GELOOF HOOP EN ......LIEFDE
Door: marlies
Blijf op de hoogte en volg Peter
23 Juli 2009 | Nederland, Grashoek
Hallo lieve mensen
En wederom is het niet moeilijk om heel positief te zijn...
Vrijdag hadden we de echte afsluiting van het asperges seizoen met het aspergesfeest. Er de hele tijd van uitgaande dat dit het laatste jaar zou zijn, wilden de stekers een bijzonder feest met vuurwerk.Om 8 uur begonnen we met een buffet en barbeque en natuurlijk een vat bier. Het zag er allemaal heel gezellig uit en Peter had er ook zin in. Enkelen onder ons vonden het bier en de rose wel heel erg lekker zodat het geeneens opviel dat Peter niet meer zo recht liep op het eind van de avond.
Om 12.00 uur was er het "vuurwerk" maar lieve schatten van stekers, het stelde niet zo heel veel voor. Was een voorproefje voor volgend jaar....Maar het feest was bijzonder geslaagd, en het maakte allemaal niets uit, en ook dat Peter niet alleen de trap meer opdurfde. Alles komt goed!!!
Zaterdagmorgen zwemmen, dus toch op tijd weer op, het bleef de hele dag een beetje aan het lopen hier, aspergesstekers die wat vergeten waren, fietsen ophalen, geld halen en zo maar door. Het zwemmen had ondanks het verhoogde alcoholpercentage heel erg goed gegaan.
Zondag was er voor mij een dagje uit. Nog een verlaat verjaardagscadeautje van Annemarie. Ik wist helemaal niet wat we gingen doen, maar moest om 9 uur klaar staan. De meiden hier zouden deze dag voor Peter zorgen.
Ik werd opgehaald en we gingen naar station Deurne om van daaruit met de trein naar Almere te gaan en naar het volleyen kijken. Nederland-Duitsland. Jammer dat Nederland verloor, maar ze waren toch door naar het WK volgend jaar. Ik heb een heerlijke dag gehad en even mijn zorgen opzij kunnen zetten, heb Peter ook weinig gemist,(hij had altijd al een hekel aan sportwedstrijden, dus...) s Avonds nog in een Turks(!) restaurantje heerlijk gegeten en om 22.00 uur waren we thuis. Toen was ik toch wel blij dat ik Peter zag en dat hier alles heel goed was gegaan. Annemarie je wist weer precies wat ik nodig had.... Dank je wel.
Maandag fysiotherapie in Baarlo en Joost (fysiotherapeut)vond dat Peter meer zonder stok moest lopen. Zeker in huis. Hij leunt teveel op links, dus s middags zonder stok naar het terras om daar de logopedie te doen en s avonds samen een rondje om het erf gelopen, bijna net als vroeger...Het ging zo goed dat ik echt een paar keer moest slikken, en Peter kijkt mij dan een beetje "dom" aan, zo van dit is toch normaal. Nee Peter dit is heel lang niet normaal geweest!!!
Dinsdag met Neef Wil naar de neuro feed back en Wil had het zeer interessant gevonden, Peter was wel moe, mar niet uitgeput. Na het middagslaapje vroeg hij gelijk of ik al contact met Lonneke had gehad, zij loopt de vierdaagse in Nijmegen. Ja Lonneke was binnen en had de eerste dag volbracht zonder blaren. Klasse, super vond Peter het.
Woensdag is altijd een beetje een sofdag hier, ben ik druk met vlees en voelt Peter zich over.Hij zit dan vaak maar wat te zitten en toont niet veel initiatief. Maar daar was gisteren niks van te merken, de stok bleef de hele dag op een plaats staan en s morgens ging hij naar buiten om te lopen, prachtig vond hij dat. Hij durfde alleen op pad zonder stok.... Wat een zelfvertrouwen op eens!!! s Middags pakte hij zijn fotoboek in de linkerhand en liep ermee naar het terras. Ja dat was nog eens leuk. Nu kon hij ook wat meenemen naar buiten!! s Avonds nog zwemmen met Wil en die was heel positief gestemd over de soepelheid van de elleboog en de bewegingen die hij daar nu mee maakt. OOk gaf Peter aan dat hij steeds tintelingen voelt aan zijn rechterkant, ook kan hij beter aanrakingen lokaliseren. Als ik hem eerst aanraakte aan de rechterkant wist hij dat het ergens rechts was, maar nu voelde hij het bijna precies. YES YES.
En vanmorgen weer naar Eindhoven, het was pokkenweer om te rijden, maar toch waren we er op tijd. Omdat het zo verschrikkelijk hard regende heb ik Peter vlakbij het gebouw afgezet en toen de auto bij het station geparkeerd. Teun was heel erg positief over het verloop. Dit hebben we alvast in de pocket!!!Teun noemnt zichzelf een coach, wedstrijdleider, die het brein in goede banen probeert te leiden. We waren aan het einde van de Lion King en na 10 minuten pas de eerste pauze, maar Peter zei. Toe maar door, spannend.... Nee moe was hij niet echt. Ook niet in de auto, en thuis had hij nog hele verhalen over de neuro feed back, hij kan het allemaal niet goed begrijpen, maar wel dat het werkt!!!
En Joost (van Mill) ook wij dromen, dromen van Peter, en hopen dat alles goed komt... en het oerlijke plantje (met een hele mooie gedachte) wat je Peter in het ziekenhuis gaf, heeft 4 nieuwe blaadjes....
GROOTSE GEVOELENS VAN HOOP
MAKEN GROOTSE MENSEN
Veel liefs Marlies
En wederom is het niet moeilijk om heel positief te zijn...
GROOTSE GEVOELENS VAN HOOP
MAKEN GROOTSE MENSEN
Veel liefs Marlies
23 Juli 2009 - 13:22
Tooske:
ja marlies, het gaat wel heel erg hard he?
Ja wat moet ik zeggen ,dit hadden wij toch niet verwacht, ja jij natuurlijk wel, altijd vol vertrouwen de toekomst inkijken.
En marlies leukdat jew een leuke dag met annemarie gehad heb, die weet precies wat jij nodig heb!!!!
groetjes. -
23 Juli 2009 - 14:46
Thea-Jan:
Wat weer fijn voor jullie om dit weer te lezen.Marlies en ook fijn dat je een dag weg kan gaan .dat je een fijn dag heb gehad met annemarie.Ga zo doooooooor .
Groetjes Thea -
23 Juli 2009 - 15:13
Marie-louise:
Ga vooral zo door
Met al jullie positiviteit moet dat echt wel lukken
maak er morgen in nijmegen een gezellige dag van en moedig lonneke goed aan.
groetjes -
23 Juli 2009 - 16:40
Loes:
geweldig wat een prachtig verslag,zit het met open mond te lezen,
zo positief van peter,en zo mooi op papier gezet,chapeau,doe lon veel sterkte wensen,super de vierdaagse en houd zelf de kracht en de moed,komt goed,zou peter zeggen,kuz en knuffels Loes[en marius] -
24 Juli 2009 - 13:16
Babette:
Hoi,
Ga maar eens flinke reclame maken voor die Teun, er zullen wel heel wat mensen op zo iemand zitten te wachten.
Leve Teun!!!
Groetjes en tot over 2 weken, ben erg benieuwd om mijn liefste peetoom weer te zien.
xxx -
25 Juli 2009 - 21:12
Wil En Annemarie:
Lonneke heeft het gehaald en dat heeft ze van geen vreemden. Bergen en dalen en elke keer weer boven komen.Ongelooflijk Lonn, kei goed!!
27 Juli 2009 - 14:53
Thea-Jan:
Hoi Lonneke.
Een dikke Proficia.
Groetjes uit Reuver .
Thea-Jan. -
27 Juli 2009 - 19:04
Christel:
Wat weer een verhaal zeg. En alweer alleen maar vooruitgang. Super. Straks noemen we Peter niet meer Nouw...en ( nou? en?), maar Peter Kieviet. Want zo gaat hij lopen!!! En die tetter van hem, gaat ook de goede kant op. JIPPIEIEIEIEIE........