Overuren......!!!
Door: .
Blijf op de hoogte en volg Peter
25 Mei 2014 | Nederland, Grashoek
Hallo lieve mensen,
ja een hele drukke week is er voorbij..... maar wel leuk, ja super leuk!!
Zondagavond gingen we uit eten met Ria en Wiel, ja dat was nog een kadootje voor Ria's 65 ste verjaardag afgelopen juli en nu kwam het net zo uit dat het op onze trouwdag was. Heerlijk gegeten, weer in Maabree en veel, heel veel gepraat. Na het eten nam Peter de toeristische route en hij vertelde en vertelde maar. Ja kei leuk! Toen we eindelijk bij ons het erf op reden stopte hij voor de loods, Ria moest mee in de loods kijken want daar stond nog de vierwielige wagen, die pakweg zo'n 25 jaar geleden van Ria was geweest. Nog een kop koffie gedronken en nog weer gepraat en toen ging het kaarsje toch langzaam uit....
Maandagmorgen op tijd op, douchen alle oefeningen doen en naar de fysio in Baarlo, eerst mijn sessie en weer een goed gesprek met Richard, dit is zo goed voor mij!! Ik vertelde ook over onze trouwdag, en hoe Peter vroegerwas. Nadat ik klaar was stapte Richard naar Peter en feliciteerde hem. Oh ja zei Peter, 3 jaar, kleine man is 3 jaar. He zegt Richard 35 jaar toch?? en hij keek mij aan. Maar ze hadden allebei gelijk, want Peter dacht aan Pierke die vandaag 3 wordt!! Samen liepen we naar de grote zaal en Richard begon met de arm los te maken, daarna het lopen en dat ging heel goed. De step-mate werd erbij gepakt, dit is een soort verhoging van pakweg 15 cm, waar je dan trapoefeningen op kunt doen. Richard legde hem voor Peter neer en wilde gaan uitleggen wat de bedoeling was, maar Peter zette meteen zijn rechtervoet er keurig op, met kniebuiging en voorwaatse pas... Huhh zegt Richard, wat doe je nu??? Niet goed, vroeg Peter verbaasd. Nou zegt Richard Ik kriujg er kippenvel van, helemaal goed, precies zoals het moet, zonder uitleg. Ja zegt Peter oefen ik iedere dag op de trap thuis en dan 10 keer achter elkaar!! Nou Richard kon er niet over uit, zo goed. Hij kwam er telkens op terug!!We kregen nu een nieuwe oefening mee om de kuitspieren op te rekken, met de hakken tegen de muur staan en dan de knieen proberen tegen de muur te drukken.. maar dat is nog een beetje lastig... De arm werd getapet en toen naar huis. Lonneke was inmiddels uit Haarlem gekomen en ik moest nog naar de kapper, maar om half 4 konden we naar Pierke verjaardag. Ja vandaag dragen wij dus ook al 3 jaar de eretitel van opa en oma!!! Ja en dat is toch de mooiste titel die je kunt krijgen!!! Pierke genoot net als wij super van zijn verjaardag en het was ook allemaal erg gezellig!! Johan kwam met Joep en Mees, en binnen een minuut zat Joep bij Peter op schoot, ja samen vlaai eten...Lonneke bleef nog een nachtje slapen, dus geen haastwerk om naar huis te gaan.
Dinsdagmorgen geontbijt met Lonneke en lekker bij gekletst en kwam Steef met Pierke en Sien. Steef zag er niet uit, en had voor smiddags een afspraak bij de huisarts geregeld, haar hele gezicht gezwollen en rood, ze kon niet veel doen en zo pasten wij op Pierke en Sien. Pierke wilde graag een puzzel maken en ik vertelde dat er op zolder nog een Mickey Mousse puzzel was, ja die moest oma van de zolder halen... Vlizotrap naar beneden, tjee wat hoor ik toch voor gepiep, lijkt wel of er een poes zit.... Maar dat kan niet, want er komen geen poezen binnen en al zeker niet boven.... maar toch, ik rondkijken en rondkijken... en jawel hoor in de witte broderie reiswieg zat een poes met 3 net geboren poesjes... ik naar beneden, met Lonneke samen weer naar boeven en de mand met poesjes van de zolder gehaald en buiten neergezet, waar mam poes ze weer versleept heeft naar..... ikke niet weten..., Annemarie kwam nog voor een kop koffie, en de voerpomp had het begeven na 27 jaar..... en moest er acuut een nieuwe komen, anders konden de varkens niet gevoerd worden!! Maar om 5 uur was toch alles geregeld en bleek dat Steef een fikse allergische reactie had, waarschijnlijk van de rose!!! En s avonds ging ik nog lopen met Willemien, maar dit was wel lekker, lekker uitwaien en bijpraten!! En gelukkig zijn er eindelijk positieve berichten van Gerard, want poehh, die situatie knaagt!!!
Woensdagmorgen was het heel rustig... geen zwemmen.. geen kinderen, even bijtanken, maar wel samen benzine gehaald voor de grasmaaier, en was er eindelijk een mailtje van meneer Bank en hebben we toch een afspraak kunnen regelen met Grote Meneer Bank!!
Het zwemmen was naar s middags verzet en om 4 uur kwam Wim om te gaan zwemmen met Peter, ze waren niet zo tevreden, de oefeningen gingen niet zo goed, het water was een paar tiende kouder.... tja zal dat al zoveel invloed hebben... en s avonds ook weer lekker niks..
Donderdagmorgen ging Peter met de taxi naar het afasiecentrum en deze keer waren het Hans en Patty die hem reden, oh dat vond Peter wel weer eens gezellig. Ik ging maar meteen de boodschappen doen en was ik ook weer op tijd terug... maar ik kwam Jose tegen bij de supermarkt en och we stonden lekker te kletsen, en ik dacht bij mezelf waarom ook niet.... donderdags is toch mijn vrije dag.... hoef ik me niet te haasten om thuis te zijn... maar ja wel een uur gepraat en oh zo gezellig!!
Om 4 uur was Peter terug van het afasiecentrum, en moest veel vertellen, hij had een boekje van Jenny gekregen met alle EU landen erin, ieder land met een korte beschrijving, tja en dat boekje ligt dus nu binnen handbreik zodat hij er veel in kan kijken en lezen, want dat vindt hij heel interessant!!
Vrijdag was er een extra oppasdag voor Pierke en Sien, Steef zag er weer redelijk normaal uit en ging dus ook gewoon werken. Het was redelijk goed weer en toen Sien in bed lag, gingen wij met Pierke naar buiten, Peter begon maar met grasmaaien, want dat was er een paar dagen bij in geschoten en achter de nieuwe stal was het wel erg groot geworden, een hele poos later ging ik met Pierke eens kijken of het allemaal wel lukte, ja hoor, maar Peter was erg geschrokken, want er had wat bewogen in het hoge gras, en hij dacht dat het ratten waren... oei.. maar gelukkig het waren geen ratten maar een moedereend met 6 kleine eendjes!!! Ja ja een hoop jong grut op de boerderij.....
s Middags kwam Vrouw Wil nog op de koffie, en mensen voor vlees en Frans en Annie kwamen Pierke en Sien ophalen en Els belde dat ze zaterdagavond op de koffie wilde komen enne enne enne ik moest voor zondag soep maken en 2 bbq klaarmaken, en neef Gustaf uit Zuidduitsland wilde zaterdagmiddag even komen..... tjaaaaa.....dan vrijdagavons maar wat extra werekn.... en dat lukte goed!!! Want Peter ruimde alles in de lkamer op en vroeg of hij nog iets kon doen... hij had er zin in!!
Zaterdagmorgen wat eerde opstaan en salades maken, John kwam om met Peter te gaan zwemmen, en Claudi ging met Joep zwemmen, terwijl Mees bij Johan bleef, Claudi was wat eerder gegaan en oo de terugweg kwam ze even vlees ophalen, en Joep moest vertellen, hij was kopje onder gegaan, ja en opa durfde dat niet.... maar Claudi vertelde dat het water niet lekker warm was geweest, en inderdaad John en Peter waren ook niet zo tevrede over de watertemperatuur, beetje aan de frisse kant. Om 3 uur kwamen neef Gustav en Sigrun uit Zuidduitsland en was het heel gezellig, en nu eindelijk na ik wek 10 jaar de afspraak gemaakt dat Peter en ik in oktober naar hun toe gaan, Peter vindt het helemaal geweldig, want neef Gustav heeft op de Fendt fabrieken gewerkt als techniker en wil er dan met ons gaan kijken. SUPER!! Maar dit bezoek liep een beetje uit en toen moest ik heel snel nog allerlei voorbereidingen doen voor de 2 bbq van zondag en om kwart voor 8 had ik toch alles gedaan, wat ik moest doen en om half 9 kwamen Wim en Els, we hadden ze al heel lang niet meer gezien, dus hadden we heeel veeel bijt praten... en het was me toch gezellig, we hadden afgesproken dat we het niet te laat zouden maken.... maar gezelligheid kent geen tijd!!!Een SUPER avond!! Tja en vanmorgen moest ik toch nog heel veel doen...heel druk, en ik wilde ook nog de handbalwedstrijd om de landstitel zien... tja met een oor en een half oog heb ik het kunnen volgen, verlenging, nog een keer verlengen en 3 minuten voor het einde had ik alles van mijn bbq s klaar en YES BEVO is landskampioen!! Oh wat een feest!! Alle spullen in de auto en de bbq uitleveren en om half 6 terug.... effe uitblazen en het bericht schrijven, druk maar oh wat was het weer allemaal de moeite waard, zoveel genoten, genoten van al het positieve en gezelligheid!!!
ALS HET GELUK LANGSKOMT
ZORG DAT ER DAN EEN STOEL KLAAR STAAT!!
Veel liefs Marlies
ja een hele drukke week is er voorbij..... maar wel leuk, ja super leuk!!
ALS HET GELUK LANGSKOMT
ZORG DAT ER DAN EEN STOEL KLAAR STAAT!!
Veel liefs Marlies
26 Mei 2014 - 08:04
Hanny:
hoi peter en marlie
ik lees het al,druk druk,druk.maar wel goed bezig.hopelijk krijgen jullie het nu wat rustiger.
heel veel grtjes van ons
huub en hanny -
26 Mei 2014 - 12:12
Hein Oet Wieërt:
Pffffffffffffff niet meer en niet minder. Fijne week en maak er weer wat van -
28 Mei 2014 - 11:12
Christel:
Een beetje laat deze week, maar het kan nog makkelijk. Want er is weinig gereageerd op je berichtje. Ik denk, dat de meeste lezers al moe zijn van al jouw drukke werkzaamheden, Marlies. En ze nu geen fut meer hebben om wat te schrijven.
Vergeet niet om af en toe ook uit te rusten en te genieten van het oma-zijn, de bloemetjes, het mooie weer en verder alle leuke dingetjes, die op je pad komen.