Herfst met veel zonneschijn
Door: marlies
Blijf op de hoogte en volg Peter
25 September 2009 | Nederland, Grashoek
Dag lieve mensen
Hier ben ik dan weer, gelukkig in een betere conditie als de vorige week. Maar het zal nog wel vaker voorkomen ups en downs en dan maar hopen dat we niet te lang in de downs blijven!!!
Vorige week vrijdag ging ik met Peter naar de fysiotherapie, en dat was weer heel byzonder zoals altijd. En toch probeerde Joost ons duidelijk te maken dat we van zijn arm/hand niet al te veel meer mogen verwachten. Pongk effe verdrietig, maar toch, we hebben al zoveel bereikt en dan zegt het duiveltje van wonder in mij: Geef niet op, doorgaan!! Het lopen op blote voeten ging langzaam, maar de passen waren heel erg goed. De voeten zagen er niet zo goed uit, wat vlekjes en ontsteking aan de teen.
Zaterdag ging Wil met hem zwemmen en ze waren allebei heel erg tevreden, het resultaat van de inspanningen is verbluffend te noemen. Als je wilt kun je heel veel bereiken!!!
Ik had me voorgenomen om s avonds ergens op visite te gaan en daar was Peter het ook mee eens.We gingen naar Ijsselsteijn en dat voelde als thuiskomen!!! Heel erg leuke avond gehad.
Zondagmorgen kwam Mart met kleine Marloes op de koffie. Marloes wilde met de poesjes spelen, en samen zongen ze steeds het liedje van Poesje Mauw, maar zowel Peter als Marloes kenden niet de hele tekst en maakten er een eigen versie van zodat Mart en ik in een deuk lagen.
S Middags met Wil en Marian een ijsje eten. De bedoeling was om dit in Arcen te doen, maar daar was het stervensdruk en toen zijn we maar naar Kaldenkirchen gereden, waar ze ook erg lekker ijs hadden. Peter wilde wel perse om 8 uur thuis zijn, want dan kwam Boer zoekt vrouw. We hebben een heerlijk ontspannen weekend gehad.
Maandag naar de neuro met neef Wil en toen was Peter toch wel erg moe, maar zijn praten en lezen is zoveel vooruit gegaan.. als je maar geduld hebt, ook voor degene die met hem praten, laat hem uitpraten en dan komt hij er wel....
Dinsdag ging Peter met de taxi naar de fysiotherapie en ik moest ondertussen allerlei zaken regelen en knopen doorhakken, om 12 uur was ik al doodmoe, maar blij dat ik het allemaal voor mekaar had. Wim en Marie Louise kwamen nog een grote ketel erwtensoep brengen, zodat de mannen na het zwemmen weer een lekker bordje soep kunnen eten.
Woensdag kwam Willemien om de voeten te behandelen. En hoe het komt of wat Willemien doet weet ik niet.... maar savonds zagen zijn voeten en teen er perfect uit. Geen plekje, geen vlekje, niets verkeerds.
S Middags was het nog Steefs middagje en samen hebben ze op het bedrijf formulieren ingevuld en van alles nagekeken, voor beiden heel positief verlopen. S Avonds was Peter wel heel erg moe, poeh dat was lang geleden dat hij zo moe was. Hij kon bijna de trap niet meer op, maar donderdagmorgen stond er weer een fitte Peter. Zelfs het douchen ging zonder moeite en ik vroeg hem of hij gelukkig was. Besonders glucklich! en of hij wel eens verdrietig was om wat hem/ons is overkomen. Nee hij was blij om wat hij kon en wilde zeker nog door gaan met de therapieen om nog meer te kunnen, maar hij was een gelukkig mens!!
Nog samen naar de neuro feed back in Eindhoven, en gepraat over de voortgang van de therapie. We zien nog iedere dag vooruitgang. Dus doorgaan.....
VROLIJK ME OP
GA ERVAN UIT DAT IK HELEMAAL ZAL HERSTELLEN
AL DUURT HET MISSCHIEN 20 JAAR
KIJK MAAR WAT IK KAN
EN KLAAG NIET OVER WAT IK NIET KAN.
Veel liefs Marlies
VROLIJK ME OP
GA ERVAN UIT DAT IK HELEMAAL ZAL HERSTELLEN
AL DUURT HET MISSCHIEN 20 JAAR
KIJK MAAR WAT IK KAN
EN KLAAG NIET OVER WAT IK NIET KAN.
Veel liefs Marlies
25 September 2009 - 13:41
Marie-louise:
Met al die positieviteit van jullie komen jullie er wel.
Geniet samen van de dingen die wel kunnen en lukken.
Ga zo door
groetjes -
26 September 2009 - 12:24
Tooske:
ja hallo daar zijn we weer.
Wat gaat het toch weer goed met jullie.
En die marie/louise goed in ere houden.Ja zij is goud waard.Ik vind het zo knap van peter dat hij steeds het positieve ziet. En marlies geef toe als je in een dip zit, wie zit en wel een niet in een dip toch!!!Geniet van het lekkere weer en van de goede mensen om jullie heen. -
28 September 2009 - 08:25
Hein Oet Wiëert:
Hallo Maatschap Nouwen want dit is zoals ik jullie ken van BlixemBosch waar ik jullie ontmoet heb. Ik ben benieuwd of jullie nog weten wie ik ben. Via Frank en Jeanette van info@grashoek.net ben ik hier beland. Ik was jullie uit het oog verloren maar de vorige week viel opeens en hoe dat weet ik niet mij spontaan Maatschap Nouwen in en heb dit nu opgeschreven. De andere keren had ik dat niet gedaan en vergat het dan ook weer. Ik ben gisteren gaan zoeken op google en ik heb een mailtje gestuurd naar info@grashoek.net en die mij door verwezen naar deze site. Ik ben overdonderd door de inhoud van deze site. Vooral het positievisme is helemaal geweldig en wat een mooie spreukjes, gedichtjes en foto`s. Heel erg mooi. Ik vindt het geweldig om te horen dat het zo goed gaat en dat er nog steeds vooruitgang in zit. Echt geweldig en ja hoor ik herken het verdriet, de pijn en de frustaties ook maar ook het genieten van de kleine dingen is enorm belangrijk. Heerlijk om te horen is dat het bedrijf ook doordraait. Dat is geweldig nieuws en nu wordt het echt tijd dat ik op zoek ga naar de KPJ foto`s van Grashoek. Mijn email is h-j-weert@home.nl als jullie willen reageren maar ik kom zo wie zo vaker hier terug om alle stukjes te gaan lezen.
Groetjes Hein -
Groetjes thea-jan. -
02 Oktober 2009 - 07:46
Hein Oet Wiëert:
Hallo allemaal,
Balen want ik had een heel verhaal gemaakt maar druk op het verkeerde knopje en alles is weg en heb er niet de puf voor om het opnieuw te maken. Moet nog energie sparen voor mijn huishouden. In het kort komt het er op neer dat ik nu gevorderd ben tot 7 aug 2008 en de energie, positivisme,liefde ect spat hier van het scherm. Als ik het al kan lezen want de tranen vloeien rijkelijk en dat maakt het niet makkelijker. Het stimuleert en inspireert op een ongelooflijke wijze. Wat een vechtlust en positivisme er in deze maatschap met aanhang zit. Ik heb er diepe diepe bewondering voor.
Het is inderdaad zoals Rowwen Hèze zingt Vechte valle en opstoan maar gaan nog steeds Nar Boave. Groetjes Hein