ZOMER
Blijf op de hoogte en volg Peter
19 Augustus 2012 | Nederland, Grashoek
Hallo lieve mensen,
Poeh, poeh wat is het warm!!!!!!! Ja een beetje te... hadden ze de temperatuur niet een beetje kunnen verdelen over de afgelopen weken ??? Nee daar hebben wij mensen dus absoluut geen invloed op en dat is maar goed ook!!!
Dinsdag was de temperatuur nog vrij aangenaam en ging Peter uit zichzelf weer op de hometrainer. Ja de conditie op peil brengen en dat gaat steeds beter. Ik belde met Wil over het zwemmen, en Wil had vanalles na zitten kijken over een nieuwe therapie. Ik had er in Doesburg op het terrasje met mensen over zitten praten en dit weer aan Wil vertelt en die zoekt het dan allemaal op internet uit.Ja er gloren weer nieuwe mogelijkheden, dus...
s Middags lekker buiten koffie gedronken met Erik, de bedrijfsverzorger en Christel kwam de spullen terug brengen en ook nog lekker zitten kletsen. Dinsdagavond ging ik lopen met Annemarie en we hadden heel veel te vertellen, maar dat is meestal wel zo. Lekker stevig gelopen en het hoofd leeggemaakt.
Woensdagmorgen ging Peter zwemmen met Wim op de Schatberg. Super ging het!! Na het middagslaapje gingen we Pierke ophalen bij de kinderopvang. Steef en Robert hebben valkantie en wij wilden al een hele tijd gaan kijken bij van Harte, de kinderopvang van Pierke in Panningen.
Nadat we Pierke hadden opgehaald gingen we samen met hem een ijsje eten. Het was al behoorlijk warm, maar met de airco in de auto en een beetje in de schaduw lopen was het prima vol te houden. Pierke wilde ook een stukje gewoon lopen, maar dat schoot dus geen meter op, steeds Opa"s stok weg pakken en ermee weglopen. Uiteindelijk kwamen we toch daar waar we wilden zijn... een terrasje waar we ijs konden eten. Pierke tussen ons in, in een kinderstoeltje en een heerlijk ijs. Ja dit is SUPER genieten, het kleine manneke wat brabbelt en brabbelt, ons van zijn ijsje laar likken en schatert van het lachen!!! Ja GENIETEN met hoofdletters!! Tegen 6 uur waren we thuis en aten we samen, Pierke samen in badje gedaan, want hij plakte overal en na het badderen bracht ik Pierke naar huis.
Donderdag was het weer een erg warme dag en ik ging alleen boodschappen doen. Peter kon zijn energie beter voor andere dingen bewaren. Ik moest nog wat barbeques voorbereiden en Peter ging toch ook weer op de hometrainer. En ondanks de warmte weer een nieuw record!!s Avonds zaten we lekker buiten bij het zwembad, schrijfoefeningen en logopedie, ja iedere keer merk ik de vooruitgang!!
Lonneke belde dat ze terug waren uit Barcelona en dat ze zaterdag nog een dagje naar Limburg kwam.
Vrijdag brachten we samen een barbeque weg naar Helenaveen, en nog even naar de Neerkant een boodschap doen, ik vroeg of Peter het niet te warm vond, nee hoor!! s Avonds laat moesten we de spullen weer gaan ophalen en ook nu wilde Peter perse mee, ja want ik wist de weg niet in het donker.....Ja dit voelt zo goed, het samen doen!! Toen we terug kwamen wilde Peter wel naar bed, ja samen de afwas doen... nee dat ging toch niet!!
Zaterdagmorgen op tijd op, barbeque klaar maken en het zwembad nakijken, want... Wil en Peter zouden thuis zwemmen!!
Lonneke was er al om 9.15 uur, zo die was op tijd aangereden in Haarlem!! Een uurtje flink doorgewerkt en toen waren we al bijna klaar!! Om kwart voor 11 kwam Wil om te zwemmen, Peter zat er al klaar voor.. Steef en Robert kwamen met Pierke en Claudi met Joep.. De zwemtherapie van Peter ging niet helemaal volgens de regels, maar ze hadden plezier voor 10 met die kleintjes in het water!!! Claudi ging met Joep naar huis, maar de rest bleef eten. En zo zaten we buiten aan de lunch, vers gebakken brood erbij, och, wie doet je wat!!! Peter en Pierke gingen een middagslaapje doen en wij ruimden alles op en sprongen weer in het Zwembad voor de nodige verkoeling. Tegen 3 uur waren Pierke en Peter weer present, Peter zat aan de rand van het zwembad in de schaduw en Pierke had de grootste lol met de balletjes in het water gooien en alles wat in zijn handjes kwam, maar ook in het zwembad hadden we de grootste lol, eindelijk, eindelijk konden we volop genieten van dit alles. Lonneke ging s avonds naar de Schatberg en Peter en ik moesten nog een bbq wegbrengen, en kwamen mensen nog spullen terugbrengen, bij het zwembad bleef het warm, om 10 uur was het nog 34 graden.. maar Peter had helemaal geen last van de warmte, hij vond het wel aangenaam.
Nog een berichtje van Hein op de site over de nieuwe cd van Rowwen heze, waar de Lorbaan wordt bezongen, maar dat is niet onze Lorbaan, in Horst America is er namelijk ook eentje.
Nou en dan vandaag de warmste dag van 2012... ik wilde eigenlijk geen bericht schrijven... vond het wel iets te warm en dadelijk komen ze weer allemaal zwemmen, maar wat zei onze Peter... Marlies bericht maken.... Nou !! zei ik... Ja ja wel doen ... En WAT moet ik dan schrijven.... Ja zegt Peter: Doe ze maar allemaal de groeten en een lekker kusje!!! SUPER!!!
HET LEVEN IS VOL KANSEN
Yvonne:
dikke kus terug.... -
19 Augustus 2012 - 15:34
Babette:
Kusje terug voor jullie allemaal!!! -
19 Augustus 2012 - 17:00
HEIN OET WIEËRT:
Jammer dat ze in America ook een Lorbaan hebben maar daar had ik wel aangedacht maar niet naar gekeken op google maar ik vond het desondanks leuk. ja, en het is zelfs te warm on echt tereageren dus dan maar alleen de groetjes en kusjes terug.
Fijne week weer -
19 Augustus 2012 - 17:43
Lonn:
Het was weer gezellig! Hier wordt het nu een beetje bewolkt met een fris zeewindje dus dat is wel fijn! Geniet nog van de zondag!
kus uit Haarlem -
19 Augustus 2012 - 18:43
Herman En Truus:
Ha Marlies en Peter doe het rustig aan met deze warmte en van ons natuurlijk ook de groetjes en een dikke kus doei doei -
19 Augustus 2012 - 20:29
Loes:
Hallo wat een gezellig verslag,de warmte slaat er letterlijk en figuurlijk van af,
een dikke kus terug ook van Fred en Leon die vorige week in Herpen!!!!een huis hebben gekocht.
Toedeledoki .
21 Augustus 2012 - 10:05
Christel:
ondanks de warmte is er toch weer van alles te doen. Het leventje kabbelt rustig voort. Maar wel op een aangename manier. Lekker zwemmen, genieten van de familie. De warmte straalt je tegemoet. Het zomerweer is een beetje te veel van het goede, maar het wordt al beter. Zo zie je maar weer; alles komt goed schatje!
xxx van Christel.