HEERLIJK AVONDJE.... - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu HEERLIJK AVONDJE.... - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

HEERLIJK AVONDJE....

Door: .

Blijf op de hoogte en volg Peter

30 November 2014 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen,

Maandagmorgen op tijd op, douchen alle oefeningen doen en Joep ophalen, want die mocht mee naar de fysio en... de kaasboerderij. Bij de fysio ging het deze keer ietsje minder, de arm was niet zo los en het lopen ging ook wat moeizamer. Jammer maar het kan natuurlijk niet altijd alleen maar bergop gaan!! Peter wilde toch heel erg graag dat de arm weer getapet werd en dat lieten we dan ook gebeuren, met dien verstande als het erg ging kriebelen of huiduitslag dat ik de tape er gelijk vanaf zou halen. Joep gedroeg zich voorbeeldig en moedigde opa goed aan, maar zijn interesse ging toch vooral uit naar de apparatuur en hoe de behandeltafel omhoog en omlaag moest. Na de fysio gingen we met Joep eindelijk naar de kaasboerderij, waar we de bbq spullen moesten ophalen en mocht Joep kijken naar de rijstepap die Piet gemaakt had en natuurlijk even bij de grote kazen kijken. We dronken nog een kop koffie, effe bijkletsen en Joep mocht met de tractors spelen. Oh hij raakte niet uitgepraat!! En Peter zat te genieten, te genieten van die kleinzoon die zo verzot is op tractors. Toen we weggingen nam Piet Joep nog even mee naar de echte tractor kijken en in de auto raakte Joep daar weer niet over uitverteld, ja want hoe heette die tractor van Piet, hij was oranje... Oma weet het zeker niet, en opa... nee die wist het ook niet. Het was in ieder geval gene Fendt, maar ook geen Ford of Hanomag... Nou ja vragen we de volgende keer, maar gespreksstof hadden we genoeg!!
s Middags was Peter toch wel een beetje moe en een beetje lui... maar om 7 uur belde Joep, hij had een maiskneuzer gekregen omdat hij zijn fiepie had achtergelaten bij de Wok, ja en nu had hij een kneuzer met slurf gekregen, ja en opa en oma moesten maar even komen kijken. Ik gaf Peter de telefoon en Joep vroeg of opa effe kwam kijken, ik dacht zeker hij zegt nee want opa is moe, maar tot mijn verbazing zei Peter: Tuurlijk Joep wij komen even kijken... en zo gingen we dus even naar de houwenberg toe, Joep helemaal door het dolle heen en Peter vond het geweldig!!
Dinsdagmorgen kwam Steef met Pierke en Sien en bracht het kwartetspel mee, nou dat was toch wel even lachen. Natuurlijk wist ik wel dat het leuk was, maar had het ook al 7 jaar niet meer gezien. Maar wat had ik dat 10 jaar geleden mooi gemaakt en wat was het mooi gebleven!! Prachtig!! We gingen met Pierke en Sien pepernoten bakken en Pierke vond dat opa ook moest helpen en jawel hoor, Peter, Pierke en Sien, schortje voor op een rijtje voor het aanrecht en pepernoten rollen en dat ging supergoed met een hand!!Het huis ruikt zo lekker dan en de pepernoten smaakten heerlijk!! Maar ook moest er gekleurd worden en spelletjes gedaan. Peter moest boekjes voorlezen en dat gaat steeds beter en makkelijker,ja daar is de laatste tijd heel veel winst geboekt!! Later in de middag kwamen ze mijn vlees brengen en om half 7 ging ik lopen met Annemarie. Lekker een frisse neus gehaald en bijgepraat!!
Woensdagmorgen pakte ik de krant en de post uit de brievenbus.. hop weer een brief van het SVB, opengemaakt... ja hoor ik had de zorgovereenkomst niet correct ingevuld, er stonden aanwijzingen bij, maar helaas dat was voor ons onduidelijk wat er dan wel ingevuld moest worden. Dan toch maar bellen... ja meer dan 7 wachtenden voor me....toch maar aan de lijn blijven en na een kwartier had ik een juffrouw aan de lijn. Het SVB zorgde alleen voor de begeleidingsuren en alleen voor die uren moest er een zorgovereenkomst zijn, ik vroeg waarom de persoonlijke verzorgingsuren dan ook op de overeenkomst stonden. Ja dat was in 2014 en in 2015 gingen die uren naar de zorgverzekeraar. Maar ik heb die overeenkomst 3 weken geleden van hun site afgehaald en waarom staat het er dan op?? Ja dat was een oude en nu waren er nieuwe... en het moest toch echt een nieuwe voor 2015 zijn... oke dan maar weer een nieuwe maken en weer opsturen... och zo zijn die begeleidingsuren zo op en komen we er iedere week tig te kort!!
s Avonds ging Peter zwemmen met Wil en ondanks dat het water nog aan de koude kant was had het heel goed gegaan. Minder was dat de badmeester had gezegd dat de temperatuur waarschijnlijk blijvend 2 graden minder zou zijn, en dat we protest moesten indienen samen met de andere gebruikers van het bad. Zou wel jammer zijn als dit gaat gebeuren...
Donderdagmorgen ging Peter met de taxi naar het afasiecentrum, en natuurlijk moesten het kwartet en memoriespel mee. Ik ging snel naar Panningen waar ik de laatste Sint inkopen deed, en Claudi belde of Joep en Mees om 4 uur een poosje bij ons konden zijn, zodat zij naar de fysio kon. Tuurlijk was dit goed, maar dan moest ik me wel haasten, want dan moesten alle sint kadootjes ingepakt en opgeruimd zijn en boven een kamer verboden toegang maken!! Maar om half 4 had ik alles klaar en kwamen Joep en Mees, gelijk naar de tractors en broem broem, maar waar was opa nou toch, nee die was niet aan het slapen... oh opa met de taxi.... en ja hoor net na 4 uur kwam Peter thuis. Joep en Mees stonden voor het raam te joelen en te dansen, normaal is Peter best wel moe, maar nu pepte hij zich op en moest er geploegd en gecultivatert worden...Na een poosje werden ze toch wel moe en wilden ze graag dat oma de teletubbies op de televisie zette. Mees ging bij Peter staan, met de rug naar hem toe en ja hoor Peter tilde hem met de linkerhand op schoot en Mees ging lekker tegen Peter aanliggen., maar dat wilde Joep ook.... nou dan moest oma maar even helpen ... en Joep aan de rechterkant neerzetten en waarachtig wel een kwartier zat Peter met Joep en Mees op schoot!! ZO MOOI!!!
Pas toen Johan Joep en Mees weer opgehaald had kan Peter vertellen over het afasiecentrum. Ja ze hadden het kwartet bekeken en weer heel veel moeten praten, maar Jenny zat niet meer in zijn groep, ja waarom precies dat wist hij niet... en deze nieuwe die was een beetje snel...
Vrijdag was het onze oppasdag en bracht Steef Pierke en Sien, en oh wat genieten we dan!! Kleuren boekjes lezen, spelletjes doen. rennen, dansen een en al gezelligheid, we versierden nog het een en ander en nu gingen we speculaas bakken, de pietenmutsen op, sinterklaasmuziek aan en GENIETEN, rode wangetjes, ijverig de puntjes van de tong eruit en later lekker smikkelen!! Robert was er niet en zo zaten we om 12 uur aan tafel met alleen Pierke Sien en dat is zo leuk, Peter hielp Sien met eten en ik hielp Pierke, en een lol dat we hebben!! En dat is weer een voordeel... Peter heeft alle tijd en geduld!! De kleintjes vragen iets en alles mag en kan!! Oh Heerlijk!! Na het eten gingen Peter en Sien naar boven voor een middagslaapje en Sien kroop bij Peter in bed... maar dat zullen we nog maar niet doen!! Sientje in haar eigen bedje en allebei slapen!! Om half 4 waren ze weer wakker en na de koffie met speculaas gingen we naar Panningen naar de bieb met Pierke en Sien. Toen we bij de bieb aan kwamen op de parkeerplaats riep Sientje JAAAA uit!! Ze had het al gezien waar we waren. Ik ging eerst met de kleintjes naar de kinderhoek en zocht Peter zijn boek uit, verrassend geen Rusland boek, maar over deze keer een boek over Noorwegen. ppffff. Het valt wel op dat Peterzeer geinteresseert is in boeken over landen. Nadat hij zijn boek had gevonden kwam Peter bij de kleintjes zitten en ging ik mijn boeken uitzoeken. Toen ik terugkwam in de kinderhoek stond Sien bij Peter met een boek te tetteren. SUPER om dit te zien. Hoe makkelijk de kleinkinderen hier mee omgaan en hoe ze Peter overal bij betrekken en het gewoon gewoon vinden!! Nadat we bij de bieb klaar waren brachten we Pierke en Sien naar Robert toe, natuurlijk moest er nog flink geknuffeld worden en kusjes gegeven. Thuis aangekomen maar eens eerst alles opgeruimd en even uitblazen....
Zaterdagmorgen kwam Wim om met Peter te gaan zwemmen en Anneke kwam mij helpen. Lekkeralles klaargemaakt voor ons heerlijk avondje, de cadautjes allemaal in de keuken zetten, salades maken, het gourmetvlees op schalen doen, nog even de stofzuiger en dweil door het huis en om 12 uur toen Peter en Wim terugkwamen zag alles er piekfijn uit. Het zwemmen had heel goed gegaan en de temperatuur van het water was weer goed geweest, na het eten ging Peter even rusten en dekte ik de tafel in de keuken, oh wat zag het erallemaal gezellig uit... zo precies had ik het me voorgesteld, de grote tafel in de keuken, een kleintafeltje eraan, de kaarsjes aan, het rook lekker... Laat nu iedereen maar komen!!
Om 4 uur waren Lonneke en Jaap er, nog snel wat pakjes erbij zetten, een mooi boeket bloemen, het werd steeds gezelliger, algauw kwamen Steef, Robert, Pierke en Sien, en na 10 minuten ook Claudi Johan Joep en Mees... en nu was het wachten op.... Zwarte Piet!! En die kwam na een kwartiertje ook het erf op... Prachtig om die lieve kindersnoetjes te zien, niemand was bang van Zwarte Piet en samen met Piet gingen ze nog een groot cadeau zoeken.. op kantoor stond een grote groene tractor met ploeg en zeikton.. Joep werd helemaal wild!! Ja die was voor hem. Maar zwarte Piet vertelde dat die tractor voor OPa was en dan ook bij Opa en Oma bleef en dat alle kindertjes er op de boerderij mee mochten spelen!! Joep reed de tractor met ploeg de keuken in en algauw zat ook Sien erop! Zo leuk om te zien hoe dit meiske zich weert tussen de jongens, en zich dan ook gedraagt als een jongen!! De kleintjes mochten nog hun cadeautjes uitpakken en toen gingen we gourmetten, zo gezellig, zo lekker . JA GENIETEN!! Lachen, praten vertellen, ja wat wil een mens nog meer!! Pierke en Joep hadden ieder een step gekregen (Lang leve Marktplaats, blijft het allemaal betaalbaar voor Sint) en natuurlijk mochten die in de kamer en keuken, de tractor erbij, wat een plezier!! Om 8 uur werden Pierke en Sien naar huis gebracht en Joep en Mees boven in bed gelegd, wij ruimden alles op en om 9 uur begon ons heerlijk avondje, en dat was ook weer super genieten, we hadden lol en plezier, en voor het eerst sinds jaren waren alle pakjes goed, de maten allemaal goed, de kleuren allemaal goed, iedereen erg tevreden. Voor Peter een mooie nieuwe verjaardagskalender, met heel veel leuke fotos, ja echt heel mooi!!En zoveel andere mooie cadeautjes, te gek gewoon!! Lonneke en Jaap bleven slapen en zo was er vanmorgen nog een heerlijk ontbijt, gezellig nakletsen en praatten over de bruiloft die in 2015 zal plaatsvinden, ja en daar hebben we ook zin in!!!

SAMEN GENIETEN
VAN ALLE MOOIE MOMENTEN IN HET LEVEN

Veel liefs Marlies

• 30 November 2014 - 19:06

Ria En Wiel:

Goh wat een genieten elke week weer Wat leuk met die kleintjes de mooiste tijd,
    Fijn dat t verder goed gaat De groetjes en tot weer.

• 01 December 2014 - 00:04

Piet Mertens:

Hey Peter en Marlies,

zeg maar tegen Joep dat het een Renault is.

Groetjes en tot gauw. Piet en Maria.

• 01 December 2014 - 00:04

Piet Mertens:

Hey Peter en Marlies,

zeg maar tegen Joep dat het een Renault is.

Groetjes en tot gauw. Piet en Maria.

• 01 December 2014 - 11:38

Ans Lehane:

Hallo Peter en Marlies,

Wat een geweldige leuke week hebben jullie weer gehad. Houden zo.
    Ik zie jullie zo zitten in de keuken aan de prachtige tafel en stoelen. Het is allemaal heel mooi geworden.
    Marlies, ik lees dat jij ook boeken haalt bij de bieb. Heb jij wel tijd om te lezen?

Groetjes aan allemaal

Ans

• 02 December 2014 - 10:04

Hein Oet Wieërt:

Wow, wat een verslag deze week en hoewel ik nog niet echt in Sinterklaasstemminf was wordt je na het lezen van dit reisverslag het vanzelf wel. Wat een prachtige cadeautjes zijn er deze week weer geweest en ja met de geur van pepernoten komt het Sint gevoel spontaan naar bovendrijven hoewel ik pas de 13de Sinterklaas vier.
    Geweldige week weer toegewenst en elke daag ein bitje 4e

• 02 December 2014 - 16:27

Christel:

Ja, Sint en zwarte Piet hebben het druk. Nu al op de Lorbaan geweest. Dan is dus iedereen weer lief geweest. (geen verrassing, hoor). Geniet maar lekker.