Boerenzorgen.... - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu Boerenzorgen.... - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

Boerenzorgen....

Door: marlies

Blijf op de hoogte en volg Peter

16 Januari 2011 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen

Ja hoor er is weer van alles te beleven op het boerenland, en er zit genoeg aktie in.....

Vorige week zondag kwam Tjeu op visite en samen keken we nog de video van 1996... erg leuk en grappig, ja we zijn er toch allemaal een stukje ouder op geworden...
Maandagmorgen weer rijles en deze keer ging Wil Koch met hem mee, ik begon maar met het opruimen van het winterwonderland, ik moet zeggen opruimen gaat toch een stukje sneller als opbouwen. Maar evengoed vergt het voor mij veel energie, dus kwam goed uit dat Wil mee naar Venlo ging. Ze waren op tijd terug en het had heel goed gegaan, Wil had zich ook heel veilig gevoeld, met Peter achter het stuur. Zo dat geeft de burger weer moed!!
s middags hadden we een afspraak bij de huisarts, jaarlijkse controle van Peter. Na ruim een uur wachten waren we aan de beurt, Peter maakte een opmerking dat we zo lang hadden moeten wachten, ja dan maakte hij de controle kort, bloeddruk meten, perfect in orde, ja en de bloeduitslagen waren ook allemaal oke. Kleine discussie over het autorijden... de huisarts had geen toestemming gegeven dat Peter mocht rijden, ja de bloeduitslag was goed, maar dat wilde niet zeggen dat hij mocht rijden. Ik had nog enkele vragen, maar helaas, die vielen buiten het consult van de jaarlijkse controle en daar moesten we maar een nieuwe afspraak voor maken... Pongk!! 5 minuten later stonden we weer buiten, met een heel rotgevoel. Normaal gesproken heeft de huisarts alle tijd voor ons, maar als dit de nieuwe "zorgregels"zijn kunnen we het wel vort schudden!! Ja en wat nu met het rijden, de neuroloog maar weer bellen. Thuis aangekomen eens lekker tegen alle deuren aangeknald en mijn frustaties proberen weg te gooien.
Dinsdagmorgen moest peter naar de fysio en dat is dan maar een half uur. Heel moe kwam hij terug, en later op de dag kwam ik er achter dat Peter het de laatste tijd heel erg vermoeiend vindt bij de fysio. Ze zijn aan het uitbreiden en het wordt er steeds drukker, steeds meer mensen en de fysiotherapeut heeft er 2 of 3 tegelijk onder behandeling, moet ik nog eens precies navragen.
Ik had nog de neuroloog gebeld maar die was er niet en ik zou woensdag teruggebeld worden.
Woensdag vleesdag voor mij en voor Peter stond er niets op het programma.Er kwam iemand op het bedrijf met de uitslag van de electronicacheck (verplichte keuring voor de verzekering) Peter zat in de kamer en ik vroeg of hij er ook bij wilde zitten, nee hoefde niet, maar een paar minuten later ging hij toch naar het kantoor en wilde wel van alles op de hoogte zijn. Goed zo!! Ja en dan heeft hij tijdens het eten van alles te vertellen. Prachtig!
De secretaresse van dr Pop (neuroloog) belde dat er overleg was geweest, en dat dr Pop nog wat vragen had, ja en hij wilde de bloeduitslagen zien. ja die kon ik doorfaxen en dan zou hij donderdag terugbellen...
Na een slapeloze nacht, met heel veel verdriet, je wilt verder, je kunt verder en je mag misschien niet, of wat zijn de regels en wie kan het nu precies zeggen, MAG PETER NU WEL OF NIET AUTORIJDEN!!! Dr pop zou na 2 uur s middags terugbellen omdat ik met Hannie ging lunchen, ik had er helemaal geen zin in, want ik was behoorlijk gefrustreerd over dat autorijden...
Maar om 10.00 uur ging de telefoon. Dr Pop..... Spannend.... Gefeliciteerd!! Ja hoor hij mag gewoon autorijden, met deze medicatie is er niets aan het handje... Wel moet hij de rijvaardigheidstoets halen, maar zoals het er nu naar uit ziet moet dat zeer binnenkort gaan lukken.
Er viel een enrome last van me af en Peter ook superblij naar de afasie groep, ik kreeg spontaan goeie zin en verheugde me op de lunch met Hannie. Deze was dan ook zeer geslaagd en hebben we ook nog een paar daagjes weg geregeld.YES.
Bij de afasiegroep was het weer heel goed gegaan, en het praten gaat maar vooruit, steeds meer, steeds beter!!

Vrijdag was Claudi jarig en daar zouden we s avonds naar toe gaan. Lonneke en Jaap kwamen s middags al naar ons, en moesten nog wat shoppen in het Heldense. Hier was er een lichte paniek uitgebroken omdat de varkensprijzen in Duitsland enorm kelderden door de dioxinecrisis en ze waren al 2 weken flink gezakt (flink onder de kostprijs) en nu nog eens bijna 20% omlaag!! Ja en wat betekent dit dan voor de nederlandse boer?????Grote onzekerheid al het hele weekend....
Maar s avonds toch gezellig naar Claudi en Johan verjaardag vieren, en toen we thuis waren nog een glaasje wijn met Lonneke en Jaap gedronken. En over van alles zitten praten, ja en dat ging zaterdagmorgen tijdens het ontbijt gewoon verder, maar ja Peter moest gaan zwemmen met John en Lonneke en Jaap terug naar Haarlem.
Ja en ik zat nog steeds met de zorgen van de varkensprijzen!!! Gelukkig belde Ria op, zij wilden s avonds op visite komen, ja gezellig en ook met hun moesten we nog een afspraak maken voor een etentje, dus dat ook gedaan en zo hebben we ondanks de "boerenzorgen" ook weer leuke dingen in de agenda staan. Ja en dan ook weer hun opmerking hoeveel Peter weer vooruit was gegaan in 3 maanden.... Ja dat is toch zo mooi en dan groeien we nog meer van trots en blijdschap.....en dan zijn de boerenzorgen even weg....

WEES NIET BANG OM TE HOPEN...
ELKE KEER DAT WE DE STERVENDE GEUR
VAN HET NAJAAR RUIKEN
WETEN WE DAT DE TIJD
VAN DE SLEUTELBLOEM ZAL WEDERKEREN

Veel Liefs Marlies

• 16 Januari 2011 - 15:51

Hein Oet Wiëert:

Ja, ja ja. Het is net een soap. Goede tijden slechte tijden Zo is het, het rijden en dan weer de varkensprijzen. Het is wel een gedoe maar we blijven gewoon ademen. Ik had gehoopt dat de prijzen zouden stijgen maar dus niet. Maak er weer een goede week van.
    Ps nog van harte

• 16 Januari 2011 - 17:36

Theo& Sylvia Janssen:

Weer een hele drukke , spannende maar ook een fijne week.
    Ook het rijlessen komt goed , je zal het zien.
    En als je weer mag rijden dan zal het fijn zijn om jullie een keer bij ons uit te nodigen.
    Tot volgende week maar weer.
    Groetjes Theo & Sylvia

• 16 Januari 2011 - 18:24

Christel:

hoi Peter en Marlies.
    Ja joh, die onzekerheid vreet aan een mens. Veel meer dan een tegenslag. Van één onzekerheid ben je vast af: Peter gaat zijn rijbewijs halen!!!!!!! En die andere blijft afwachten. Hier heb je zelf niks over te zeggen. Dus dat blijft afwachten. Natuurlijk hopen we allemaal, dat ook dit probleem ten goede keert. Maar nogmaals, hier kun je zelf geen invloed op uitoefenen. En kon je dit wel?...............dan weet ik zeker, dat je het óók zou doen. Hou je haaks.

• 17 Januari 2011 - 16:03

Wil En Marian:

Proficiat met de verjaardag van Claudi!

Schandalig, dat een huisarts zo weinig tijd voor jullie heeft.
    Met de varkensprijzen komt het echt weer goed; ook de Duitsers moeten hun stuk vlees bij het warme eten hebben!

Groetjes, Wil en Marian.

• 17 Januari 2011 - 20:54

Thea & Jan:

Wat weer een week.
    Maar we gaan er weer voor met ze alle DOOOOOOR.
    Houw jullie taai,het komt allemaal goed.
    groetjes