MOEDERDAG 2017 - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu MOEDERDAG 2017 - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

MOEDERDAG 2017

Door: .

Blijf op de hoogte en volg Peter

14 Mei 2017 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen,

Maandagmorgen weer een beetje op tijd op, douchen en voor het eerst sinds 2 maanden deed Peter zijn handoefeningen weer aan de tafel, hij wist ze niet meer allemaal precies en af en toe moest ik hem een beetje helpen, maar om 10 uur hadden we ze toch allemaal gedaan en konden we naar de fysio in Baarlo gaan. Peter reed zelf en hij wilde graag weer getapet worden door Richard, er was maar een sessie ingeplant en zo bleef er na het losmaken en tapen geen tijd meer over voor andere oefeningen. Peter wilde ook de terugweg rijden en we reden nog even langs het tuincentrum voor nog wat plantjes. Tegen 12.00 uur waren we weer thuis en was Robert in de tuin bezig de graskanten aan het afsteken met een kantensnijder. WAUW dat zag er netjes uit!! Peter liep ook naar de tuin en ja dat zag er wel heel keurig uit. Na het eten ging Peter na boven voor zijn middagslaapje en ik ging Robert helpen in de tuin en de plantjes poten die we s morgens gekocht hadden. Ik zorgde voor de koffie en Robert ging Pierke en Sien uit school halen, tussendoor Peter uit bed gehaald en zo zaten we lekker buiten koffie te drinken en om 17.00 uur was de tuin zover klaar, ja heel mooi en nu kan ik het bijhouden. Er was nog een mailtje van Annemarie dat we de parkeerbon van 30 januari in Amsterdam niet hoefden te betalen. We hadden toen de auto bij de rechtbank geparkeerd op een plek voor vergunninghouders met de gehandicaptenparkeerkaart, maar dat was schijnbaar niet voldoende want voor Amsterdam heb je nog een extra digitale vergunning nodig, maar omdat het de eerste keer was voor ons, werd het kwijtgescholden.
Dinsdagmorgen was er een beetje tijd voor ons zelf en Peter deed weer de handoefeningen en dat ging al een stuk beter als maandag. Ik hoefde maar bij een oefening te helpen. En om 12.00 uur gingen we de kinderen uit school halen, Peter reed en ik moest nog een kaartje op de brievenbus doen, achter ons stopte een auto en ik deed het kaartje op de bus en toen ik weer bij Peter instapte zei, zo die auto achter ons stinkt ook behoorlijk naar benzine. We moesten honderd meter rijden en waren we bij school, de mensen achter ons zwaaiden en al snel had ik in de gaten dat het onze auto was die naar benzine rook. Ik stapte uit en zag een heel spoor benzine op de weg liggen. Oeps dat is niet goed!! Peter uit de auto, maar toen was hij wel verward, dan snapt hij niet meteen wat eraan de hand is en wat hij moet doen. Ik zei wachten op de stoep. Claudi gebeld dat die Peter en de kinderen kwam halen, de garage gebeld en verteld wat er aan de hand was, o ze zouden zou komen met de takel en een andere auto meebrengen. Ik haalde de kinderen uit school en al gauw was er Claudi, maar omdat zij ook nog Niene bij zich had ging niet alles inde auto…. En Sien vond het allemaal maar niks en wilde bij mij blijven. Dus ging Claudi met Peter, Pierke, Joep, Mees en Niene naar ons huis waar alles klaar stond om te lunchen en ik wachtte met Sien bij school op Vercoulen, de garage. Nou die waren er binnen 10 minuten met een andere auto en werd de onze opgetakeld en zo konden Sien en ik ook aanschuiven voor de lunch en om 13.00 uur bracht ik de kinderen weer allemaal naar school en Peter naar bed. Om half 4 de kinderen weer uit school en het was prachtig weer, dus eerst een ijsje bij de televisie en toen naar buiten, de tractortjes mee en de blauwe kistjes en we gingen het gat dichtmaken waar de trampoline in heeft gestaan. Nou dat was kaasje voor de kinderen. Peter wilde eerst niet mee naar buiten maar na een minuut of 10 kwam hij toch ook kijken en liep naar de trampoline, maar oei toen was hij toch wel moe en dan zie je toch dat hij nog niet op het oude niveau zit. Maar we zette een stoel bij de trampoline en kon hij uitrusten en genieten van wat de kinderen deden. Gemaaid gras en zand in de kistjes en dan achterop de tractortjes en dan omkiepen in het gat en er zelf ook inspringen, maar ook stokken zoeken en de boontjes in de moestuin gezaaid!! Ik hoorde Peter af en toe smakelijk lachen, want ja, natuurlijk viel er wel eens een kistje om en zaten ze zelf helemaal onder het gras. De garage belde dat de auto al weer klaar was en voor 6 uur kon ik hem weer ophalen. Er was een benzine slangetje losgeschoten en dat hadden ze met tirerips weer vastgemaakt. Probleem opgelost!!
Woensdag moesten we weer op tijd op want om 10.00 hadden we een afspraak met de nieuwe accountant,onze andere was met pensioen gegaan in januari, maar er was nog steeds geen gelegenheid geweest om kennis te maken met de nieuwe. Steef kwam ook en Peter kwam er ook bij zitten in de keuken. Heel erg positief voor allemaal en Peter bleef er de volle 2 uur bijzitten. Heel goed !! Peter moest ook beginnen met het drinken van de contrastvloeistof voor de scan van donderdag. 5 x 200 cc, het lijkt gewoon water, maar Peter vond het heel vies. Bij de post was er weer een kaartje van Geertje van het afasiecentrum, met allemaal kaarsjes erop, lichtpuntjes voor de komende week!!
S Avonds ging ik lopen met Willemien en Annemarie en John kwam om Peter te behandelen, ze waren niet op de hometrainer gegaan want Peter voelde zich niet zo lekker van dat smerige goedje en nu moest hij donderdagmorgen ook nog 2 glazen drinken!!
Donderdagmorgen extra vroeg op en op bed een besschuitje gegeten en alvast wat van de vloeistof gedronken. Hij mocht 3 uur voor de scan niets meer eten en anderhalf uur voor de scan het laatste glaasje vloeistof drinken. Om 9.00 hadden we de taxi besteld, maar ze belden om 10 voor 9 dat ze later kwamen, file !!! Maar gelukkig was hij er om kwart over 9 en konden we naar Maastricht gaan. Heel spannend allemaal!! Gelukkig waren we op tijd in Maastricht en Ron zetten ons voor de hoofdingang af en waren we zo bij de afdeling beeldvorming op nivo 0. Een hele mooie nieuwe afdeling, hier waren we in december ook geweest toen was deze net geopend en in januari moesten we op een oude afdeling zijn, dat vond ik toen allemaal heel akelig, daar kwamen allemaal enge spoedgevallen voorbij , tja en dan zit je daar te wachten. Maar gelukkig waren we nu op de nieuwe afdeling en moesten we een paar minuten wachten voordat Peter aan de beurt was. Ik liep mee naar de scan ruimte en Peter moesten op een soort tafel gaan liggen. Een aardige verpleegkundige die alle tijd voor Peter naam en ook uitleg gaf. Ja ze maakten ook een scan van het hoofd. Dat verbaasde mij want dr Jansen zei vorige week dat hij die vergeten was in te plannen en dat daar een aparte afspraak voor gemaakt moest worden. Tja dat wist de verpleegkundige dan ook niet precies , maar dit was een CT scan en misschien moest er nu van het hoofd toch nog een aparte MRI scan gemaakt worden. Maar dat moesten we dan de volgende week maar aan dr. Jansen vragen. Ik moest even in de wachtkamer gaan zitten en na 10 minuten riepen ze al dat Peter klaar was. ZO dat ging snel!! En zo konden we om 11.00 uur al aan de terugreis beginnen, alles prima verlopen en nu in spanning op de uitslag wachten komende woensdag. En zo waren we om 12.00 uur alweer thuis, geen files in onze richting terwijl de andere kant op , dus richting Maastricht 15 km file stond!! Ja dat noemen we een beetje geluk hebben. Thuis snel wat te eten gemaakt en Peter naar boven voor zijn slaapje. Hij was moe en een beetje raar van de contrastvloeistof en in Maastricht hadden ze ook nog via een infuus vloeistof ingespoten. Ik ging naar Panningen boodschappen doen en we hadden bedacht dat we voor de 3 mamas voor Moederdag een cadeautje zouden doen. En ook hier slaagde ik meteen en was weer op tijd terug en om kwart over 3 moest ik Joep en Mees uit school halen. Ja is allemaal even wat anders geworden, want Claudi moet nu tot de grote vakantie de hele donderdag werken en halen wij Joep en Mees uit school. Weer effe buiten gespeeld en toen kwam Johan ze al halen. Het begon te regen en dat was superfijne regen, ja Peter genoot ervan, alle stof weg en de regenton weer vol!!
Vrijdagmorgen kwam Math de voervoorlichter, ja hij wilde weer eens met ons praten, Math komt al vanaf 1982 bij ons, als voervoorlichter van toendertijd Hendrix, later zijn we vele jaren bij Sondag voeders en de Heus geweest, maar Math bleef zo een keer per jaar komen, privé gingen we er ook wel eens heen en nu sinds 3 jaar voeren we van For farmers wat dus Hendrix heeft overgenomen, maar meestal is het dan met Robert praten en heel even met ons, maar nu wilde Math dus met ons bijpraten. Ja en dat was heel gezellig, en Peter veel vertellen, Math vond ook dat Peter er erg goed uitzag en ook zijn spraak weer super!! Ook weer 2 uur gepraat en omdat er ook veel nieuwe dingen verteld werden was Peter heel erg moe. Maar hij vond het wel allemaal heel waardevol. En zodoende deden we rest van de dag niet zo heel veel meer…..
Zaterdagmorgen kwam John om Peter te behandelen en nu gingen ze eerst op de hometrainer, dat ging supergoed, maar ook wat ik Peter dan allemaal hoor vertellen tegen John. Hij zegt vaak tegen mij dat hij het allemaal niet zo goed meer weet en dat hij dingen niet zo goed kan onthouden… maar als ik hem dan hoor vertellen… nou hij onthoud alles, maar kan af en toe een woord niet vinden…
S Middags kwamen Truus en Herman op de koffie en dat was ook al heel gezellig en goed. Ja kei leuk!!
Ik pakte de post en nu was er een kaartje van de groep van het afasiecentrum, allemaal zelf de naam geschreven en dat ze vaak aan Peter moeten denken en vragen aan de vrijwilligers hoe het met Peter is. We hopen dat we 15 juni met uitstapje naar de Locht er bij kunnen zijn. Dat zit in de planning en anders gaan we een week later lunchen bij het afasiecentrum. Och dat doet ons zo goed, een kaartje, een berichtje op de site. Peter heeft de kaartjes bij zich staan en leest ze dan regelmatig, maar ook op de site kijkt hij weer en vraagt wie heeft er geschreven!!!
Zaterdagavond keken we samen naar het Songfestival, maar het duurde Peter net iets te lang voor de uitslag, dus ging hij alvast naar bed en toen ik een uur later boven kwam vroeg hij enne… ik zei Portugal heeft gewonnen.. oh !!
En vanmorgen konden we een beetje uitslapen…. Ik vroeg of hij nog wist wie er het songfestival had gewonnen. Ja Portugal, maar dat vond hij niet het mooiste liedje, zat te weinig tam tam in!! Maar kijk dat weet hij dus nog goed, dus met zijn geheugen zit het wel snor!! Ontbijten, oefeningen doen en toen moesten we naar Claudi waar we Moederdag gingen vieren met een brunch. We hadden allemaal voor iets te eten gezorgd en om 12.00 uur kwam Lonneke, en even later Steef, Robert, Pierke en Sien, we aten heel gezellig buiten, lekkere geurtjes voor mij en toen hadden Peter en ik ook voor de 2 mamas en de bijna mama een mooi geur pakketje van de Rituals. Heel erg geslaagd Moederdag op deze manier te vieren. De kinderen speelden lekker buiten, wij zaten lekker buiten , ja het was GENIETEN……

DE GELUKKIGSTE MENSEN
HEBBEN NIET HET BESTE VAN ALLES
MAAR ZIJ MAKEN
VAN ALLES HET BESTE

Veel liefs Marlies

• 14 Mei 2017 - 21:35

Hein Oet Wieërt:

Zo dat had ik niet gedacht dat ik her verslag nog kon lezen omdat ik morgenvroeg richting Vlieland ga met een goede vriendin en er tot zaterdag ga uitwaaien. Als het tenminste waait. We zullen het wel zien maar amuseren zullen wij ons zeker en nee er zit geen liefde in de lucht. Ik zal dat maar mededelen voordat ik daar vragen over krijg. Maar ik kan niet beloven dat het niet ondeugend wordt Hahahahahaha Die opmerking is speciaal voor Peter. Ik zie hem al glunderen als hij dit leest en daarom tik ik dat ook net. Daar moet ik dan weer van glunderen. Altijd leuk als je ergens mee kan lachen.
    Het verslag toverde ook een glimlach op mijn lippen en pretlichtjes in mijn ogen. Ik zag alle lieve snoetjes van de kleinkinderen en van de grote kids in mijn gedachten bij al die activiteiten en belevenissen. Heerlijk. Ik wens jullie een pracht week en ik zal proberen te duimen ivm de uitslag