Zoet geurende bloemen
Door: marlies
Blijf op de hoogte en volg Peter
10 April 2011 | Nederland, Grashoek
Vorige week zondag kwamen Marian en Wil Seelen op visite en nadat we koffie hadden gedronken ging Peter met Wil naar de loods, op zoek naar een paar planken. Marian en ik bleven lekker binnen zitten om bij te kletsen. Na een uur vroegen we ons af waar de mannen eigenlijk waren, we hadden ze tussendoor wel een keer de stal in zien gaan, maar ze bleven wel heel lang weg. En ja hoor na anderhalf uur kwamen ze de keuken weer in. Peter was met Wil door alle stallen geweest, steeds maar gelopen en niet uitgerust! ZO ZO dat is een heel eind gelopen!!S Avonds was hij toch wel een klein beetje moe en een beetje spierpijn.
Maandagmorgen rijles en deze keer ging Herm met hem mee. Ze kwamen beslist niet vrolijk terug. Poeff!! Peter had 2 fouten gemaakt, even het padje kwijt. Een stoplicht niet gezien voor linksaf wat op rood stond en wat ik later van Peter begreep waren er geen tegenliggers geweest, maar toch Rood is Rood en dat is stoppen. Verdorie!! Slechte generale!!
s Middags nog een beetje down, maar Claudi kwam even de babykamer keuren en Opa een beetje opbeuren. Dat lukte goed, en Wil Koch kwam langs om te zeggen dat hij een andere fysiotherapeut gevonden had die gespecialiseerd was in het intapen bij CVA patienten. Afrspraak geregeld voor de vrijdag.
Dinsdagmorgen naar de fysio en heb ik samen met Steef de wieg van de zolder gehaald. Ik wilde steeds het bedje eraf halen, maar bedacht me dat het wiegje al een keer wit gemaakt was en er beter bij zou passen. Nou het lukte ons om de wieg van de zolder te krijgen(vlizotrap) zonder de mannen. Ja de wieg was wel wit, maar toch verkleurd, dus s middags verf gehaald en aan het schuren en verven. En Peter lekker buiten aan het grasmaaien.
Woensdagmorgen zwemmen met Wil en gepraat over de nieuwe fysiotherapeut. Wil had nog van alles op internet uitgezocht en het wordt toch wel allemaal heel erg spannend!!Ja er zijn nog heel veel mogelijkheden!!
s Middags ging Robert met Peter naar Maessen, toch kijken naar een nieuwe grasmaaier. Robert had het een en ander nagevraagd, en wat de kosten waren om de oude weer goed te krijgen, en dat viel een beetje tegen. Dus gingen ze samen op pad en kijken welke grasmaaier voor Peter geschikt is. Ja, ze hadden een goede deal kunnen maken en nog een kleine traptractor erbij!!
Donderdag naar de afasiegroep en ik moest toch maar mededelen dat Peter komende week maar een halve dag komt, want anders is hij vrijdag te moe!! Ja lieve mensen vrijdag 16 april is het zover, dan moet hij de rijvaardigheidstoets doen. Eigenlijk wilde we het niet tegen iedereen vertellen, maar ja zo links en rechts wisten het een aantal mensen toch en tot mijn verbazing stond er gisteren een artikel in Stal en Akker, (vorig jaar een groot artikel van ons ingestaan over de MRSA) dat Peter komende week op moet voor zijn rijvaardigheidstoets!! Superspannend!!!
Vrijdagmorgen naar de fysio in Baarlo en om 14.30 uur hadden we een afspraak bij Ton Mulders,fysiotherapeut, in de Kronenberg. Wil, onze grote steun en rots in de branding, ging met ons mee en ik nam de aangepaste schoenen mee, ja wist ik veel, wat ons te wachten stond en wat we precies gingen doen!!!! Het was een kleine praktijk en Ton vertelde ons zijn levensverhaal terwijl hij met Peters arm bezig was. Ja er zat beweging in, ja dat kunnen we tapen, en Ton vertelde maar, over zijn clienten die bij de reguliere zorg uitgetoetert waren en bij hem terecht kwamen en die hij na 3 jaar niets, weer aan het bewegen kreeg. Ja die arm, er is alleen een probleem.... oeps!!??...... ja teveel haren op de arm, maar die kunnen we wegscheren!!(ha ha) Toen begon hij aan het been, hij vertelde het verhaal van het paard en de teugels en die moeten in evenwicht(beide kanten evenveel spanning) zijn om rechtdoor te gaan en middels tape proberen we om de tonus(spanning) op de spieren hetzelfde te krijgen om zo het beste looppatroon te krijgen. Ja dat klinkt allemaal heel logisch. Hij begon het been te tapen, maar heel anders als tot nu. Vanuit iedere teen werd er een tape aangelegd en alles aan de voorkant van het been. Peter moest een proefloopje doen en hij liep meteen al heel recht en wikkelde af!! Ja die aangepaste schoen.....??? Die heb je echt niet meer nodig en die stok.... tja tja...nog even!!! Inmiddels was er een andere client binnengekomen en wacht.... ik zal hem eens even hier roepen. Kijk deze man heeft ook 3 jaar zijn arm niet kunnen bewegen en zat helemaal vast. En laat nu eens kijken.... Nou Peter kreeg ogen als schoteltjes zo groot en ik tranen!! Wauw!! Die man kon veel met zijn arm, hij had er nog weinig kracht in, maar toch. Oh als het Peter dit toch eens zou kunnen..... Ja zegt Peter en toch ken ik deze man, ja de man moest even nadenken...(hij kon minder praten als Peter) Ja Venlo... afasie nee...autorijden ja.... en wat is nu het hele leuke van deze ontmoeting. Ze hebben allebei vrijdag de 16de de rijvaardigheidstoets!!!Maar inmiddels was er al meer dan anderhalf uur voorbij en werd er een nieuwe afspraak gemaakt om de arm te tapen. Komende woensdag om 17.30 uur moet zijn arm geschoren zijn en wordt er tape aangelegd.
Nadat we thuis een kop koffie hadden gedronken ging ik even met de fiets naar de asperges kijken, en oh wat er allemaal door me heen ging, als ...als... Peter toch de arm kan gebruiken, dan kunnen we misschien ook weer samen fietsen!!! En mijn tranen rolden maar, van alles ging er door me heen, en nee we zullen nooit opgeven, altijd proberen om meer te behalen, en als het ene niet lukt, lukt het andere wel en anders over een paar weken!!
FANTASIE IS STERKER DAN KENNIS....
...DROMEN ZIJN KRACHTIGER DAN FEITEN,
EN HOOP KAN ERVARING OVERWINNEN.
Veel liefs Marlies
10 April 2011 - 13:12
Marie-louise:
Geluk is de kunst een boeketje te maken
met bloemen uit je naaste omgeving.
Ga vooral zo door, en heeeeel erg veel succes gewenst voor vrijdag
We duimen
groetjes
Wim en Marie-louise -
10 April 2011 - 14:00
Tineke:
Hoi Peter en Marlies
Wat spannend allemaal ,maar op een slechte generale volgt een goede finale.
En wat fijn dat er nog zoveel te halen is bij een nieuwe therapeut,geweldig.
Heel veel succes voor vrijdag.
groetjes TINEKE -
10 April 2011 - 17:31
Theo En Sylvia :
Wat spannend dat vrijdag die toets is!
En ik weet zeker dat Peter het gaat halen.
We zullen een kaarsje voor je opsteken.
Tot volgende week.
Groetjes Theo en sylvia. -
10 April 2011 - 19:43
Hein Oet Wiëert:
Het grote wachten is begonnen. Spannend wat er allemaal te wachten staat. Rijvaardigheidstoets, Aspergetijd, Opa en Oma worden. Ik begin in ieder geval met duimen voor as vrijdag. Het zal niet schaden hooguit baten. Succes deze week en Peter zet hem op vrijdag en ja zorg voor voldoende rust. Toi toi toi -
11 April 2011 - 10:30
Christel:
Hop en vertrouwen in de toekomst. DAT geeft de stimulans om almaar door te gaan. Zet 'm op, Peter en Marlies. Iedere stap voorwaarts is een overwinning. -
12 April 2011 - 18:02
Lonn:
Hey linksrijder! Denk eraan he, vrijdag gewoon rechtsrijden en het knipperlicht aanzetten bij de rotonde, he! Dan gaat het helemaal goed komen! Tot snel met de auto in Haarlem!
Groetjes Jaap&Lonn -
13 April 2011 - 19:59
Joos En Truus:
Beste Peter en Marlies,
diepe bewondering voor jullie laatste verhaal en Peter, allereerst heel veel succes met de rijvaardigeheidstoets as vrijdag. Succes met alle drukke vervolgbezoeken en de nieuwe fysio. Hier in Uden gaat alles zijn gewone gang en prima. We komen deze zomer op de koffie bij jullie ombij te buurten, maar we bellen van tevoren natuurlijk,
Heel veel groeten van je HAS klasgenoot, Joos en Truus -
15 April 2011 - 10:35
Hein Oet Wiëert:
Spannend dit wachten op een berichtje. Ik ben zeer, zeer nieuwsgierig. Ik ben benieuwd en kan bijna niet wachten. Hopenlijk volgt het spoedig -
15 April 2011 - 12:12
Marlies:
Hallo lieve mensen
Helaas........ Het is vanmorgen niet gelukt!!! Het rijden ging supergoed, maar het volgen van de borden vond de rijexaminator mog niet voldoende. Hij was vooor 80 % geslaagd en moet nu nog een paar rijlessen en mag het dan nog een(of twee) keer proberen.
Jammer Jammer, maar toch positief dat het voor 80 % gelukt is.
Nieuwe berichten volgen snel
Wat fijn dat jullie allemaal zo meeleven en allemaal jullie lieve berichtjes en steun, dank je wel en volgende keer dan haalt hij het!!
Liefs Marlies
15 April 2011 - 12:30
Hein Oet Wiëert:
Jammer, jammer. Ja, blijf het inderdaad positief zien. 80 % is wel al veel. Gewoon doorgaan maar het heeft mij geïnspireerd om nu maandag 18 april ook eens een rijles te nemen en te kijken of ik het nog kan en of het rijden nog haalbaar is. Ik heb altijd geroepen dat ik nooit meer zou rijden maar Peter heeft het waakvlammetje laten ontbranden. Maak er een fijn weekend van