HORDE DRIE ... DE RECHTSZAAK
Door: Marlies
Blijf op de hoogte en volg Peter
26 November 2017 | Nederland, Grashoek
Hallo lieve mensen,
Zondagmorgen waren Pierke en Sien hier, die hadden hier geslapen en natuurlijk hadden ze de schoen mogen zetten en tijdens het ontbijt mochten ze het cadeautje open maken, oh die blijde gezichtjes wat geeft dat ons een plezier, das volop genieten!!! Steef en Robert kwamen ze al op tijd halen want ze moesten naar de intocht van Sinterklaas. En toen begon het bij mij te kriebelen, had ik alles wel goed voorbereid, was ik niets vergeten om mee te nemen, had ik alle papieren… Net na 12.00 uur kwamen Wil en Annemarie ons ophalen en gingen we richting Hoofddorp, de reis verliep voorspoedig en ik had bedacht dat e weer bij de kip en haan gingen lunchen, maar helaas, daar was geen plekje voor ons, helemaal vol. Wat gevraagd, maar in Mijdrecht konden we niest vinden, of het was helemaal gesloten of de keuken op zondag dicht. Dan maar verder richting Hoofddorp en toen vonden we zomaar in Aalsmeer een prachtig restaurant aan het water waar we heerlijk geluncht hebben. Het regende pijpenstelen en toen verder naar het hotel in Hoofddorp. Peter en Annemarie gingen even rusten en Wil en ik op zoek naar een restaurant voor de avond. Yep gevonden en gereserveerd voor 6 personen. Met zijn vieren gingen we naar Lonneke en Jaap om even met de kleine Zoe te knuffelen. Inmiddels hadden we een appje van Coen en Marly dat zij ook gearriveerd waren bij het hotel. Even gezeten en toen lopend met de rolstoel naar restaurant Joseph. Heel gezellig en lekker gegeten en natuurlijk veel over de rechtszaak gepraat, wat mag en kun je verwachten, gaat het net als de vorige keer, of wat zal de bank nu voor ons in petto hebben. Weer terug naar het hotel en Peter ging gelijk naar bed, hij was toch wel moe en wij namen nog een heerlijk glas wijn en bespraken hoe we het maandagmorgen gingen doen. Annemarie en ik zouden met de trein gaan, maar Coen en Marly wilden toch ook vanaf het begin erbij zijn, dus besloten we om om 8.30 uur met de auto naar Amsterdam te gaan en dat Wil en Peter alleen bij het middaggedeelte zouden zijn.
Redelijk goed geslapen, maar toch al vroeg wakker en de stukken nog eens doorgenomen , om 7.00 uur opgestaan, douchen, Peter zover klaargemaakt en naar de ontbijtzaal en zo konden we net na 8.30 uur vertrekken richting Amsterdam, maar o wee wat stonden er overal veel files. Gelukkig had Annemarie een goede app en zo reden we binnendoor over Aalsmeer naar de Rechtbank op de Zuidas, waar we net voor 9.30 uur aankwamen. Er waren van onze kant nog maar weinig mensen, die stonden allemaal in de file…. Bij de bank zag ik dat Maurice V er wel was….. oeps… goed of slecht teken. De rechters begonnen inderdaad om 9.30 uur met de mensen die er waren. Allemaal andere rechters als in januari en nu vroeg de voorzitter of de gedupeerden in het kort konden vertellen wat ze het belangrijkste vonden. Bij allemaal kwam het er op neer dat we verkeerd en te weinig zijn voorgelicht , de bank haar zorgplicht heeft geschonden en dat we 100 % van ons geld terugwillen. Tegen mij begon de rechter heel even over de vervalste handtekening maar dat zou later nog aan bod komen. Jos de advocaat begon met een ijzersterk pleidooi over hoe we in de maling waren genomen bij de verkoop van de renteswaps. Hij deed ook een uiteenzetting over de valse handtekening en dat er door de bank geen afdoende bewijs is geleverd en dat wij doordat de bank zo laat kwam met hun uitslag van het forensisch Instituut wij niet meer hadden kunnen reageren, terwijl de bank er 10 maanden de tijd voor had gehad, dus bleef het staan dat we nog steeds zeggen dat de handtekeningen niet door Peter zijn gezet op 30 november 2007 en de bewijslast bij de bank ligt aan de hand van de originele handtekening. Die hadden ze namelijk niet overlegd, maar dat kan ook niet, want die is er niet!!! Onze tweede advocaat Rob, deed ook al een heel goed pleidooi, over de macht van de drie grote banken en dat de kleine ondernemers hier vaak bij in de wurggreep zitten!! De bank had aangegeven dat ze pas na de pauze wilden reageren .
Inmiddels waren Peter en Wil ook gearriveerd en nog een heleboel andere mensen, ook was Froukje er, zei was degene die in januari de geluidsopnames had gemaakt. Een bijzonder weerzien was het. Er moesten heel wat handen geschud worden en vroegen hoe het met Lonneke en de kleine Zoe was. De vorige keren was Lonneke er steeds bij .
Om 13.30 uur ging het weer verder en mocht de bank haar pleidooi doen. Oef wat was dat zwak, ze lazen alleen maar van het papier voor , en de sterkste van de vorige keer hadden ze ingeruild voor een hele zwakke. Het raakte kant nog wal wat ze zeiden. Wij hadden niet op schrift staan wat ze vertelden, alleen onze advocaten, maar op een gegeven moment ging het dus over de handtekeningen en de niet gestuurde brief met dubbele hele rare teksten. Volgens de bank was het bewijs voor de handtekeningen geleverd en dat kon dus volgens hun van tafel en wat die brief betrof, nou dat was een mail geweest, en het was toch wel frappant dat de heer Nouwen niet eerder geklaagd had dat het zijn handtekening niet was, en ook op de mail was geen reactie geweest. Nou ik werd furieus, maar die bankmensen praten zo snel en ik wist niet of ik er wat op mocht zeggen. Gelukkig was er even 5 minuten pauze en ik ging gelijk aan Jos vragen of ik ook zon geschreven versie mocht hebben, en even nagezien wat er precies stond over die brief per mail, nou walgelijk!! Na de korte pauze ging het weer verder, ik werd echt link en Peter Driessen adviseerde mij om de hand op te steken als ik wat wilde zeggen. De rechter zag het en even later mocht ik wat zeggen. Ik zei dat ze niet de waarheid spraken en dat de brief nooit per mail was verstuurd en dat op iets wat je niet hebt of hebt gekregen ook niet op kunt antwoorden. De bank gaf steeds aan dat wij zo weinig producties hadden ingeleverd en dat alles maar van de bank moest komen. Tja dan blijkt des te meer dat wij geen informatie ontvangen hebben. Het ging nog een poosje door met hele droge artikel nummers van de bank, waarop advocaat Rob te kennen gaf dat de jonge broekies nog veel moesten leren en dat ze geen antwoord gaven op onze vragen. Ze zeiden namelijk dat de renteswap helemaal geen ingewikkeld product was, het was allemaal erg simpel, waarna een betoog volgde wat niemand snapte. De rechter vroeg of ze dat nu ook in gewone taal kon uitleggen…. Hahaha dat kon ze niet, maar dat deed volgens haar ook niet ter zake!!! Op het einde mocht ik nog een keer wat zeggen maar ik was zo boos,dat ze gewoon alles kunnen en mogen liegen het verhaal over de niet geschreven brief en hoe ze zich eruit lullen, bah bah bah. Nou zei de rechter dat hebben wij ook allemaal gehoord en daarom zijn wij er om recht te spreken en de uitspraak volgt half januari. Maar wat een verschil met januari… hoe sterk was ons betoog nu en wat waren de advocaten van de bank zwak, maar ze kregen deze keer geen enkele steun van de rechters, voor mijn gevoel waren die meer met de ondernemers begaan.
Met een redelijk goed gevoel liepen we de rechtbank uit, het was al later en het regende en iedereen ging rechtstreeks naar huis, jammer. Maar wij spraken met Wil, Annemarie, Coen en Marly af dat we bij de Valk in Eindhoven het zouden afsluiten. Veel files onderweg maar om 19.00 uur waren we toch bij de Valk waar we nog konden napraten en heerlijk gegeten hebben.
Dinsdagmorgen hadden we het een beetje rustig, een beetje bijkomen van de enerverende dagen.Om 12.00 uur gingen we Pierke, Joep , Sien en Mees uit school halen en dat was reuze gezellig. Ze waren wel heel druk , maar dat wijten we maar aan Sinterklaas. Ik bracht de kinderen weer naar school en toen ik terugkwam was er een mailtje van Inge de secretaresse van Jos. En ging ik weer alles nakijken of er in onze gegevens van 30 november 2007 iets staat over een mail of mailadres, nee helemaal niets. Om 15.15 uur ging ik de kinderen weer ophalen en gingen we pepernoten bakken, heel erg leuk maar wat een drukte, ze konden geen minuut stilstaan !! Als zwarte Pietjes verkleed maar er moest ook een Sinterklaas bij…. Om 17.00 uur werden ze allemaal opgehaald en kon ik de post uit de brievenbus halen, oh een lief kaartje van Mirranda van het afasiecentrum. Ik liet het Peter zien… Miranda…. En hij las het kaartje en begon te lachen, ja dat is Mirranda met twee r in het midden en gelijk had hij een verhaal over deze Mirranda. Gek he hoe hij een link legt met iets of iemand. Nu dus de twee rr!! S Avonds had ik nog een lang gesprek met Coen, en Coen vroeg zich af of Peter überhaupt in 2007 deed mailen. Nee amper en net als Coen ging alles over de fax!! Zullen ze de volgende keer wel zeggen dat ze de vertrouwelijke brief per fax hebben verstuurd!!!
Woensdagmorgen was het weer op tijd op en ging ik aan de slag met de balkenbrij maken. John kwam om met Peter te gaan zwemmen en ik schoot goed op, want ik wilde om 13.00 uur alles klaar hebben. Maar wie kwam daar aan met het rode autootje… Hein, die kwam even snel goeiedag zeggen. Jammer dat we niet meer tijd hadden, maar even gedag zeggen is ook prima. Om 13.00 was de ketel met balkenbrij toch klaar en kon Robert het laatste zware werk doen, het roeren met het meel . Claudi bracht Joep en Mees omdat zij met Niene naar het bureau moest en na een uur werd er gewisseld en bleef Niene bij ons en ging zij met de jongens naar de zwemles. Niene sliep niet zo lang maar dat vonden Peter en ik niet erg. Niene zat gezellig inde kinderstoel bij ons en oh wat hebben we gelachen. Niene was Peter de hele tijd aan het uitdagen met gekke gezichten en geluiden, maar op een gegeven moment moest Peter zo lachen dat hij nog niet meer prrrr kon zeggen en Niene schaterde!!
Donderdagmorgen ging Peter naar het afasiecentrum en ik ging gauw naar Panningen, beetje Sint inkopen en de wekelijkse boodschappen en toen ik terugkwam moest ik Peter Driessen bellen. Wel een uur mee gepraat en ik zei dat ik een dubbel gevoel had, dat met die handtekeningen vertrouwde ik niet. Ik ben er voor 100 % van overtuigd dat wij gelijk hebben maar dat de bank zo mag liegen en of wij nu het bewijs moeten leveren dat de handtekeningen vervalst zijn. Peter D stelde mij gerust. In het forensische rapport staat, dat ze aan de hand van een reproductie de identiteit van de handtekening hebben proberen vast te stellen, het wijkt op 7 punten af maar binnen de marge en het is geen sluitend bewijs. De advocaat is bij onze stelling gebleven en nu staat er dus nog steeds dat de handtekening vals is en dat de bank het sluitende bewijs aan de hand van de originele handtekening moet leveren. Maar dat kunnen ze niet want er is GEEN origineel!!!
Peter kwam terug van het afasiecentrum en hij had veel te vertellen, maar ging toch eerst even rusten boven op bed. Om 15.15 uur moest ik de kinderen weer uit school halen, alle vier en ze wilden weer Sinterklaas spelen. Ik had nog een rode fleece deken en wat witte blouses en nog een geruite lap stof, zo werden ze Sinterklaas en oh wat hebben Peter en ik een plezier gehad, wat is dit toch genieten !!!
Vrijdagmorgen weer op tijd op wat nu stond ons jaarlijkse uitje naar Weert gepland voor onze Sinterklaasinkopen, we doen dit al zeker 15 jaar en steevast gaan we dan bij het bruine paard lunchen. We hoefden niet zo heel veel meer te hebben, maar de kookwinkel bezoeken we ook ieder jaar en daar slaagden we voor alles wat op ons briefje stond, Nog naar de Blokker, de Bruna winkel, de chocolade winkel, en om 12.00 hadden we alles bij elkaar. Het bruine paard is tegenover het huis van Sinterklaas en wat zag ik ernaast… het pand van Sociteit Amicitia!! Nou werkelijk, bij de rechtbank heet de zaak van de 7 gedupeerden Sociteit Amicitia cs, omdat de eerste van de groep van deze Sociteit zijn en een monumentaal pand in weert hebben!! Wat een toeval dat we daar tegenover zitten te lunchen!!
Op terugweg hebben we het steeds over Sinterklaas en hoe leuk we dit vinden, cadeautjes kopen voor iedereen en dat we er SAMEN zo van genieten !! Thuis moet ik dan wel alles alleen uit de auto halen , terwijl Peter boven ging rusten, maar ik genoot van al onze aankopen en dat het zo goed gelukt is. Terwijl ik bezig was met het inpakken appte Maria of ze s avonds even konden komen. Tuurlijk, ik maakte Peter pas om 17.00 uur wakker , oh wat had hij vast geslapen, ja hij was weer fit en het was gezellig als Piet en Maria s avonds kwamen.
Natuurlijk praatten we s avonds weer veel over de rechtszaak en over het recht wat gesproken dient te worden, maar toch heel erg gezellig en heel waardevol!!
Zaterdagmorgen kwam Wil om met Peter te gaan zwemmen en ik ging aan het werk met Anneke, ja alles was heel de week blijven liggen dus… beetje druk, maar tussendoor maakte ik een ketel aspergesoep en belde Toos nog. Lekker soep gegeten en hadden we het erover hoe goed het zwemmen nu gaat en wat het belang is van het zwemmen. Dat merken we nu pas echt goed, nu Peter meer als een half jaar niet gezwommen heeft, hoe zijn lopen achteruit ging en hoe dat nu weer zoveel vooruit gaat. SUPER!! Maar ook de arm/hand zijn helemaal los en zo goed!!! Eens wordt het onmogelijk mogelijk!!!!
Na het middagslaapje besloot ik om de laatste cadeautjes naar de keuken te halen en alles in pakken. Peter kwam er bij staan en kijken voor wie wat was, oh heerlijk en om 18.00 was ik helemaal klaar met alles. Dat is nog nooit gebeurt dat ik een week van te voren alles in huis heb en al ingepakt. Het heerlijke avondje kan beginnen… Hier gaan we lekker SAMEN van GENIETEN , eerst de Pieten op bezoek dan lekker gourmetten en dan cadeautjes uitpakken, oh HEERLIJK AVONDJE !!!!!
HET LIJKT ALTIJD ONMOGELIJK
TOTDAT JE HET ONMOGELIJKE GEDAAN HEBT
EN HET MOGELIJK WORDT !!!
Veel liefs Marlies
26 November 2017 - 20:25
Christel:
Jeetje zeg, wat een enerverende week. Het duurt nog lang tot het half januari is. We duimen voor jullie!
En wat een feestvreugde met sint en piet. Heerlijk om daar op deze manier van mee te genieten. Ja december staat voor de deur. Weer veel gezellige familie-uurtjes. Dat wordt genieten. Het is jullie gegund. -
26 November 2017 - 20:42
Hein Oet Wieërt:
Leuk om jullie toch even gezien te hebben maar ik heb vrijdag nog gekeken maar heb jullie dus niet gezien bij Het Bruine Paard en ging er dus vanuit dat jullie daar nog niet waren of al richting Grashoek waren maar het belangrijkste nieuws hadden wij al op woensdag besproken. Ik wens jullie een mooie week en een pracht sinterklaasfeest. Pepernoot en taai taai ze