vrolijk positief
Door: marlies
Blijf op de hoogte en volg Peter
14 Juli 2008 | Nederland, Grashoek
Hallo lieve mensen
Hier is ie dan weer met een nieuw bericht. Soms is het moelijk om een titel te bedenken voor het bericht, maar als ik Peter op dit moment moet omschrijven is hij dus vrolijk positief. We moeten heel vaak met hem lachen en hij blijft er vrolijk bij, ondanks de vele pijn en beperkingen.
Het weekend thuis ging vrij goed, de eerste keer de trap op naar boven, voor het eerst in 12 weken slapen in het eigen bed.Zaterdagavond visite gehad en peter wilde niet al te vroeg naar bed, hij ziet op tegen de lange nacht en waar hij veel wakker is. Maar om 12 uur toch naar boven gegaan en trap op ging heel goed. s Nachts heeft hij veel wakker gelegen, was toch een beetje vreemd, een "vlak" bed.
Zondagmorgen, de trap af, poeh poeh, was een crime. Maar uiteindelijk toch zonder vallen beneden gekomen. Gedoucht en m.b.v. een badplankje van Blixembosch ging dit een heel stuk beter dan de vorige week. Je moet alles uitproberen en dan aanpassingen doen. Zo hebben we nu ook een beugel(op eigen kosten bij Reijnen gehaald en Johan heeft hem in een kwartiertje heel stevig bevestigd)op het toilet en kan hij hier ook alleen naar toe.
De zon scheen en naar buiten, gelopen op het terras gezeten en veel gepraat. Het duitse praten heeft hij zelf geen verklaring voor, maar het schijnt nogal veel voor tekomen na een CVA (hersenaandoening) dat mensen een andere taal spreken als voorheen.Iemand die een herseninfarct heeft gehad is effe alles kwijt, en niemand bergijpt zijn gebrabbel. Hij probeert dan een "taal" en hoopt dat dan iemand hem begrijpt. Toen Peter dus begon te praten in het duits waren wij heel blij dat hij "praatte" en wij het enigszins verstonden, en zo is hij verder gegaan en nu is het best wel moeilijk om dat weer afteleren.
Zondagmiddag naar Robert en Steef geweest, de verjaardag van Robert werd gevierd en Peter was heel positief, Als ze hem vroegen hoe het ging zei hij: Naar omstandigheden goed. In heel goed Nederlands.
Het therapie programma voor deze week is flink uitgebreid, met 9 keer logopodie, dus volgende week praat hij nog beter.
Zo ik hoop dat mijn bericht een beetje leesbaar is want de telefoon blijft hier rinkelen, en begin ik steeds opnieuw.
Nu net weer een telefoontje over de ziektekostenverzekering, AWBZ, PGB en WMO, snappen jullie het? Ik niet altijd, maar als je denkt dat je ergens en vergoeding voor krijgt, sla ik de plank toch steeds weer mis. Maar dat is gezondheidzorg in Nederland, van het kastje naar de muur........
Ik hoop dat we strakjes deze instanties allemaal niet meer nodig hebben, want ik krijg daar een punthoofd van.
Maar vrolijk positief gaan we verder voor 100%
Veel liefs Marlies
Maar vrolijk positief gaan we verder voor 100%
Veel liefs Marlies
14 Juli 2008 - 09:56
Eefje:
hallo,
Zo te lezen hebben jullie weer een mooi en gezellig weekend achter de rug.Erg euk om te lezen dat het naar de omstandigheden zo goed gaat.Super dat peter ook zo vrolijk positief blijft.Super
Groetjes eefje -
14 Juli 2008 - 10:06
Marie-louise:
toch weer een hele vooruitgang om boven te slapen.
fijn dat hij zelf ook zo positief blijft, dat heeft hij ook wel nodig om te herstellen
heel erg goed van jou Peter
groetjes marie-louise en wim -
14 Juli 2008 - 13:11
Lucia:
Ha allemaal,
Pas wel op Marlies!! Een punthoofd is zo maar niet weg!! Jou snelheid kennen ze niet bij al die instanties!
Geniet van de zon!!
Groetjes van ons allemaal -
14 Juli 2008 - 19:18
Toos:
hallo lieve mensen,
het doet mij deugd, als ik al dat goede van die peter leest, maar vlak die lieze niet uit!!!
zonder die lieze , zou het denk ik nog niet zo ver zijn, maar ik zeg maar zo, vooral doooooorgaaaaan!
Hoe is het weer daar?
Hier is het goed toeven.
Kan hetnog net uithouden. We zijn de hele dag bezig!!!
Ole uit het zonnige spanje, babette en toos. -
14 Juli 2008 - 21:26
Thea & Jan:
Het is fijn te lezen dat jullie geregeld veel leuke opbeurende reakties krijgen. Wat mij betreft mag Peter Duits blijven praten, als hij maar praat. Als hij stil is dan is hij ziek. Dus laat hem maar praten. Hou de moed erin zeker nu het steeds beter gaat.
Tot binnenkort, tot ziens bij Peter.
Gr. Thea & Jan.