De bruiloft - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu De bruiloft - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

De bruiloft

Door: marlies

Blijf op de hoogte en volg Peter

06 September 2009 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen

Ja eindelijk eindelijk was de grote dag daar.
Donderdag was Peter nog met Lonneke naar de neuro feed back geweest en dat had heel goed gegaan, Teun was op vakantie en nu moesten ze naar Ger, die ook het eerste intake gesprek heeft gedaan, Ger vond dat Peter heel goed vooruit was gegaan en nu hebben ze de sessie weer verzwaard.
Donderdagavond gingen we oefenen in de kerk, Peter liep met Lonneke naar het altaar om te kijken of er geen obstakels waren zodat het vrijdagmiddag zeker goed zou gaan. We hebben ook geluisterd en gekeken naar de anderen die de muziek aan het oefenen waren, nou ik vond het nu al prachtig. Hoe zou het morgen gaan?
Thuis nog lekker een rosetje gedronken met Lonneke en Jaap en toen naar bed. Zouden we kunnen slapen??? Ja hoor dankzij Marie Louise hebben we geslapen als een roos en werden pas om half 8 wakker. Steef zat toen al bij de kapper en zou om 9 uur hier zijn om zich verder aan te kleden.
De weersvoorspelling kwam gelukkig niet uit en er scheen een flauw zonnetje. Om 9 uur kwam Claudi, Anita, de fotograaf, Rene, de filmer en natuurlijk ons Steef!!
Claudi en ik hebben Steef geholpen met aankleden en ze zag er prachtig uit. Nu was het wachten op Robert.
Tuut tuuuuut 9.45 uur daar kwam Robert met de Dodge en chauffeur Wesly,
Heel mooi kwam Steef van de trap afgelopen. De familie van Robert was er ook even en er werden wat fotos gemaakt en gingen Steef en Robert, die er ook fantastisch uitzag naar de Peel om de bruidreportage te maken.
Peter ging even rusten in zijn stoel en ik moest naar de kapper.
Om 12.00 was weer iedereen hier en allemaal mooi aangekleed maakten we hier nog fotos in de tuin. Nog snel wat broodjes en toen naar het gemeenthuis.
Er waren al best veel mensen bij het gemeentehuis en de ceremonie was plechtig en mooi. Hierna hadden we wat tijd over en gingen we naar Roberts huis, om daarna naar de kerk te gaan. Ik was toch wel zenuwachtig en Peter was heel gespannen, hij had hele klamme handen. Bij Frans en Annie hadden we nog snel een riem om de broek van Peter gedaan want die zakte steeds af.(Hadden we zondag nog gepast en toen zat ie perfect!!)
Maar goed ik liep vast de kerk in en Peter zou met Steef komen, Lonneke en Claudi liepen hierachter als getuigen van Steef.
De dienst begon en de pastoor ging eerst Robert, met Anke en Dorrie als getuigen naar voren halen en toen kwamen Peter en Steef. Ik durfde niet te kijken. God wat spannend. Wat een emotie!!Maar het lukte, hij deed het!!! Oh wat goed.!! Zonder stok!!

Na het openingswoord van Pastoor, speelde Oom Bart op de gitaar en Dorrie en Anke zongen liefde van Rowwen Heze, Prachtig. Er werden gedichten en lezingen gedaan door de peettantes en Lonneke las voor bij geven van de ringen. Dorrie zong halleluia van Lisa,(kreeg er weer kippenvel van) en na de communieuitreiking zong Annie het Ave Maria, terwijl Steef en Robert bij het Maria altaar stonden. Het ging zo goed allemaal perfect.
Als afsluiting zongen de vriendinnen en zusjes Oh Happy Day. Hier krijg ik nu nog kippenvel van. Peter begon te huilen en bij mij stroomden ook de tranen. Het was zo verschrikkelijk mooi!! Na de zegen zongen ze nog een keer Oh happy Day en liepen we op deze muziek de kerk uit. Wat een prachtige dienst was het!! Ik weet niet hoe ik het zeggen moet, maar ik zeg DANK JE WEL!!

En het zonnetje scheen nog steeds toen we de kerk uitkwamen, daar hadden we toch zo op gehoopt, als het maar droog zou blijven tot na de kerkdienst.
We liepen naar Leanzo waar het feest kon beginnen. eerst heerlijk gegeten, duurde alleen wat langer als gepland, Peter ging na het hoofdgerecht even rusten in het huisje van Jos, daar stond een relaxstoel voor hem klaar. Voor de receptie haalden we hem weer naar binnen, maar hij had jammer genoeg niet kunnen slapen. De receptie was zeer druk bezocht, en voor Peter heel vermnoeiend, zodat hij na de openingsdans en een dansje met Steef, toch maar weer even ging rusten, anders zou hij het niet volhouden tot het einde en dat hoopten we toch allemaal.
Ik heb me heerlijk vermaakt met dansen, wat drinken en kletsen, de voordracht van de vrienden en vriendinnen was verrassend goed. Kei leuk. Peter heeft deze niet gezien, maar het was een dvd die afgedraaid werd, dus kon Peter deze later een keer bekijken. Slim he.
Tegen half 11 was Peter er weer bij. Maar hij wilde niet dansen en hij had veel last van zweten. Is dit goed of slecht. Ik weet het niet. Maar jammer vond ik het wel. We deden nog een liedje met de familie Reinders samen. Ging ook heel goed.

Ik wilde niet al te vaak naar Peter kijken want dan kreeg ik zo n akelig gevoel, Hij stond toch altijd op de dansvloer!! Hij was toch de gangmaker!!! Maar hij vermaakte zich prima zei hij steeds, Wunderbar. Wunderschon!!
Op het einde kwam nog Geneet van ut Leave en Steef en Robert stonden midden in de kring. Peter wilde niet mee doen en ik was in dubio, bij hem gaan zitten of meedoen met de rest. Ik besloot het laatste en ging in de kring. Ik zag Sjon heel emotioneel kijken en samen met hem gingen we bij Steef en Robert in de kring dansen. Poeh er ging zoveel door me heen.......

En toen was het afgelopen, voorbij de dag waar we zolang naar hebben uitgekeken, Zomaar Voorbij...
Peter was nu toch wel heel erg moe en wilde zaterdag alleen maar slapen...
Zaterdag om 12.00 uur zaten we hier aan het ontbijt en de hele keuken weer vol. Gezellig na te kletsen.
Peter s middags weer rusten en om half 5 kwam hij beneden, he he weer een beetje normaal. Lekkere kop erwtensoep en toen naar Steef en Robert restjes opeten. Mmmm lekker.
En nog met de hele familie na zitten te kletsen. Erg Gezellig.

GELUK IS DE HARMONIE
TUSSEN OMSTANDIGHEDEN EN BEHOEFTEN

Veel liefs Marlies

• 06 September 2009 - 13:08

Babette:

NOu dat klinkt allemaal errruuggg gezellig, ik ben benieuwd naar de fotos.

xxx

• 06 September 2009 - 13:20

Marlies:

fotos komen gauw. Ik kan deze er niet opzetten dus dat doet claudi hopelijk snel
    groetjes

• 06 September 2009 - 13:54

Thea-Jan:

Nou wat weer een fijn verhaal .CHAPPEAUYX.
    En nu maar naar genieten van die fijne dag.
    Groetjes Thea-Jan.

• 06 September 2009 - 19:24

Marie-louise:

Het was zeker een kei mooie dag,
    De weergoden waren jullie ook erg goed gezind en het was een super mooi feest, maarja wat wil je ook met zo'n prachtig stel.
    Hier kun je weer even op teren, op naar de volgende bruiloft
    groetjes

• 06 September 2009 - 19:57

Annemarie En Wil:

Wat een topdag; alles was in harmonie. We hebben genoten en iedereen met ons! Pluk de dag, we kunnen er weer met z'n allen tegenaan.

• 07 September 2009 - 07:13

Lucia:

Ha allemaal,

Wat zagen jullie er allemaal geweldig uit!
    Het was een mooie dag waar je nog veel van kunt genieten.
    Groetjes

• 09 September 2009 - 20:03

Rieky Leijssen:

Nou, allereerst van harte gefeliciteerd met het huwelijk van jullie dochter Steef en Robert.
    Ik wist niets van dit huwelijk, en was net op jullie site aan t kijken.
    Ik had Robert vanmorgen nog aan de telefoon, dus net snel een felicitatie sms naar Robert gestuurd.
    Wat zal dit alles een indruk gemaakt hebben op jullie al gezin, maar als ik jullie verslagen lees, doen jullie dit kei goed.
    Nou, veel succes met herstel en met alles wat jullie doen, ik vind t geweldig, complimenten!!!
    Vele groetjes, Rieky Leijssen, Agro-Verhen

• 10 September 2009 - 07:07

Mattie:

Alsnog van harte gefeliciteerd met het huwelijk van Steef en Robert. Fijn te lezen dat het allemaal zo goed is gegaan met Peter. Jullie kunnen trots zijn op elkaar!

• 11 September 2009 - 12:50

Loes:

Wat eem prachtig feest en wat waren jullie allemaal mooi.Het bruidspaar was een plaatje.Prachtig dat Peter het zo goed heeft volgehouden,petje af en op naar de volgende bruiloft,wij hebben genoten van het feest met al die leuke familieleden en vrienden,allemaal heel veel groeten van loes en marius.

• 13 September 2009 - 15:13

Christel:

ik weet even niet wat ik moet schrijven. Laat je toch even weten, dat ik weer gezien heb wat er allemaal weer gebeurd is. Dit hebben jullie toch mooi samen mogen beleven. Blijf genieten. Het leven is zó mooi.