De zon schijnt weer..
Door: .
Blijf op de hoogte en volg Peter
27 Oktober 2013 | Nederland, Grashoek
Hallo lieve mensen
Gelukkig schijnt de zon weer een beetje. Zondagmiddag na het middagslaapje was Peter er een stuk beter aan en hadden we een goed gesprek. Maar het feit blijft dat het Ruslandverhaal steeds in Peters gedacxhten is en niemand dat uit zijn hoofd gepraat krijgt. Was het 6 jaar geleden al vrijwel onmogelijk om als gezonde mens zonder beperkingen er een bedrijf te starten, gaat dat nu heel zeker niet, maar dat blijft een hot item en Peter denkt dat dit wel kan. Maar hoe... binnenkort moeten we naar dr Pop en hem wil ik om een wijze raad vragen.
Maandagmorgen gingen we samen naar de fysio in Baarlo, en hier worden we allebei heel vrolijk en blij van . Nu moest Peter op de behandeltafel gaan liggen en Richard pakte zijn rechterarm en maakte een driedimensionale beweging, en na 2 keer deed Peter het bijna zelf. Hij moest de vingers strekken, dan de pols naar achteren en dan de arm boven het hoofd brengen. Peter maakte met linkerarm dezelfde bweging en Richard ondersteunde de rechterkant. WAUW dat ging super.Richard vertelde ons dat dit weer een hele belangrijke stap was en na een uur gingen we weer huiswaarts. De arm was getapet en het zag er allemaal goed uit.
s Middags zat ik effe aan de computer, kijken wie er zoal gereageerd had, viel de stroom uit. Bale, maar in heel de Grashoek was de stroom uitgevallen, beetje paniek, want moesten we nu de noodaggregraat al aanzetten, hoelang gaat dit duren... Maar na een dik half uur hadden we weer stroom, voercomputer opstarten... helaas die deed het niet meer.. van alles geprobeert maar we kregen hem niet meer aan de praat.. Jan gebeld, die was er niet, John was onbereikbaar.. niemand kon ons helpen... maar om half 6 hadden we John te pakken en die had nog ergens een voeding voor zo n ouwe computer liggen en pufff gelukkig de varkens konden weer gevoerd worden.Een hele opluchting. Peter gaat gras maaien en s avonds komen de mensen de spullen van het buffet terugbrengen en Peter schenkt weer de koffie in.
Dinsdagmorgen lomt Steef met Pierke en Sien, maar het loopt allemaal niet zo lekker, het knalt ergens lekker, maar dan is toch eindelijk na 3 kwart jaar het erf opgeruimt!! Zo dat ziet er netjes uit!!
s Avonds ga ik lekker lopen met Willemien en Annemarie, lekker uitwaaien en vooral heel veel praten!!!Goed voor de inwendige mens!!!
Woensdagmorgen ben ik druk met vlees, maar ondanks dat kan ik Peter helpen met alle oefeningen en gaat hij uit zichzelf op de hometrainer. Klanten komen vlees ophalen en Peter is nieuwsgierig en belangstellend. Wil belt dat zijn auto naar de garage moet en of Peter kan rijden voor het zwemmen. Tuurlijk en zo gaat Peter om half 7 Wil ophalen om te zwemmen. John is nog even geweest om de computer verder te repareren en er is iemand geweest om naar de warmtepomp te kijken, helaas die blijkt toch stuk te zijn en daar moet een nieuwe voor komen.
Ze komen nog laat een bulkwagen voer brengen, stukken op de fabriek en als Peter terugkomt van het zwemmen staat de bulkwagen er nog, Peter loopt er ondanks zijn vermoeidheid naar toe en maakt een praatje, deze chauffeur komt al 22 jaar hier en was heel belangstellend naar het wel en wee van Peter.
Donderdagmorgen gaat Peter met de taxi naar het afasiecentrum en ik doe boodschappen en naar de kapper. Robert vertelde smorgens dat ze waarschijnlijk al om 1 uur mais komen dorssen, dus dat is een beetje afwachten, al een beetje met Steef en Claudi geregeld dat de mannekes ook komen als de grote tractors op het erf zijn... Steef komt met Pierke en Sien en besluiten om hier samen te eten, maar wat er allemaal komt geen maisdorssers!! Peter komt terug van het afasiecentrum en is niet zo te spreken over de taxichauffeur, zij wist de weg niet en zei amper wat, nee niet zo gezellig. Maar goed dat het hier volle bak is en we gaan samen naar de loods en kijken waar de mais moet komen. Na het eten gaan Steef, Pierke en Sien maar weer naar huis, want de maisdorssers zijn nog niet geweest.s Avonds nog veel gepraat en best wel heel goed.
Vrijdagmorgen op tijd op, want nu komen de maisdorssers wel, een hele drukte op het erf, we bellen Claudi of Joep mag komen en Peter en ik gaan hem halen, hij kijkt met grote ogen naar allemaal die tractors op het erf. Pierke komt met opa Frans en dan regent het een beetje en Pierke en Joep doen niets liever dan plassen patsen!!om 12 uur brengt Peter Joep weer naar huis en Pierke gaat met OPa Frans naar oma Annie.
Na het middagslaapje gaan we samen naar Kessel naar de kaasboerderij, effe kaas en yoghurt halen... maar we worden gelijk uitgenodigd om koffie te drinken, oke tijd zat.... om half 6 vraag ik of Maria een leuke mand voor me wil klaarmaken, en we llopen samen naar de winkel, Maria vraagt of we zin hebben om samen te chinezen, oke tijd zat... een overheerlijke maaltijd wordt er gehaald en we hebben nog zoveel te vertellen.. maar toch gaan we om 8 uur naar huis.. wat was het gezellig!!!
Zaterdagmorgen wederom op tijd op, Wil komt al vroeg om te zwemmen en Frank komt om het gat te graven zodat de trampoline weer in de grond kan en Pierke en Joep kunnen springen. Alles gaat voorspoedig en het weer werkt ook nog mee de zon schijnt uitbundig!! Peter en Wil zijn om 11 uur weer terug en eten een lekkere kop erwtensoep, het zwemmen heeft heel goed gegaan en de oefeningen met de arm hand ook. SUPER!! Je merkt steeds weer aan alles de vooruitgang!! Ja KASSE!! s Middags is het rustig en doen we ook lekker helemaal niets meer, beetje tv kijken, de post bijwerken, alle reclamefolders doornemen, en wat ik niet zag en Peter wel is het artikel over fysio Mulders in het zondagnieuws!! Ja en dan zie je ook weer de vooruitgang, hoe snel hij nu een krant of artikel leest en ook nog weet waar het over gaat. KLASSE!! Zo en nu heb ik mijn bericht toch afgekragen, Pierke en Sien zijn hier, mogen we oppassen, Pierke wilde niet slapen en zit lekker bij mijn voeten met de duplo te spelen, terwijl Opa Peter en Sientje lekker liggen te slapen....SUPER!!
NIET GEHUILDE TRANEN VERMOEIEN
NIET GEUITE KWAADHEID VERKRAMPT
Veel liefs Marlies
NIET GEHUILDE TRANEN VERMOEIEN
NIET GEUITE KWAADHEID VERKRAMPT
Veel liefs Marlies
27 Oktober 2013 - 17:21
Christel:
Je kan het!! Dit heb ik al zolang gemist........een beetje tijd voor jezelf. Heerlijk om te lezen. Het leven draait ook om Marlies.
Op naar een stormachtige maandag (?) -
29 Oktober 2013 - 10:01
Hein Oet Wieërt:
Inderdaad schijnt de zon weer na de stormachtige dag van gisteren maar dat bedoel jij niet. Het was qua weer een lekkere week maar ook qua activiteiten en belevenissen daar in de Grashoek. Hier komt er een rustige voorbereiding voor een zeer druk weekend aan. Ja inderdaad het Slotconcert van Rowwen Hèze en de planning is om 3 dagen te gaan. Kijken of ik dit ga halen maar gezien de ervaringen van de afgelopen jaren zal het wel lukken. Als ik later ben of misschien niet reageer dan weten jullie waarom. Fijne week weer -
03 November 2013 - 20:42
Marlies:
Hsllo lieve mensen
Door leuke gezellige omstandigheden ben ik niet in staat om vandaag een nieuw bericht te maken wordt waarschijnlijk woensdag allrs gaat super goe d we genieten met volle teugen Veel liefs Peter en marlies