Sneeuw sneeuw sneeuw - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu Sneeuw sneeuw sneeuw - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

Sneeuw sneeuw sneeuw

Door: M

Blijf op de hoogte en volg Peter

20 Januari 2013 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen,

Ja het is winter!! Sneeuw en koud....
Zondagmiddag was Pierke hier en na het middagslaapje van Peter en Pierke gingen we naar de Prinsereceptie bij Leanzo. Pierke wilde eigenlijk liever spelen en wilde het jasje niet aan, ik begon een beetje te vertellen en opeens zei hij Michel?? Ja we gaan naar Michel!! Oh maar dan wou hij het jasje wel aan. Bij Michel in de zaal was het heel druk en we moesten lang wachten in de rij, maar we stonden achter de Stuntelaers in de rij en hadden gezellig wat te kletsen. Nadat we Prins Roy en Prinses Anke hadden gefeliciteerd gingen we bij Frans en Annie zitten en kon Peter mooi alles overzien. Ja het carnavalsgevoel begon toch wel een beetje te kriebelen... Om 6 uur gingen we weer huiswaarts met Pierke die de nacht ook bij ons bleef slapen. Ja ja dat krijg je als Papa en Mama echte carnavalsvierders zijn!!
Maandagmorgen moesten we naar de fysio in Baarlo en Peter wilde geen taxi, dus gingen we met zijn drieen. Pierke had gelijk zien dat er ballen waren om mee te spelen en we keken samen naar de oefeningen van Peter. Deze keer was Helene weer de fysiotherapeute en ze nam Peter mee naar het wandrek. Hij moest zich met twee handen vasthouden en dan de voeten op de eerste of tweede sport zetten. Helene verbaasde zich erover dat het zo super goed ging. Nou Peter had enorm veel vooruitgang geboekt in 2 jaar. Ongelooflijk vond zij het. Helene was 2 jaar geleden de vaste therapeute van Peter en de vorige week had zij hem weer voor het eerst in behandeling, maar toen had het niet zo goed gegaan, omdat Peter te laat was geweest doorde taxi en na 10 minuten was de andere taxichauffeur alweer binnen geweest om Peter op te halen. Maar nu ging het dus allemaal supergoed. Vanuit de fysio brachten we Pierke naar huis en ik dacht dat Peter wel heel moe zou zijn en niet meer bij Steef en Robert naar binnen wilde, maar niks hoor hij ging ook even mee naar binnen en even napraten over de receptie van zondag.
Om half 6 gingen we naar Claudi om te eten, die nu echt jarig was, lekker lasagna en gezellig zitten kletsen.
Dinsdagmorgen kwam Steef met Pierke, en stond ineens de firma Ligtvoet voor de deur met jawel hoor met de aangepaste trapper. Ja ze waren zonder afspraak gekomen want ze waren in de buurt. Peter ging niet mee naar de loods want overal lag sneeuw en Peter vertrouwde het niet zo erg. Ik ging met Pierke en de monteur naar de loods en de trapper werd gemonteerd. Ook het eenhandige slot werd er opgezet en nu nog fietsen... Maar dat zit er deze week nog niet in. Te koud!!! Nog samen een spelletje met Pierke gedaan, memorie is op het ogenblik de favoriet en daar leren ze allebei zoveel van!! Plaatjes benoemen en bij elkaar zoeken. Ja helemaal super!!!
s Middags moest Peter naar de mondhygeniste, nu bij het Pantaleon, dus moest ik ook weer mee, want dit was nieuw voor Peter en hij had ook graag dat ik bij hem bleef. Na een half uurtje waren we hier klaar en konden we naar huis. s Avonds giong ik lopen met Willemien en Annemarie, het was lekker koud, maar o zo heerlijk, lekker lopen, praten. Ja dat zijn mijn super maatschappelijk werksters!!!
Woensdagmorgen stond er niets op het programma en ging Peter op de hometrainer, want er lag nog overal sneeuw en dus onverantwoordelijk om iets met de driewieler te gaan doen. Dan maar op de hometrainer, en het verbaaast mij zelfs iedere keer hoeveel hij hier op vooruit gaat, hoeveel sneller dat hij erop zit en dan een half uur fietsen, hoeveel meer meters hij maakt als een jaar gelededen!!SUPER!!!
Om 18.30 uur kwam Wil om met Peter te gaan zwemmen. Na het zwemmen zaten we hier lekker koffie te drinken en begonnen we zowat tegelijk over het tapen. De huid ziet er tegenwoordig perfekt uit en willen we binnenkort weer beginnen met tapen. Later op de avond vroeg Peter wat er donderdag op het programma stond.. afasiegroep in Blerick... Echt waar, ik dacht dat ik nog een week vakantie had... Nee hoor Morgen weer naar Blerick met de taxi. Oh als ik dan maar niet die chauffeur van vorige week heb, want dan ga ik niet!!!
Donderdag kwam de taxi en Peter keek oh het was goed, was het vrouwtje uit Neer en dat was altijd gezellig, kan hij goed mee praten.
terwijl Peter naar Blerick was deed ik de boodschappen en het huishouden. Om goed 3 uur was Peter weer thuis. Het was niet druk geweest bij het afasiecentrum. Silvia had hij wel gezien, maar alleen smorgens. Ik keek naar zijn oefeningen en vroeg of hij dat allemaal zelf had geschreven.. ja hoor ze deden dan eerst samen de oefeningen en dan werd er op een bord geschreven en dan moest hij het op papier schrijven. Een voorbeeld Buiten schijnt de zon. Ik ga wandelen. ........ Kletsnat kwam ik thuis. Op de puntjes moet je dan een zin schrijven. En Peter schreef... het gaat regenen. En zo waren er 10 stukjes. Mijn gedachten gingen terug naar pakweg 4 jaar geleden... de eerste schrijfoefeningen in Blizembosch.. Hij zat dan een uur met een pen in de hand en had dan 3 of 4 woorden geschreven... Peter, marlies Stephanie ... ja en dat was het dan in een uur. Ik zat er dan bij, met een grote brok in mijn keel en dacht dan nu schrijf... schrijf dat kun je toch wel!!!En NU hele zinnen!! OH SUPER!!! Wat een vooruitgang!!!
Vrijdagmorgen was Peter op tijd op, eerst douchen en Claudi kwam Joep brengen, ja dan moest Opa toch klaar zijn!! Eerst samen ontbeten en toen spelletjes, maar Joep doet heel andere spelletjes als Pierke, torens bouwen met de duplo blokken en vooral met de stok van Opa rondsjpuwen de hele kamer door, en vooral niet stilzitten!!! Buiten was het best wel lekker weer, maar Peter wilde toch liever niet naar buiten dus ging ik een poosje alleen met Joep, lekker door de sneeuw lopen en in de wandelwagen. Claudi kwam Joep weer halen en toen belde Lonneke .... een lek, de hele kamer stond blank en het lekte door het plafond en langs de muren... Ja en dan sta je een beetje machteloos want je wilt graag gaan helpen want Lonneke was alleen, Jaap was naar een beurs in Parijs. We praten er hier over en we adviseerde Lonneke om de verzekering te bellen, Ja dat leek haar een goed idee en inderdaad binnen 2 uur was er een monteur, bleek dat het chiffon onder het bad was geknapt en het water langs de muren en door het plafond was gelekt. De monteur van Interpolis maakte het lek en volgende week kwam er iemand voor de vervolgschade op te nemen. Zo een hele opluchting dat dit goed was afgelopen, want dan zie Peter ook dubben en nadenken hoe hij kan helpen.
Zaterdagmorgen zwemmen met Wil, het was druk geweest op Schatberg, maar ondanks dat supergoed gegaan, Annemarioe kwam nog een kop koffie drinken en we maakten de afspraak voor de Eige Zitting s avonds.
s Middags kregen we een droevig bericht dat Jeannette was overleden, nou dat greep ons beiden best wel aan, en even overwogen we om niet naar de zitting te gaan... maar ja dan zaten we ook maar thuis en we hadden ons er zo op verheugd om te gaan. Precies 5 jaar geleden waren we voor het laatst naar de Eige Zitting geweest.. Dus toch maar gaan. Zoals we dat vroeger deden... Peter rijdt de heenweg en ik de terugweg!! Wil en Annemarie ophalen en hupsakee naar Leanzo, we hadden geregeld dat Wil en Peter op stoelen konden zitten en Annemarie, John, Willemien en ik op banken. We zaten mooi vooraan en konen alles goed zien. We gooiden muntjes bij elkaar en Peter ging voor 10 pilsjes.... We zouden zien... maar het was zo gezeliig en zo goed, we hebben genoten, we dachten dat Peter wel heel moe zou zijn en gelijk na afloop naar huis wilde, maar daar kwam Sjef nog een potje bier met Peter drinken.... en ik zag Peter lachen en genieten, oh wat deed me dit toch weer goed!! Om half 2 waren we thuis, en nog vertellen en vertellen en wie hij allemaal had gezien.SUPER!!!
En vanmorgen met het ontbijt zat Robert bij ons en konden we echt SAMEN vertellen over de zitting, oh wat heerlijk wij waren er weer bij geweest!!! We raakten er eigenlijk niet over uitgepraat en toen we net aan tafel zaten weer, en toen zei Peter.... Het was eigenlijk te vroeg afgelopen... we gingen te vroeg naar huis... het cafe was nog helemaal vol toen wij naar huis gingen... volgend jaar blijven we langer.... oh hoe herkaanbaar is dit!! En wat vond ik het vroeger vaak vervelend als hij weer eens niet mee naar huis wilde en nu denk ik.. Oh wat heerlijk Peter, je wilt weer langer blijven.. je bent steeds meer de ´oude´ Peter, je wordt weer een carnavalsvierder, en die 10 pilsjes waren superlekker.KLASSE!!!

NIET ANGSTVALLIG ERLANGS
MAAR DWARS DOOR ALLE LEED EN PIJN
LEIDT DE WEG NAAR WARE VREUGDE

Veel liefs Marlies

• 20 Januari 2013 - 16:19

Lonneke:

Wat een sneeuw inderdaad.. Lijkt wel Siberië hier op het moment, daarvoor hoef je dus niet ver te gaan ;)!
    Maar als ik het verhaal zo lees gaan we dus weer op stap met pap met de carnaval!?! Lijkt me gezellig! En we kunnen ook op de fiets! Haha.. Tot snel!

Kus uit Haarlem

• 21 Januari 2013 - 14:27

Christel:

Hoi. Wat weer een heerlijk weekverslag. Weliswaar ook met wat minder leuke nieuwtjes. Maar het positieve straalt er van af. Ja ja, de carnaval staat weer voor de deur. En het kriebelt. Geniet maar lekker van deze voorkriebels. Dat zijn allemaal voorbodes van wat komen gaat. En ja, wat dat is, weet niemand. We houden het maar op TOEKOMSTMUZIEK. Alaaf.......

• 21 Januari 2013 - 21:28

Hein Oet Wieërt:

Het is wel geen erg droog verslag als ik dit allemaal zo lees. Sneeuw, water, sneeuw, water, bier ( ook grotendeels water ) en ja ook tranen van ontroering. Heerlijk weer om te lezen en ja pas op met vallen want dat is hier ook wel een zorg hoewel ik vindt dat ik nog niet op de gladde momenten buiten ben geweest. Maak er een fijne week van dat heb ik mij deze week ook weer voorgenomen. En voor dat Siberië in Haarlem. Misschien ligt daar wel meer als hier!! Sterkte met alle nattigheid daar in het Haarlemse!!