EN UT WERD ZOMER....... - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu EN UT WERD ZOMER....... - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

EN UT WERD ZOMER.......

Door: ,

Blijf op de hoogte en volg Peter

20 Juli 2014 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen,

Ja en toen werd het eindelijk echt zomer!!!
Zondagmiddag kwamen Claudi, Johan Joep en Mees nog even langs met de frietjes en hebben we samen gegeten. Natuurlijk weer heel gezellig en daarna de finale van het voetbal gekeken. Gelukkig geen Argentinie wereldkampioen, maar Duitsland.
Maandagmorgen op tijd op, douchen, alle oefeningen doen en samen naar de fysio. eerst was ik aan de beurt en daarna Peter. De oefeningen gingen weer supergoed. Richard complimenteerd ons keer op keer. Wat een doorzettingsvermogen en wat heerlijk dat we ook resultaat zien. En weer speaken de anderen ons aan, wat supergoed gaat Peter vooruit. Het gaat allemaal zoveel makkelijker!! Zoals afgesproken werd nu de schouder getapet. In de beginfase is Peters schouder vaak uit de kom gerweest, en dat komt veel voor bij CVA patienten, je ziet dan ook dat ze vaak scheef hangen, maar doordat we steeds de oefeningen hebben gedaan is dat bij Peter niet meer, en ook het scheef zitten/hangen nauwelijks. Peter is er ook erg op gebrandt om recht en rechtop te zitten, wat hij nu heel goed kan. Door nu de schouder te tapen, wordt dit punt nog meer verbetert , de aanhechting verstevigd en de doorbloeding naar de rest van de arm/hand bevordert en met de spiegeltherapie erbij... de hand/vingers weer functioneel gaan worden!! Ja dat is het uiteindelijke doel!!! En dan gaat de vlag uit!!! Jippiejee!!!
Na het middagslaapje gingen we naar de verjaardag van Robert, en zowaar we konden buiten zitten, eindelijk een beetje goed weer... Het was heel gezellig, Opa en Oma van Loon (90 plus) en Oma Reinders 92 jaar waren er ook en dat is toch wel heel bijzonder!! Nog samen met de kleintjes naar het speelveldje geweest en het is vertederend wat ze dan allemaal te vertellen hebben.
Dinsdagmorgen kwam Steef met Pierke en Sien, een poosje naar buiten en gewoon wat veldbloemen geplukt en daar met Pierke een bloemenkrans van gemaakt. Ja dat was wel heel knap van Oma!!Een krans vlechten van veldbloemen!! s Middags kwam Wil S oude videobanden brengen met een videorecorder, want de onze was kapot. Maar ja nu moesten Wil en ik van 2 videos een zien te maken, want bij de hare ontbraken een paar kabels.. We gingen samen aan de slag totdat we ontdekten dat er bij onze recorder een kabeltje niet in de schotelantenne zat. Nou als we die er eens in doen..... en ja hoor onze recorder deed het weer!! Gemaakt!! Nog samen koffie gedronken en toen kwamen zer mijn vlees brengen en moest ik aan het werk. Peter ging grasmaaien en zo waren we allebei nog een poosje lekker bezig.
Woensdagmorgen eerst nog aan het vlees gewerkt, Peter alle oefeningen en toen bracht Claudi Joep en Mees, die een dagje bij Opa en Oma kwamen logeren. Ja Joep wilde wel weer eens bij Oma slapen... en zo begon hij al om 11 uur dat hij naar bed wilde, nee eerst eten en dan samen met opa naar bed... oh ja!! Ik had zoals iedere woensdag macaronie gemaakt en daar smulden ze van.... Maar bordje leeg en naar bed... Joep wilde eerst in Sientjes kleine bedje, maar toen hij erin lag bedacht hij zich... Nee bij Opa in het grote bed!! Oei als dat maar goed gaat, want Joep blijft nog niet zomaar liggen en gaat dan van alles ondernemen. Maar oke we gaan het proberen!! En toen ik een kwartier later boven kwam om Mees naar bed te brengen, sliepen Peter en Joep als roosjes!! Mees ging ook gelijk slapen... effe uurtje rust voor oma!! Tegen 3 uur hoorde ik Joep via de babyfoon, opa Joep is klaar met slapen, opstaan, opa ook opstaan!! Ik ging maar snel naar boven, want anders maakt hij Mees wakker.. Maar toen ik boven kwam, kwam Joep al uit Mees kamertje, ja oma Mees is ook wakker!! Nou ja dat zal wel, Mees huilde, dus die ook uit bed gehaald en Opa moest ook opstaan. Allemaal wakker en spelen, spelen met de tractors en ploegen, maaien en sproeien!! Om 4 uur kwam Claudi de jongens weer ophalen en was de rust echt wedergekeerd!! Maar wel heel gezellig!!
s Avonds ging ik nog lopen met Willemien en belde Lonneke effe over haar nieuwe baan. Om 9 uur zei Peter er is niks op tv.. video aanzetten. Ja welke videoband. Effe kijken, Steefs eerste Communie, ja die gaan we kijken. Nou en dat was verrassend. We hebben zo moeten lachen!! 23 jaar geleden.. Steef en Robert doen hun eerste Communie. Robert staat steeds achter Steef, en wij zitten met Frans en Annie in de tweede bank, en wat ziet Peter, daar..... Johan van Claudi zit op de eerste bank, precies voor ons!! Ja hoe grappig is dit!!
Donderdagmorgen is het stralend weer, eerst douchen want het is niet duidelijk wanneer er gezwommen wordt, Anneke komt weer helpen en we schieten goed op. We draaien het zeil van het zwembad af, en oei, daar zitten toch nog wel wat uurtjes werk aan, oh maar dat wil Anneke s middags nog wel komen doen. Peter en ik moeten eerst even naar het afasiecentrum wat ophalen en dan ga ik met Anneke buiten aan het werk, terwijl Peter zijn slaapje doet om vervolgens toch om 4 uur naar de Schatberg te gaan zwemmen met Wil. Steef appt of de koffie klaar is en ja hoor het zwembad is ook klaar, watertemperatuur 25 graden. Ja dan wil Pierke komen zwemmen. Peter gaat met Wil naar de Schatberg, het water hier is echt te koud voor hem, en ik ga met Steef en Pierke hier in het zwembad. Eindelijk is ons zwemparadijs geopend en Pierke springt er zo in, die heeft geen last van de kou. Sientje staat te kraaien en te wijzen op de kant, zij wil er ook in. Laat maar even voelen hoe fris het is... maar niks koud, Sientje schatert van de pret en wil er niet meer uit.
Het zwemmen op de Schatberg had heel goed gegaan, ook alles steeds rechter en beter. KLASSE!!!
Vrijdagmorgen gaan we eerst samen boodschappen doen en benzine halen voor de grasmaaier en dan kan Peter nog voor de middag het gras bij het zwembad maaien en dan kan het zeil er weer vanaf en kan er weer gezwommen worden. Claudi komt met Joep en Mees, maar dit zijn niet zulke waterratjes, en Joep gaat dan ook via het trapje voorzichtig teen voor teen, maar als hij er uiteindelijk inzit vindt hij het heerlijk. Peter zit lekker bij de rand te kijken. Mees moet eerst efkes huilen, maar als hij dan in het kleine bootje ligt vindt hij het heerlijk en zie je hem genieten, SUPER!!
Zaterdagmorgen nog een paar bbqs maken en Peter gaat met John naar de Schatberg zwemmen, ik maak een pannetje erwtensoep..... ja hoor 35 graden en de mannen blieven erwtensoep!! Nog even alles opruimen en alles klaarzetten bij het zwembad, want om 1 uur komen Steef en Robert met Pierke en Sien, Patrick met baby/peuter Duke, en Jeroen met peuter Pim om te zwermmen, de dames moeten werken en de mannen oppassen...!!! Heel erg gezellige drukte bij en in het zwembad. Tegen 3 uur komt Peter er ook buiten bijzitten en dit is SUPER genieten, het gelach en geplons in het water. Hoe vrij Pierke en Pim in het zwembad springen, wel steeds de vlindertjes om, maar is zo leuk om te zien hoe ze er alleen in springen en dan met een hondjesslag naar de trap zwemmen, er weer uit klauteren en hopsakee weer erin springen. Ja dat is echt weer genieten, er worden nog de laatste nieuwtjes vertelt en dat is weer heel goed voor Peters logopedie. Om 5 uur is weer iedereen weg, en kijken Peter en ik de tour en het laatste nieuws over de vliegtuigramp... tja wat een drama!!
En s avonds gaan we npg even naar Wil en Annemarie, de koelbox terugbrengen... en och dan wanen we ons in Frankrijk, heerlijk buiten ...roseetje erbij.. wie doet je wat!! Lekker een beetje vakantiegevoel!! Ja alle ziet er anders uit als de zon schijnt.....SUPER!!!!

WE ZIJN NIET RIJK DOOR WAT WE BEZITTEN
WE ZIJN RIJK DOOR WAAR WE VAN GENIETEN

Veel liefs Marlies

• 21 Juli 2014 - 10:38

Hein Oet Wieërt:

Heerlijk zo`n spetterend verslag. Wat een pret weer. Warmte, zon, water en een zwembad. Veel meer heeft een mens niet nodig om te genieten en gelukkig te zijn of het zouden kinderen en evt kleinkinderen zijn. Ik vond het wel een beetje te heet eerlijk gezegd en was blij met de verkoeling die gisteren rond 16 begon. Maak er weer een heerlijke week van

• 23 Juli 2014 - 16:33

Christel:

Zo, het is woensdag en ik ben pas de tweede, die op je berichtje reageert. Het zal het weer wel zijn. Want het is echt zomer. En dan gaat de computer niet zoveel aan.
    Wat weer een leuke week, met de kleine apekoppen. Iedereen op zijn eigen manier genieten van het leven. En opa en oma staan midden in de kring. Mooi! Geniet nog maar lekker door, want het zonnetje blijft nog wel even schijnen.