WAUW!!! WAT EEN FEEST!!!
Door: .
Blijf op de hoogte en volg Peter
13 September 2015 | Nederland, Zieuwent
Hallo lieve mensen,
Ja lieve mensen, het was WAUW!! Het was SUPER!!!
Maar we beginnen maar gewoon bij het begin....
Maandagmorgen kwam Steef met Sien, Steef om de boekhouding te doen en Sien om spelletjes te doen en och oma had vakantie dus begonnen we maar gelijk met spelletjes,domino van de muppets rn rummikub junior. Heel gezellig allemaal. Frans J kwam nog even langs en samen met Sien haalde ik piepers.
s Middags had ik een afspraak bij de kapper, nog een poosje buiten bezig geweest en werden de bbq van het weekend teruggebracht, waar ik dan toch nog een uurtje werk mee had.
Dinsdagmorgen op tijd om en gingen we samen naar de fysio in Venray. In de auto vroeg Peter zich af waarom dat ik toch weer iedere keer meeging.... tja ik leer er zoveel van en dat hij daardoor nog steeds vooruitgang boekt. De grondoefeningen gingen supergoed, volgens Richard de beste tot nu toe. Nou weer een mooie opsteker!! Peter was wel moe en hij besloot om niet mee te gaan de kinderen op te gaan halen, want ja ja de scholen zijn weer begonnen, Sien moest om 11.45 worden opgehaald bij de peuterspeelzaal en om 12.00 uur Pierke en Joep bij de basisschool. Een hele gezellige drukte bij het eten en om 13.00 uur Pierke en Joep weer naar school brengen, Sien naar bed gebracht en vervolgens om 15.15 uur Pierke en Joep weer uit school gehaald, samen koffie gedronken en spelletjes gedaan. De tijd vloog om en was het zomaar half 6 en werden ze weer opgehaald en kon ik nog gaan lopen met Willemien en Annemarie en Peter gaan zwemmen met John, tjaaa een iets te druk programma maar dat kon nu effe niet anders, en ondanks de drukte had het zwemmen nog heel goed gegaan.
Woensdag kon ik me dan eindelijk gaan voorbereiden op de bruiloft en Peter had een afspraak bij de kapper. Claudi kwam even met Mees en samen pasten we de kleren voor de bruiloft, nou mijn jasje moest eigenlijk een beetje kleiner..... effe afspelden en Claudi zou het stikken op de naaimachine, nou mijn naaimachine deed het niet zo goed, dus nam Claudi het jasje mee en bleef Mees hier. Ik was nog even boven bezig en opeens, wat stinkt het hier... ik kwam op de kamer waar de naaimachine staat....allemaal rook!! Naaimachine ontploft!! Handdoek erover, Mees naar beneden gebracht en vervolges de naaimachine naar buiten gewerkt. De hele dag stonk het nog boven... maar gelukkig verder geen schade als de oude naaimachine total los. Toen Peter thuis kwam vroeg hij zich af waarom de naaimachine buiten stond.... tja ontploft!!
s Middags nog een beetje opgeruimd en buiten bezig geweest.
Donderdag ging Peter weer naar het afasiecentrum, maar nu alleen s morgens, tja want gelijk een hele dag en met het drukke weekend voor de boeg..... Ik moest naar Panningen boodschappen doen, de auto door de wasstraat, Peters broek ophalen en nog wat andere winkels maar om 12 uur had ik toch alles gehad, wat eten klaargemaakt, de was bijgewerkt en om 1 uur was Peter thuis, hele verhalen enne... hij was weer bij Jenny in de groep!! s Middags nog wat opgeruimd, een beetje buiten bezig en alvast wat spullen klaarleggen die we zeker niet mochten vergeten.
Vrijdagmorgen een beetje op tijd op, douchen, de oefeningen doen koffie gedronken met Dirk, de vlaaien werden gebracht, Robert bracht de spullen die bij ons in de auto moesten en eindelijk om 11 uur ging het richting Haarlem, rozen ophalen in Meijel, tanken en laat gaan die banaan. We waren net op weg toen Claudi appte dat ook zij onderweg waren en Meesje nog met de vinger tussen de deur had gezeten. Het is druk op de weg en bij Eindhoven belanden we in de file, och we hebben de tijd als we zaterdag om 11 uur maar in Heemstede zijn...Het is prachtig weer de zon schijnt en uiteindelijk zijn we met niet al te veel vertraging om 13.15 uur in Haarlem bij Lonneke, de vlaaien afgeleverd, kop koffie gedronken en had Lonneke nog een tas met cadeautjes voor ons die we in het huisje open mochten maken. Claudi en Johan waren inmiddels ook in Zandvoort en daar gingen wij ook naar toe, het was uitstekend strandweer, geen wind en zo zaten we aan de luch op het strand met Claudi, Johan Joep en Mees. Om 15.30 uur gaan we richting Parc om in te checken en daar zijn Steef, Robert, Pierke en Sien ook gearriveerd. Peter is nu wel doodmoe en gaan we snel naar ons huisje zodat Peter kan gaan rusten, ik laad onze spullen uit de auto, zet de appeltaart op het dak, breng onze spullen naar binnen en rijdt vervolgens naar het huisje van Steef en Robert om daar hun spullen uit te laden. Aha hier is de koffie al klaar en ik schuif aan, Pierke, Joep, Sien en Mees vinden het helemaal geweldig, de kleine duintjes tussen de huisjes, we zitten heerlijk buiten en na een poosje ga ik terug naar ons huisje, oeps zitten allemaal meeuwen op het dak van de auto... Nou ja zal wel ik rijd langzaam over het park, zwaait er een mevrouw naar mij, ik zwaai terug, ik ken haar niet maar ja, ze zwaait nog eens en gebaart dat ik moet stoppen, dus sstoppen maar. Mevrouw er staat iets op Uw dak... Oepsie de appeltaart vergeten... oepsie half opgegeten door de meeuwen... oepsie geen appeltaart meer!!
Peter slaapt nog als een roos als ik bij ons huisje kom, maar om half 6 moet hij toch opstaan want we hebben nog een bijzondere avond voor de boeg. Om 18.00 uur komt Lonneke ook naar Parc Zandvoort en gaan we samen met Steef, Lonneke en Claudi uit eten. We lopen het park uit, Peter in de rolstoel, en om beurten duwen de meiden de rolstoel richting strand waar we gaan eten, Lieve mensen hoe uniek is dit, intens gelukkig ben ik, een grote brok in mijn keel, een prachtige zee, een supermooie zonsondergang, 3 geweldige dochters, waarvan de laatste aan de vooravond van haar huwelijk staat!! Oh hoe het verder ook nog zou gaan dit moment was zo bijzonder.. Nadat we heerlijk gegeten en veel gepraat hadden gingen we terug naar onze huisjes, waar in ons huisje inmiddels ook Wil en Annemarie gearriveerd waren, en wij met hun nog een gezellige borrel hadden.
En dan is het eindelijk 12 september, de dag waar we zolang naar hebben uitgekeken, volgens de weerapp zouden er veel regen en onweersbuien komen... oeps dat is niet zo leuk, maar ach we maken er wat van ... We hebben in ieder geval lekker geslapen en ik heb nog wat puntjes aan mijn speech toegevoegd, na een heerlijk ontbijt loop ik naar het huisje van Steef om mijn haren te doen, alles gaat heel relaxed en het lijkt wel of ik droom, als ik terugloop naar ons huisje breekt er zowaar een zonnetje door, en als mijn kapsel door de kindertjes is goedgekeurd loop ik terug naar Peter om hem te helpen met aankleden en zelf de nieuwe outfit aan te doen en om 11.00 uur zijn we klaar voor vertrek, Steef, Robert, Pierke, Sien, Claudi, Johan, Joep en Mees zijn ook allemaal klaar en vertrekken we richting Heemstede naar Landgoed Groenendaal. Al gauw komen Lonneke en Jaap. WAUW wat zijn ze mooi!!!!Er worden fotos gemaakt, groepsfotos, fotos met de kinderen, de zusjes en hebben we hier een lichte lunch, super relaxed en gezellig. Lonneke en Jaap zijn nog even weg voor de fotos en ik stel voor dat Peter even gaat rusten, we hebben een bed voor hem geregeld, maar nee hij is nog niet moe...Om 2 uur komen de andere gasten en weer worden er fotos gemaakt. Het is nog steeds droog en er wordt besloten dat de ceremonie gewoon buiten zal plaatsvinden. We gaan allemaal zitten en zoals afgesproken zal Peter Lonneke naar Jaap brengen. De muziek begint en Peter en Lonneke komen naar buiten.. maar als ze bijna bij Jaap zijn, begint Peter heel emotineel te huilen en kan hij de laatste 3 passen bijna niet maken, natuurlijk lopen bij mij ook de tranen (en nu weer) en toch lukte het om Lonneke bij Jaap te brengen, Pierke vroeg Oma waarom huil je, ja lieve schat , kan ik je dat uitleggen??? Opa brengt zijn laatste dochter als bruid naar voren, tante Lonnie gaat trouwen!! Ja dat raakt je, maar dat kun je zon manneke van 4 jaar niet in een paar woorden uitleggen. De ceremonie was prachtig en Pierke, Joep, Sien, Mees en Georgie brachten de ringen naar voren en hadden ieder een mandje met bloemetjes om te strooien, oh weer zon heerlijk emotioneel moment!! Na de prachtige ceremonie gingen we allemaal met champagne voor het landgoed staan en strooiden de kinderen weer bloemetjes. Meesje werd boos toen zijn mandje leeg was, maar hij raapte gauw weer alles op en strooide nog een keer!! De bruidstaart werd aangesneden en na een poosje vroeg ik of Peter nu even wilde rusten, Nee hij was druk met iedereen aan het praten, geen tijd om te rusten. We zaten nog steeds lekker buiten en om 17.30 uur gaan we naar binnen voor het diner. Marja de moeder van Jaap begint met een mooie speech, en na het voorgerecht een zeer emotionele speech van Bas de vader van Jaap, hierna Pia een tante van Jaap en na het nagerecht was het mijn beurt om de afsluitende speech te doen... Nou ik had wat op papier gezet en dacht dat doe ik wel even, maar oh wat was dat moeilijk, ik begon dat ik er zo onnoemelijk trots op was dat Peter ook zijn laatste dochter naar het altaar had gebracht..... ik keek Peter aan, en oeps daar gingen mijn tranen, tranen van intens geluk, zo mooi , zo bijzonder, 3 dochters alle 3 door hun vader, met zijn beperking, lopend naar het altaar gebracht!! Daar ben ik verschrikkelijk trots op en dankbaar dat we dat hebben mogen meemaken!! De rest van de speech ging het gelukkig goed al durf ik effe niemand aan te kijken...en dan staat Peter op en geeft Lonneke 25 rode rozen.
We hebben nog even tijd voordat de avondgasten komen en ik vroeg Peter weer of hij wil rusten... nee hoor slapen doe je s nachts!! Oke. Peter zat heerlijk met Toos te kletsen en vanaf 20.30 uur kwamen de avondgasten en gaat het echte feest beginnen. De muziek staat hard, maar af en toe naar buiten voor een sigaretje en de oren even rust geven. Oh het is heerlijk, heel veel bekenden voor mij, vriendinnen van vroeger, vriendinnen van de Hotelschool, och ze zijn allemaal weleens bij ons geweest en hebben allemaal bij ons geslapen. Familie, vrienden van ons, Wil en Annemarie, Loes en Mari Op een gegeven moment komt de discjockey naar me toe, ja hij had pakweg 9 jaar geleden ook nog een overnachting bij ons gehad... tja en omdat hij mij daarvoor wilde bedanken ging hij speciaal voor mij een nummer draaien... ja hoor ROED ROED ZIEN DE ROEZE... Ons nummer... ik begon met Lonneke te walsen.. Claudi en Steef keken toe.. een kringetje met hun gemaakt en daar kwam Peter aangelopen en voegde zich bij ons , lieve lieve mensen.... het gevoel is niet te beschrijven.. .. INTENS GELUKKIG en ik zag niets of niemand meer.. een droom werd werkelijkheid!!
En dan is het zomaar afgelopen.... oeps, Joost zocht nog een slaapplaats en natuurlijk in overleg met Wil en Annemarie, ging hij mee naar ons huisje.. in de auto zei Peter dat hij nu toch ook wel moe was.... ja dat vind ik niks gek, maar wij nemen er nog eentje!! Toen we in het huisje aankwamen ging Peter toch weer in de stoel zitten en hij wilde ook nog een rose!! Hatsjiekidee van het begin tot het einde alles meegemaakt!!! Oh hoe geweldig is dit!! De hele dag aan een stuk door. Peter je bent een SUPER KANJER !!
En vanmorgen weer om 9 uur op, niet helemaal fit, geen stem meer, maar verder alles in orde. Nog lekker ontbeten, naar het zwemmen gekeken, efkes bij Frans en Annie, de oppassers van Pierke en Sien gedag gezegd en toen met Rudy en Anke die een super oppas voor Joep en Mees waren geweest naar Heemstede onze auto ophalen om vervolgens bij Lonneke en Jaap te gaan lunchen. Met Marja en partner Joop, Pia, Gose, Marc en Cristina uit Spanje nog lekker gegeten en toen naar huis, en Peter reed weer het hele stuk, we praatte veel onderweg, oh het was SUPER!! Lieve Lonnie en Jaap, LIeve Steef en Robert, Lieve Claudi en Johan Lieve mensen ik zeg DANK JE WEL om zoiets te mogen meemaken!!!
SAMEN
SAMEN GENIETEN
SAMEN GENIETEN VAN DE LIEFDE
SAMEN GENIETEN VAN ALLE GOEDE DINGEN IN HET LEVEN.
Veel liefs Marlies
Ja lieve mensen, het was WAUW!! Het was SUPER!!!
Maar we beginnen maar gewoon bij het begin....
s Middags nog een beetje opgeruimd en buiten bezig geweest.
SAMEN
SAMEN GENIETEN
SAMEN GENIETEN VAN DE LIEFDE
SAMEN GENIETEN VAN ALLE GOEDE DINGEN IN HET LEVEN.
Veel liefs Marlies
13 September 2015 - 21:39
Marianne.holaar@gmail.com:
Halo Peter en Marlies,
Wat fijn dat alles goed is gegaan.
Echt genieten was het dus.
Marianne -
13 September 2015 - 23:34
Loes :
Het was een prachtige bruiloft,de bruid een plaatje[bruidegom natuurlijk ook]de locatie super romantisch, wij hebben met volle teugen genoten.
Voor ouders denk ik ook heel emotioneel,maar het was het absoluut waard.
Wat een familie ,wauw,en ben maar heel trots op de meiden,en hun partners ,want ze gaan allemaal zo leuk met elkaar om,dat is echt niet altijd vanzelfsorekend.
geniet nog lekker na,petje af ook voor Peter die het keigoed heeft volgehouden en waar ik gisteren echt
van vergeten was dat hij af en toe in iets beperkt is,hij is zo vooruit gegaan,ongelooflijk.
Tot heel gauw,en ik verheug me al op de foto`s.
14 September 2015 - 12:25
Hein Oet Wieërt:
WAUW !!! WAT EEN FEEST!!! dat was wat ik direct dacht bij het zien van het verslag en ja ik moest deze titel wel even lenen om mijn gevoelens te typen toen ik dit had gelezen. Wauw, wat een feest om dit verslag van afgelopen week te lezen en eerlijk gezegd ging het lezen niet zonder slag en stoot. Wow Marlies, Wat brengt dit lezen een emoties met zich mee en ik ben verschillende keren moeten stoppen om mijn tranen weg te vegen. Ik kon de letters niet meer lezen. Een proficiat aan allen maar bovenal aan het stralende bruidspaar en wens hun veel voorspoed toe. ik wens jullie , Peter en Marlies en fijne week en geniet van jullie vakantie -
14 September 2015 - 16:11
Christel:
In één woord: GEWELDIG!!
Wat een emotie, wat een feest, wat een supermooi verslag. Dat was het dan: de laatste is weggegeven. :) Hahaha......niks weg. Eén grote familie. Er is er gewoon weer eentje bij. Dat was hij natuurlijk al. Maar nu voor de echt. Lonneke en Jaap, vanaf hier, wens ik jullie een lang en zeker gelukkig leven. De basis heeft Lonneke al van thuis uit meegekregen. Bouw daarop voort en alles komt goed. -
15 September 2015 - 09:58
Babette:
Wow, super leuk om te lezen, Fijn dat alles zo goed is verlopen. geniet ervan. Dikke kus. -
15 September 2015 - 11:50
Hallo Marlies & Peter en familie .... FEEST!!! -
19 September 2015 - 10:09
Hanny:
hoi peter en marlies
wat heerlijk voor jullie dat het een geweldige dag is geweest. maar dat hebben jullie dan ook verdient,nu kunnen jullie er heerlijk van nagenieten.
grtjes hanny