55 plus......
Door: marlies
Blijf op de hoogte en volg Peter
27 Februari 2011 | Nederland, Grashoek
Vorige zaterdag kwamen Wil en Annemarie nog even op de koffie en werd Peters been nog even "bijgeplakt" De tape had wat losgelaten en zat niet helemaal goed. Wil legde een ringanker aan, dwz net onder de knie en dan dwars een ring over de tape. Peter vond het niet helemaal ideaal, maar toch proberen. Na een gezellige avond met nog wat video bekeken van 1962, gingen we op tijd naar bed, want zondag moesten we vroeg op. Werkweekend in Haarlem!!
Zondagmorgen vertrokken we direct na het ontbijt met Claudi en Johan naar Haarlem om Lonneke en Jaap te helpen met verhuizen. Ze hebben daar een huis gekocht 3 straten verder als waar ze woonden. Net na elven waren we er en dronken eerst koffie in het oude huis, en toen ging het in optocht naar hun nieuwe stulpje. Ja het zag er allemaal goed uit maar er was toch behoorlijk werk aan de winkel. De eerste tijd zat Peter in de rolstoel en dan is het voor mij toch slikken, want het is zo confronterend!! Dus maar hard doorwerken en er niet naar kijken, gelukkig kwam Peter toch op tijd uit die stoel en liep rond en bekeek alles. Tegen 3 uur gingen Claudi, Peter en ik naar het hotel om in te checken en Peter kon zijn middagslaapje gaan doen.Johan, de superklusser, bleef bij Lon en Jaap. We hadden een ander hotel als de vorige keren en dit was op loopafstand van het nieuwe huis. Het was bitter koud maar heerlijk om buiten te lopen en te werken. Ik voelde me erg gelukkig, om zo door Haarlem te lopen en Lon en Jaap te kunnen helpen. Tegen 6 uur gingen we Peter weer ophalen en waren Marja en Joop (moeder van Jaap) ook gearriveerd uit Frankrijk.
We waren flink opgeschoten en alles liep lekker. Na het eten waren we allemaal total los en liepen we terug naar het hotel. Daar aangekomen begon Peter toch weer over zijn been en de tape, het zat niet goed. het ringanker wat Wil zaterdag had aangelegd, knelde en belemmerde hem. Nou dan halen we het er toch vanaf, en met een beetje lapwerk en oude tape, het geheel een beetje gefatsoeneerd en toen lekker slapen.
Maandagmorgen eerst ontbijt in het hotel en terug naar de Colensostraat. Gelukkig hadden we inmiddels ook wat meubels en stoelen over gehuisd (alles lopend met een klein karretje) zodat Peter in een gewone stoel kon zitten en dat maakt het voor het gevoel allemaal veel makkelijker!! Na een hele dag klussen en sjouwen gingen we tegen 6 uur weer richting Limburg, met een heel voldoen gevoel. Bij de Lucht in den Bosch nog een heerlijke snitzel gegeten en toen waren we tegen half 10 thuis. Ja Peter was toch erg blij dat hij mee was geweest, nu had hij het toch allemaal met eigen ogen gezien, en och dat hij niet echt had kunnen helpen... dat komt wel... over 2 jaar....
Ja dinsagmorgen rijles. Ja we zouden wel zien hoe dat ging, misschien een beetje moe van het weekend...
Herm ging met hem mee naar Venlo, ze kwamen heel vrolijk terug, lachen, allebei geflatst!!! Peter had super gereden, maar op het laatst een klein foutje gemaakt op de rotonde, ja en Herm met naar huis rijden in het verkeerde voorsorteervak, ze hadden er zo'n lol om. Prachtig!! Ja het wachten is nu op de oproep van het CBR,en die kan ieder moment komen.s Middags nog een heel goed gesprek gehad met Steef over de toekomst van het bedrijf, weer nieuwe ideeen en uitdagingen.
Woensdagmorgen zwemmen met Wil en was de tape er weer helemaal vanaf gegaan. Ik moest Peter gaan halen op de Schatberg, want Wil moest gaan werken en hij zou dan s avonds komen intapen. Wil belde nog en had advies gevraagd bij de fysio en ze vonden het toch beter om het been te gaan scheren en dan tapen. de hele middag liep Peter weer op de gewone schoenen en dan zonder tape, en echt mensen je snapt er geen biet van hoe goed dat dit gaat!!
Ja en nu moest ik zijn been gaan scheren, Annemarie kwam nog even wat scheerrschuim en een goed mesje brengen en zo kon ik aan de slag. Zo dat zag er gladjes uit!!!
Wil kwam en we besloten om het tapen boven op bed te gaan doen, dan lag Peter toch gemakkelijker als in de stoel beneden. Wil dacht dat Peter nog beneden was, maar.... inderdaad op de gewone schoenen in no time de trap op en meneer lag al op bed!!
Het intapen was zo gepiept en weer naar beneden voor koffie, ja volgens Peter zat de tape nu helemaal goed.Ja kniebuigingen, recht lopen, kleine pasjes, grote passen. Het kan allemaal!! Later op de avond begon Peter over iemand die bijna jarig was, ja 3 kinderen, 50 plus, vrijdag, ja samen even naar toe. Zo Peter dat je daar aan denkt, dat je Huubs verjaardag niet vergeet!! Nee hoor met zijn geheugen zit het helemaal goed, het is de spraak die hem belemmert, maar ook dat komt helemaal goed, als je maar geduld hebt!!
Donderdag naar de afasiegroep en ik moest naar Karin en voor s avonds nog een buffetje maken.
Vrijdagmorgen fysiotherapie en dat had super gegaan, ja wel moe, maar niet KO, s middags zaten Luuk en robert aan de koffie en Peter lag af en toe in een deuk. Sterke verhalen!! Ja dan zal hij nu wel KO zijn. Nee hoor, we gaan wel even naar Huubs verjaardag. OK en ook dat ging super! Zal het kaarsje dan op zijn... hoe gaat het zaterdag....
Hieperdepiep Peters verjaardag. 55 jaar geworden. Maar eerst moest er gedoucht worden. Verstand op nul en wassen de handel. Ontbijten, Lonneke belde, we zijn er al tegen 5 uur en heb je dan een hapje te eten, ja hoor. Claudi belde.... we komen om 12 uur al even wat brengen(een speciale Opa en Oma taart) kunnen we dan een hapje eten.... Ja eh soepie, ik moest nog even een appeltaart bakken... alles lag klaar, kwam Tineke, en Wil en Marian.. eennnee Robert wilde ook al wel vlaai...enne had nog geen eetplaatst op 12 uur....
ehhhhh.... maar wel heel gezellig en lekker druk Ja en om 3 uur was toch de appeltaart gaar en opgeruimd en klaar om de verjaardag te vieren.
Met Lon en Jaap samen gegeten en een hele poos zitten kletsen, en vanaf half 8 kwam de rest van de viste.. en het ws me toch een potje gezellig, we hebben toch zitten lachen...en plezier gehad. Bijna net als "vroeger" alleen moest ik ietsje meer rennen, maar het voelde zo verschrikkelijk goed, echt SUPER!! en GENIETEN met hoofdletters!!
DE SLEUTEL NAAR GELUK VIND JE
DOOR NIET TE TREUREN OM WAT NIET IS
OF OM WAT NIET IS GELUKT
Veel liefs Marlies
27 Februari 2011 - 14:45
Lonn & Jaap:
Was weer erg gezellig inderdaad! Zitten nu weer lekker in ons nieuwe huisje en buiten de harde regen! Super hoe het met pap ging!
Tot volgende week (Lonn dan..)!
Groetjes Jaap & Lonn -
27 Februari 2011 - 15:20
Hein Oet Wiëert:
Hieperdepiep. Van harte en nog heel veel jaren. Wat een leeftijd 2x 5 is 10. Was dat maar waar. En voor Lonneke en Jaap. Heerlijk dat jullie nu al kunnen zitten want dat wil zeggen dat alles klaar is. Fijne week allemaal -
27 Februari 2011 - 17:10
Theo& Sylvia:
Nog van harte gefeliciteerd met je 55e
verjaardag Peter !
Jullie hebben weer een drukke week achter de rug maar wel een fijne week begrijp ik.
Op naar weer een fijne week......
Groetjes Theo en Sylvia -
27 Februari 2011 - 20:42
Thea--Jan:
Alsnog PROFICIA voor Peter.
Hiep-Hiep-Hoera voor Peter.
Proost op Peter.
Peter proficia met je 55 verjaardag.
Wij wensen jullie alle heel veel goeds.
Groetjes uit Reuver. -
28 Februari 2011 - 18:23
Christel:
Haarlem is ver weg, als je "even" wilt gaan klussen. Op zo'n afstand moet je alle tijd benutten. Vertel mij wat! Maar het is weer gelukt en Jaap en Lonneke, een fijn thuis gewenst vanuit Maasbree. Peter gefeliciteerd met je vijfenvijftigste verjaardag. Dat neemt niemand je meer af. Je loopt weer als een kievit, rent alweer bijna als een haas, en wanneer ben je weer motormuis? Dat rijbewijs komt eraan. Dit is veel meer waard, dan dat roze papiertje wat je op je achttiende binnen haalde. Dít geeft je vrijheid. Maar niet weglopen hoor. Blijf vooral genieten van alles wat vroeger was, maar ook van alles wat nog gaat komen. -
02 Maart 2011 - 21:18
Nelly:
Halloooo jarige Peter, van harte gefeliciteerd met jouw verjaardag, wij wensen jou een heel mooi nieuw levensjaar met steeds weer nieuwe stappen vooruit. Marlies natuurlijk ook van harte proficiat met je lief!!! Wat een week, fijn dat jullie dat allemaal "samen"mee mogen maken. Lonneke & Jaap veel GELUK..... in jullie nieuwe huis, maak er gauw een warm /gezellig "THUIS" van. Peter & Marlies laat het een mooie week worden, succes met de rijlessen......
Groetjes Jan & Nelly.