ogen, zeker het verhaal over jullie trouwdag.En die mooie rode rozen. Ik vind het echt super dat het zo goed vooruit gaat. En geweldig hoe jullie er allemaal mee omgaan. Jij ook super (juf) claud.Fijn zo'n vader en dochter middag. Dit zijn kostbare momenten.
Veel succes allemaal en zet hem op.
Een team, een taak.
Groetjes Eef -
21 Mei 2008 - 16:02
Lonn:
Hallo allemaal. Ik kom net bij pap vandaan. Vandaag was ik samen met Ankie, Sanne en Chris naar pap gegaan. pap vond het heel leuk dat ze geweest waren. Verder ben ik ook nog bij de ergotherapie geweest en dat ging heel goed! Hij kon al zelf lopen (langzaam langzaam maar toch..) en afwassen, haha.. Helaas zit er vocht in zn rechter (verlamde) hand. Door dit zo veel mogelijk omhoog te houden zou dit beter moeten gaan. Het is dus belangrijk dat zijn rechterhand altijd hoog ligt.. Na de ergotherapie heb ik hem in bed gelegd en ben ik ook naar huis gegaan. Ik peiger hem niet zo af, hahaha...
Kusxx Lonn -
21 Mei 2008 - 17:12
L0es:
Claudi, echt super dat je zo'n gezellig middagje met je papa hebt gehad, kei leuk.
Je verhaal is erg mooi, allemaal de verhalen op de site trouwens. Erg knap dat jullie dit er nog allemaal bij doen!
Fijn om te lezen en horen dat er steeds meer verbetering is!
xxx Loes -
21 Mei 2008 - 19:17
Loes:
Gelukkig dat ik Peter weer kan volgen,van dag tot dag,een paar dagen zonder internet is echt afschuwlijk.
Ik zie hem na zo`n week echt vooruitgaan,prachtig verslag van Claudje,
dit gaat de goede kant uit,ik weet het zeker,volgend jaar wandelen we in Schotland samen.Dikke kus en ga zo door.
Loes -
21 Mei 2008 - 20:52
Tooske:
claudi, alles goed en wel, maaaaar ik had toch wel verwacht, dat ik een belletje van jouw zou krijgen, en dat ik ook kon aansluiten, bij huisje weltevree, voor zo,n heerlijke maaltijd.
Stond nog een restje in koelkast, heb dat maar laten staan.
Hebben lekker zitten te lunchen, had voor hem koude schotel meegenomen, en dat vond hij SUPER je zag hem gewoon genieten.
Hij ging moe maar voldaan naar zijn heerlijk bed, hij viel als een blok in slaap.
Claudi, de volgende keer beul je hem niet meer zo af he!!!!!
Luitjes tot de volgende keer maar weer. Haie. -
21 Mei 2008 - 21:17
Sanne En Ankie:
Ik typ maar ff namens hen.
Wij zijn op bezoek geweest in peter zijn vakantiehuisje (zo zeiden ze het)Ze vonden het allebei wel spannend. Leukwas de rondleiding en de zeer vertrouwde blik van Peter Ook leuk om te horen hoe nieuwsgierig hij was naar de namen van de varkes toen hij hoorde dat wij met Robert naar de varkens waren geweest.
Wel lastig vonden wij dat peter zoveel duits praat. Maar dat konden wij ook (tellen tot tien)en de olifant vanhet plaatje herkende hij ook en hij zei het ook meteen na.
Kleuren oefenen zijn w niet echt aan toe gekomende tijd gaat zo snel
Peter dank voor de gastvrijheid de snoepj en de koekjes. Gaan we gauw weer naar de varkens samen?
veel plezier volgende week thuis dan ga jezelf alvast even kijken
Tot gauw
Sanne en Ankie (en Chris e Hetty) -
21 Mei 2008 - 21:51
Thea & Jan Dorssers:
We zijn enorm geschrokken van het bericht
van Marlies op 20 mei 2008, dat Peter een hersenbloeding heeft gehad.
Het is echter fijn te zien dat het hem al weer een stuk beter gaat. Tevens lezen wij met genoegen dat de familiebanden nog verder aangehaald worden.Ook is het goed te zien dat velen met jullie meeleven. We wensen Peter een voorspoedig herstel toe en ook de familie wensen wij heel veel sterkte toe. Carpe Dieum.
Tot ziens.
Met vr.gr. Thea & Jan Dorssers -
22 Mei 2008 - 06:14
Frans En Annie:
Gisteravond bij Peter op bezoek geweest. Hij lag te rusten op bed maar toen hij ons zag maakte hij direct aan stalte om op te staan. Hij werkte zich zelf met enige hulp van het bed in de rolstoel, geweldig toch. Samen in de woonkamer wat gekletst, sommige dingen konden we moeilijk volgen maar andere dingen kwamen we ook samen weer goed uit. Na een glaasje gedronken te hebben met een stukje abrikozen vlaai zagen we na een half uurtje dat hij moe was en dat hij graag wou gan rusten. Zingend van pom pidom rolde Peter zich weer naar zijn slaapkamer en werkte zich zelf weer in bed. Tevreden en moe ging hij lekker rusten wachtend op Marlies die rond 21.00 uur nog zou komen. Peter je doet het goed...de tijd zal het brengen.
veel liefs van Frans en Annie -
22 Mei 2008 - 14:09
Babette:
Nou Claud,
Wat ben je toch een geweldige dochter. Ik mag hopen dat als ik ooit ziek wordt, Izan of Noa ook zo goed voor mij zorgen.
Super!!!! -
22 Mei 2008 - 19:43
FamSpreeuwenberg:
Nou Claudje,knap hoe je er mee omgaat,jullie allemaal trouwens. Heel veel succes met het herstel en doe Peter maar de groeten van ons,
Tanja, Mart en Marloes.