Vaderdag 2012
Door: marlies
Blijf op de hoogte en volg Peter
17 Juni 2012 | Nederland, Grashoek
Hallo lieve mensen
Zondagmiddag gingen we na het middagslaapje en mijn bericht schrijven naar de Reuver, naar Jan en Thea. Ik had met Peter afgesproken dat ik hem om half 4 wakker zou maken en toen ik net na half 4 boven kwam was hij er helemaal klaar voor, hij zat al rechtop en wilde ook gelijk opstaan, ja gezellig naar de Reuver!! We konden heerlijk buiten op het terras zitten en een supergezellige middag volgde. s Avonds klaagde Peter over de pijn in zijn voet/been en bovenop de wreef. Ik nog eens alles nagekeken en zouden de schoenen misschien te klein zijn... ja iets was er niet goed. Ik stelde voor om maandag weer de oude schoenen(ook Lowa's) aan te doen die een half maatje groter zijn. Ja dat leek Peter ook een goed idee!!
Maandagmorgen de oude schoenen aan en Peter vond ze een stuk beter zitten, Ja deze uitstekend!! En zo ging hij alleen naar de fysio in de Kronenberg en ik kon lekker doorwerken in huis, ja want dat moet ook af en toe gebeuren. Ik had er echt zin in, boven ramen wassen, stofzuigen, het schoot lekker op!! Eten koken en toen belden Ton van de fysio... oeps... nee er was niets ernstigs... maar hij had naar de voeten van Peter gekeken.. ja en de teen was ontstoken en de nagel was aan het ingroeien... Mijn nekharen gingen overeind staan, wat was dit nu weer!! Hier had ik smorgens met douchen en verzorgen niets van gezien, balen.... ja er was iets niet goed in de voet/been, maar volgens Peter met het half maatje grotere schoenen opgelost. Ton vond dat we naar de huisarts moesten, en naar de podotherapeut. Ik vertelde hem dat de pedicure iedere 6 weken komt en Peters voeten uitstekend verzorgt, ja en hij moest andere schoenen... sandalen of open schoenen. Nou ik werd een beetje moedeloos en mijn goeie zin verdween als sneeuw voor de zon. Weer andere schoenen.. er staan hier wel 10 paar en wat een ellende hebben we hier niet mee gehad... Langzaamaan werd ik ook een beetje pissig... Maar daar kwam Peter thuis en ik vroeg hem wat er aan de hand was... Nou wat hem betreft niets, deze schoenen die hij nu aan had waren super. Ik bekeek zijn voet en teen, nou een klein beetje expert mag ik me na 4 jaar teen-voet-schoen perikelen toch wel noemen!!! Ik kon niets aparts aan de teen ontdekken, maar voor de zekerheid toch Willemien(pedicure) even gebeld en haar het verhaal gedaan. Het leek haar heel onwaarschijnlijk dat Peter een ingegroeide nagel zou hebben ja en ontstoken.. ook heel vreemd!! Maar voor de zekerheid zou zij er dinsdag even naar kijken.
Johan kwam Joep brengen en het ventje vrolijkte mij weer helemaal op.
Na het slapen ging Peter grasmaaien en later nog lekker gewandelt en gespeelt met Joep en de pijn in Peters voet werd steeds minder!!!
Dinsdagmorgen stond op de planning om het rijbewijs te gaan halen bij gemeente, maar Wil belde en vroeg of Peter kon taxi rijden naar Baarlo. Jazeker!! Ik vertelde dat we het rijbewijs eigenlijk moesten ophalen... oh maar dat deed Wil dan op de terugweg samen met Peter.
Om half 1 was Peter terug.. ja hij had het rijbewijs opgehaald en was ook nog maar even naar Beringe naar de autogarage geweest... He, wat heb je daar gedaan?? Ja het regende, en toen was de ruitenwisser weer stuk en toen maar meteen naar Vercoulen, en hebben ze een nieuwe erop gezet en iets aan de stand gedaan!!! Wauw Peter wat supergoed van jouw!! Iets kapot meteen zelf nieuw geregeld!! En Batalen??? Nee nee niks, vorige keer fout erop gezet, en nu service!!!KLASSE!!!
Pierke kwam later want hij was eerst naar de wenmorgen geweest van de kinderopvang en smiddags zaten we buiten koffie te drinken, ja er was een flauw zonnetje dus even genieten. Ik stelde voor om naar het zwembad te lopen want Peer en Robert hadden de tegels met de hogedrukreiniger schoongemaakt en dat kon je wel zien!!! Peters stok stond binnen en hij wilde hem eigenlijk wel hebben. Ik zei tegen kleine Pierke dat we opa's stok eerst binnen moesten halen... en het kleine manneke pakte de stok en liep er heel parmantig mee naar Opa .. gaf Peter de stok en bleef hem met twee handjes vasthouden, nou en wat ik toen zag was zo verschrikkelijk ontroerend dat ik er kippenvel en tranen van kreeg. Pierke keek Opa aan.. liep twee kleine pasjes en wachtte tot Opa ook twee pasjes had gedaan, keek met heel ernstige oogjes weer omhoog en maakte weer twee pasjes en wachtte op Opa... en zo liepen ze samen naar het zwembad. Ja eigenlijk is dit gevoel met geen pen te beschrijven!! Zelfs nu krijg ik weer een heel intens gelukgevoel.SUPER!!!
En dan maakt het niet meer uit dat s morgens ook nog de computer gecrasht was, helemaal niets meer deed, en dat de kelder vol water was gelopen....
s Avonds na het lopen, tussen de buien door, keek Willemien nog naar Peters teen, en was er absoluut geen sprake van een ingegroeide nagel, tja en een onstoken teen... NEE!!
Woensdagmorgen ging Wim met Peter zwemmen, de eerste keer dat Wim het alleen deed en beiden vonden dat het heel goed had gegaan. Pierke kwam niet vandaag, en s avonds zouden we wel eens gaan genieten van het voetbal... nou niet dus!! Nog niet helemaal over... maar de kans is toch erg minimaal, maar net als wij.... houden we hoop en zou ik zeggen grijp die kans!!!
Donderdagmorgen naar de fysio, ik had besloten om mee te gaan en dan de boodschappen te doen in Sevenum, Tineke kwam de computer terugbrengen en gelukkig deed alles het weer!! Poehpoeh!!
s Middags wilde ik graag naar het tuincentrum, paprika, tomaat en peper plant voor Lonneke en Jaap, bloemen voor de bloemenbak en Peter wilde preiplantjes, ja en ik mocht niet teveel bloemen kopen... Peter bleef in de auto wachten en ik moest het maar even snel doen.... en oh wat zag ik weer veel vrolijke planten en heel veel in de aanbieding, ja ik kon de verleiding toch echt niet weerstaan.... Ja en toen was Peter een beetje boos... ik had teveel bloemen gekocht!!! Maar later op de avond toen ik alles in de bakken had gezet en de prei gepoot, vond Peter het er toch allemaal wel mooi en vrolijk uitzien!!!
Vrijdagmorgen kwam Huub nog het laatste beetje verven en ging Peter zwemmen met John, had weer super gegaan, weinig tot geen pijn meer in de voet en het been, ja het ging allemaal super.
Zaterdag had ik het druk met barbeque maken, de hele morgen aan gewerkt, salades maken, sauzen maken, stokbrood bakken en om 6 uur gingen Peter en ik hem samen wegbrengen naar Grubbenvorst. Ja ik kende de mensen niet, had een adres en door de nieuwe wegen daar was het een beetje moeilijk te vinden. Tomtom deed niet mee deze keer, maar toch gevonden, oh ja zegt Peter, deze mensen ken ik, 30 jaar geleden... spuitcursus... Toen we terug reden had Peter er hele verhalen over en bij navraag blijkt het allemaal te kloppen wat Peter mij vertelde!!!
Lonneke en Jaap kwamen even gedag zeggen en gingen naar Steef en Robert en wij naar het Sara feest van Marie Louise, Lekker gegeten, lekker zitten kletsen, ja supergezellig!!! We gingen niet al te laat naar huis, want Lonneke en Jaap wilden nog graag even over hun vakantie vertellen, ja en toen hoorden we dat Rusland bij het voetballen was uitgeschakeld... jammer dan!!!
En vanmorgen kwamen ze allemaal hier om 10.00 uur ontbijten... Lonneke en Jaap, Steef, Robert en Pierke, Claudi, Johan en Joep!!! En dan is maar een conclusie... WAT EEN RIJKDOM!!!
DE GELUKKIGSTE MENSEN
HEBBEN NIET HET BESTE VAN ALLES
MAAR ZIJ MAKEN
VAN ALLES HET BESTE
Veel liefs Marlies
Johan kwam Joep brengen en het ventje vrolijkte mij weer helemaal op.
DE GELUKKIGSTE MENSEN
HEBBEN NIET HET BESTE VAN ALLES
MAAR ZIJ MAKEN
VAN ALLES HET BESTE
Veel liefs Marlies
17 Juni 2012 - 15:59
Thea & Jan:
Wat weer lekker om te lezen , jij moet maar een boek schijven.
Dat is ook heel goed voor jullie,wij staan ,er achter. ga zo dooor SUPER.
groetjes uit Reuver. -
18 Juni 2012 - 11:17
Christel:
en dan lees ik toch weer wat kleine tegenslagen. Maar wat een vreugde om te zien, dat je er niet meer zo door uit het veld wordt geslagen. Marlies is de expert en de "deskundigen" zouden er wat van kunnen leren. Als geen ander weet jij wat je ziet, hoort en doet. Het beste voor iedereen. Wat een mooi stukje over Pierke en Peter. Fijn hè, zo'n familie. Het nederlands elftal ligt eruit. Dan gaan we gewoon weer verder tot de orde van de dag. Dat is vooral genieten van alle goede dingen. Hopelijk komt het zomerweer er spoedig aan. En kunnen we nog meer naar buiten. De frisse lucht in. De paden op, de lanen in, vooruit met flinke pas. -
18 Juni 2012 - 18:41
Hein Oet Wieërt:
Waarneer luisteren die heren- en ja ook damesdeskundigen nu niet eens met hun casus bezig maar luisteren ze gewoon eens naar een patiënt. Daar kunnen deze "deskundige"ook over meepraten. Dus wie dit hier leest van de deskundigen denk eens aan dit. Dit moest mij ook weer eens van mijn hart.
Verder was het weer prachtig om te lezen. Van de kleine tegenslagen tot de grote geluksmomenten maw wat een emoties er in dit kleine verslag zitten en zelfs in een dag of vaak nog korter. Maak er ondanks Oranje weer een fijne week van en nu dus maar op voor Wout Poels in de tour. Jullie geven ook niet op dus wij nu ook niet