STORM !!! - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu STORM !!! - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

STORM !!!

Door: .

Blijf op de hoogte en volg Peter

21 Januari 2018 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen,

Maandagmorgen stond er niets op het programma en deden we het een beetje rustig aan. Steef kwam om het vierde kwartaal van de boekhouding af te werken en we dronken gezellig een kop koffie. En vertelde Steef over haar nieuwe uitdaging, een website gemaakt dat ze start met haar bedrijfje , STEEF creativiteit , het ontwerpen van logo’s en maken van geboortekaartjes en alles wat daar mee te maken heeft. Heel erg leuk!! We moesten een beetje op tijd eten want de fysio hadden we al om 15.30 uur gepland zodat we eventueel nog even naar Niene konden. Het lopen ging vrij goed bij de fysio, alleen het tempo en het achterblijven van de rechtervoet blijft een probleem. In overleg met Richard besloten we om de komende week het rechterbeen weer te gaan tapen zoals we dat in 2011 hebben gedaan. Richard heeft Peter toen als eerste getapet terwijl hij toen nog niet onze fysiotherapeut was en toen was Peter binnen twee dagen van zijn lompe aangepaste schoenen af. Op de terugweg vond Peter toch echt wel dat we even naar de Houwenberg moesten. Niene was vandaag jarig en hij wilde perse Niene even een kusje gaan geven. Zo gezegd zo gedaan en was het een half uurtje heel gezellig.
Dinsdagmorgen was ik druk met van alles en nog wat en om 12.00 uur moest ik het eten klaar hebben, de tafel gedekt, zodat we gelijk konden ten als we de kinderen uit school hadden gehaald. Natuurlijk hadden ze hele verhalen en was het gezellig druk. Na het eten bracht ik de kinderen weer naar school terwijl Peter zijn middagdutje deed. Pierke, Joep, Sien en Mees naar binnen gebracht en toen Niene opgehaald zodat die bij ons kon slapen en om 15.15 uur haalde Claudi de kinderen op en bracht, Pierke, Sien en Mees bij ons en ging met Joep naar de oogarts. Inmiddels waren Niene en Peter ook weer beneden en was het heel erg gezellig, Sien vond het zo leuk dat Niene er ook was, ze speelden met de duplo en hadden het grootste plezier. Tegen half vijf kwam Claudi weer met Joep en werd alles opgeruimd en Robert nam Pierke en Sien mee naar huis. Super gezellig was het allemaal geweest, maar om 18.30 uur kwam Wil nog om met Peter te gaan zwemmen en dat ging ondanks de drukte hier heel erg goed. Ja het zwemmen is zo belangrijk, Peter leert hier zoveel door!!
Woensdagmorgen was ik op tijd weer op om de ketel op te zetten voor balkenbrij te maken, ja ja alle balkenbrij en zure zult was op dus moest er nieuwe gemaakt worden. De oefeningen met Peter allemaal gedaan en tussendoor het vlees door de vleesmolen gedaan en weer een ketel opgezet voor zult maken en toen kwam Peter helpen, roeren in de zult. En om 13.00 uur stond de grote ketel met de balkenbrij te pruttelen en deed Peter eerst het lichte roerwerk en toen het boekweitmeel erbij ging kwam Robert helpen en zo hadden we om 14.00 uur ruim 20 kilo balkenbrij klaar. Alles opruimen,de zult in kleine bakjes , weer een groot werk gedaan. En om 19.00 uur kwam Wim om Peter te behandelen. Peter was al begonnen op de hometrainer en dat gaat ook steeds beter. Maar ook het zijwaarts lopen werd geoefend, het steunen op het rechterbeen zodat de spieren daar sterker worden. Wim was verbaasd hoe makkelijk Peter het rechterbeen naar zich toehaalt als hij in zijn stoel ligt. Tja… ook een kwestie van iedere morgen oefenen. Dat hoort bij de bedoefeningen!!
Donderdagmorgen werden we opgeschrikt door een hevige storm, tjonge jonge wat ging het buiten te keer, maar ondanks de storm ging Peter toch naar het afasiecentrum en ik ging toch ook maar even de boodschappen doen, tja want anders was er donderdag en vrijdag geen tijd meer voor. Toen ik terugkwam van de boodschappen waren er 4 kerstbomen uit de grond gerukt en was de stookton een twintigtal meters weggewaaid, maar verder was er weinig kapot gegaan. Gelukkig en ik was blij dat Peter om 14.00 uur weer heelhuids thuis was. Ja het was leuk geweest op het afasiecentrum, maar wel was hij er moe van geworden en de oefeningen waren ook wel best pittig geweest. Ik moest nog wat telefoontjes doen, de taxi regelen voor de komende weken en de zorgverzekeraar bellen over het pgb, en effe hotelletje geboekt voor volgende week in Vianen, want dan hebben we een 40 jarige bruiloft van een klasgenoot van Peter, nog een poosje op kantoor gezeten en tegen 15.00 ging de storm liggen en moest ik Joep en Mees uit school halen, maar bij hun was de storm nog niet gedaan. Wat waren ze druk en temperamentvol….. Nee dat hadden we eerder nog niet zo meegemaakt, eerst sprak ik ze aan maar ze luisterden niet en toen werd Peter een beetje boos… en dat werkte wel!!! En deden we rustig wat filmpjes kijken en werd er rustig gespeeld. Johan kwam de kinderen pas tegen 18.00 halen en toen moesten wij snel eten want ik ging nog met Annemarie lopen, effe lekker uitwaaien….. maar veel wind was er niet meer, wel waren er op de schatberg veel bomen omgewaaid, maar het grotendeel was ook al weer opgeruimd.
Vrijdagmorgen werd Niene al op tijd gebracht, want Claudi wilde met Joep en Mees gaan zwemmen op de Lommerbergen, de basisschool had vrij en nu wilde ze met Joep gaan oefenen en zodoende kwam Niene bij ons. Een heerlijk voorbeeldig kindje, lekker knuffelen en spelen en ook nog slapen. Om 12.00 uur samen met Niene gegeten en toen appte Claudi, hoe laat ze Niene zouden ophalen, want… het zwembad was gesloten, stormschade en nu waren ze een poosje in de binnenspeeltuin geweest en zouden ze Niene op kunnen halen, maar… ze zouden ook hier kunnen komen en mee helpen met het winterwonderland opruimen…..Tja hoe zou dat gaan met Joep en Mees erbij, maar van de andere kant, ik zou het nooit alleen met Anneke redden op de zaterdagmorgen, dus… misschien alvast beginnen met opruimen. En zodoende kwam Claudi met Joep en Mees helpen. Ik zette wat dozen klaar en mochten Joep en Mees alle poppetjes pakken en netjes in de doos doen, daarna alle boompjes zonder lampjes verzamelen en ook in de doos doen Toen alle kabeltjes loskoppelen en de huisjes netjes in de dozen doen. OH wat schoten we goed op, Niene en Peter sliepen heerlijk en wij werkten maar door. De stenenkar uit de loods gehaald en Joep en Mees sjouwden alle stenen naar buiten, Claudi en ik keken alle huisjes na en deden ze netjes in de verpakkingen. Inmiddels waren Peter en Niene ook weer beneden en we zetten Niene in de box bij Peter, en oh wat hadden die twee samen een plezier, liedjes zingen een huisje van de duplo gemaakt. SUPER!!! Claudi en ik sjouwden de grote plank naar de keet en toen konden Joep en Mees weer alle kistjes naar buiten dragen en om 17.30 was zo goed als alles opgeruimd! WAUW!! Wat een plaats weer in de keuken en Joep en Mees hadden het zo leuk gevonden en wat scheelde dat mij een hoop werk!! SUPER!! Snel nog wat te eten gemaakt en toen kwam Wil alweer om met Peter te gaan zwemmen en dat had ook weer heel goed gegaan. Peter zwemt alweer een baantje alleen en bijna alle oefeningen zijn terug op het niveau van een jaar geleden!!
Zaterdagmorgen kwam Anneke helpen en nu konden we de keuken een goede beurt geven. Ramen wassen want daar zat de spuitsneeuw nog op en overal lag nog nepsneeuw en dennenaalden, maar om 12.00 was het weer netjes… maar toen had ik het pijpje ook heel ver leeg en ik besloot om na de middag ook maar een klein slaapje te doen, effe bijtanken. Heerlijk geslapen en s avonds gingen we naar Bert en Marlies in Tegelen. Wat waren we daar al lang niet meer geweest… En oh wat was het gezellig en wat hadden we veel te vertellen, tja en dan is het zo weer laat, maar ach we hoefden zondagmorgen niets en konden we een beetje uitslapen. Lekker ontbeten en toen appte Maria, of het winterwonderland er nog stond… nee dat was opgeruimd… maar ze mochten evengoed wel een kop koffie komen drinken, ja hoor dat vond Peter ook wel heel gezellig en zo zaten we met Piet en Maria aan de koffie en later aan de soep. Supergezellig!!!
En dan nog even dit….. Christel en Hein , dank je wel voor iedere week jullie lieve opbeurende berichtje!! Jullie zijn KANJERS!!!

LATEN WE DANKBAAR ZIJN VOOR DE MENSEN DIE ONS GELUKKIG MAKEN
ZIJ ZIJN DE VRIENDELIJKE TUINLIEDEN DIE ONZE ZIELEN DOEN BLOEIEN !!!

Veel liefs Marlies

• 21 Januari 2018 - 19:52

Lonn:

Ja wat toch weer een enerverende week! Fijn dat pap weer zijn niveau terug heeft met zwemmen.. misschien moet ik, als Zoë ook een beetje kan plonzen, weer een keer meegaan!

Kus uit Hoofddorp

• 21 Januari 2018 - 21:27

Christel:

Oh Lonneke, zwemmen mét Zoë, zal zeer veel plezier geven. Een superidee.
    En wat was het weer een drukke week. Dan is soms even rusten en bijslapen geen ouderdomskwaal. Gewoon menselijk. Eigenlijk verbazingwekkend; want wat jullie samen klaar krijgen is bovenmenselijk. Ga zo door. Nog een paar spannende weken voor de boeg.

• 22 Januari 2018 - 07:34

Hein Oet Wieërt:

Dat was mij het weekje wel. Wat een drukte en niet alleen storm buiten maar ook een beetje binnen dus. Ik wist niet dat Peter boos kon worden hoor maar zo zie je maar weer dat het niet allemaal goud is wat er blinkt. Hahahaha Trouwens dat over Joep en Mees herinnerde mij aan mijn moeder. Ze zei als wij druk waren dat de bui nog niet over was en dat het nog steeds stormde. Ze kreeg dan wel eens te horen dat de bomen toch niet erg of helemaal niet bewogen. Zo stormachtig als op donderdag zo windstil was het bij hun dus op vrijdag, Ze zullen wel heel graag ook mee komen opbouwen dit jaar verwacht ik. trouwens over dat reageren: Kleine moeite maar groot plezier. Dat mag ik tenminste hopen. Hier wel.
    Ik wens jullie weer een heel fijne week