WARM!!! - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu WARM!!! - Reisverslag uit Grashoek, Nederland van Peter Nouwen - WaarBenJij.nu

WARM!!!

Door: .

Blijf op de hoogte en volg Peter

08 Juni 2014 | Nederland, Grashoek

Hallo lieve mensen,

Ja het wordt warm in Nederland, lekker zwem en barbeque weer!!
Zondagmiddag kwam Lonneke even over uit Haarlem om gezellig met ons te bbqen en om half 5 kwam Claudi met Joep en Mees en kwamen Sjef, Roel, Wilco en Job, de oude garde van het aspergessteken. De boys vonden dat wel weer eens tijd werd om gezellig te bbqen, nou en dat vonden wij ook!! Tegen 6 uur kwam Johan ook nog en zaten we heel gezellig bij het zwembad, oude herinneringen ophalen en de laatste nieuwtjes werden verteld. Ja super leuk!!We maakten het niet te laat, want Lonneke ging nog naar Haarlem en maandagmorgen moesten wij weer op tijd op, om naar de begrafenis te gaan van neef Piet uit Sevenum.
Inderdaad maandagmorgen op tijd op, douchen alle oefeningen doen en naar Sevenum naar de kerk, we waren ruim op tijd en konden de auto vlakbij de kerk parkeren. Het was een mooie uitvaart, nog even gebuurt met andere familie en toen naar het kerkhof, oef dat was een beetje te ver, dan maar even de rolstoel uit de auto en snel naar het kerkhof. Hierna nog de koffietafel en dat was ondanks de droevige aanleiding heel gezellig, ik trof veel neven en nichten van de familie van Mill en ook achterneefjes en nichtjes, waar we heel leuk mee hebben gepraat, omdat zij heel vroeger ook bij ons gewerkt hebben en die we pakweg 15 jaar niet meer hadden gezien. Om 2 uur waren we weer thuis en Peter snel een middagdutje deed, want om 4 uur hadden we weer een afspraak bij de fysio, ondanks het vele plassen van Peter ging de fysio heel erg goed, de arm werd getapet en toen weer naar huis, wat eten en s avonds had ik nog een Mylene party bij Mieke, ook heel gezellig buiten in de tuin. Maar om 9 uur ging ik toch naar huis, Peter had nog vaker moeten plassen, misschien toch maar de dokter bellen.
Dinsdagmorgen was het helemaal mis, s nachts 3x op om te plassen en het deed ook pijn, dus de dokter gebeld en daar konden we s middags al terecht!!Steef kwam nog met Pierke en Sien en dat gaf wat afleiding voor Peter. Om 4 uur hadden we de afspraak bij de dokter en we hoefden niet lang te wachten, na een kort onderzoek en de urine getest leek het heel erg op een blaasontsteking en gingen we met een antibioticakuur naar huis.De dokter was verder heel positief over de vooruitgang van Peter, want hij liep een stuk sneller en beter over de lange gang.Bij de apotheek de medicijnen gehaald en na het eerste pilletje ging het al beter met Peter, maar hij was wel heel moe....
Woensdagmorgen kwam Wim om met Peter te zwemmen, het ging al een stuk beterder en s nachts maar een keer op geweest om te plassen. De dokterassistente belde dat het inderdaad een blaasontsteking was en over een week weer urine laten controleren, Joep kwam nog een poosje spelen en vond het maar niks dat opa zonder hem was gaan zwemmen!! Maar Wim en Peter waren op tijd terug want Wim had nog een andere afspraak en zo kon Joep toch nog met Opa spelen. Het zwemmen had heel goed gegaan, het water was weer op juiste temperatuur en het was niet druk geweest. Er kwamen nog wat mensen vlees ophalen, en er bleven maar mensen bellen voor bbq en bbqvlees...
s Avonds ging ik nog lekker lopen met Annemarie en net voor een grote bui waren we binnen... maar toen we de koffie op hadden moesten we toch door de regen naar de auto.
Donderdagmorgen ging Peter met de taxi naar het afasiecentrum, en ik boodschappen doen, weer een mailtje van meneer Bank, dat de afspraak voor volgende week een half uur verzet moet worden, nou ben benieuwd of het komende dinsdag doorgaat... s middags nog wat in de tuin gewerkt en om 4 uur was Peter weer terug, Lies kwam nog vlees halen en praatten we nog wat na over het feest van vorige week, dat het zo gezellig was geweest. Peter had hele verhalen over het afasiecentrum en hij vertelde dat Jenny niet naar het uitstapje komt want zij was op vakantie, ja er waren er al meer op vakantie....
Vrijdgmorgen was het prachtig weer, ja zo moesten alle dagen zijn, ik ging snel op de fiets asperges halen en nu waren we al voor de middag in de tuin aan het werken, Peter grasmaaien en ik begon met het schoonmaken van het zwembad, maar het water is nog een beetje koud, nu pas 20 graden... en voor Peter moeten het er minimaal hier 29 zijn... dus dat duurt nog efffe!! Na de middag weer in de tuin gewerkt en kwam Thes de Mylene spulletjes brengen en even later kwam Hanny haar spulletjes weer ophalen, kwam Tim nog een drankpakketje brengen als dank voor het opslaan van hun spullen in de loods, en om 8 uur was het weer rustig in huize Nouwen en kon ik aan de voorbereidingen beginnen van de bbqs voor het weekend. s Avonds was er nog een interessante gaste bij Knevel en de Brink. Een journaliste die toen ze 7 maanden zwanger was een hersenbloeding kreegen ook rechtzijdig verlamd was. Ze kon ook niets meer en nu had ze een boek geschreven, ze was vrijwel helemaal hersteld, maar het was alsof ik mezxelf hoorde, en Peter zei maar steeds, Ja precies zo!!!Ze had kitiek met name op de revalidatie therapeuten, dat ze maar steeds zeiden het kan niet, ja zei ze dan, de verzorging was goed en het ware lieve mensen, maar als je vooruit wilde.... tjaaa dan moest je zelf aan de slag... Ik heb het bij ons vaak geweten aan de MRSA bacterie, dat we daardoor geremd werden en dat lokte bij uit dat we het vooral zelf moesten doen, maar nu hoor ik het steeds meer, ze laten zoveel liggen in de beginfase, het duurt allemaal zolang voordat er eens iets opgestart wordt, voordat er echt met therapie begonnen wordt... oei dan draait het in mijn maag... !!! Maar ga het boek zeker lezen, het heet Een foutje in mijn hoofd , van Simonne van Gennip.
Zaterdagmorgen ging Peter zwemmen met Wil, ik was druk met mijn bbq en daar kwam Frans J spullen brengen voor het uitstapje van het afasiecentrum bij ons en Johan kwam met Joep vlees halen, dus met mijn werk schoot het ziet zo op. Peter en Wil aten een kop soep en werd er vanalles verteld, ja het had goed gegaan bij het zwemmen, het is zo belangrijk. 2x per week zwemmen, steeds eraan blijven werken, steeds dat kleine beetje vooruitgang... Na de middags mijn bbq afgewerkt en om 7 uur brachten we ze samen weg, nog wat rondgereden door de Grashoek, bieten kijken, naar onze mais kijken, en een flinke ronde gereden, toen we thuis waren lekker buiten gezeten bij het zwembad, de eerste keer dat het s avonds was en oh wat merkte ik de vooruitgang in de spraak, WAUW hoe duidelijk alles, een heel goed gesprek!! SUPER!!Ja dit zijn superavonden, daar doe je het voor!! Robert belde een paar keer dat er alarm was, en gelukkig konden we dit samen oplossen, maar ja het zou dan ook wel zondagmorgen vroeg gaa, of Robert mij dan mocht bellen... ja ik zal er tegn die tijd ook wel uit moeten omdat Peter moet plassen... half 6 werd ik gebeld... he half 6 en Peter heeft nog niet hoeven plassen, dan maar eerst het alarm oplossen, helaas ging dat nu niet en moest Robert toch komen.. en toen ik weer boven kwam sliep Peter als een roos en pas om half 8 maakte hij me wakker dat hij moest plassen.. He he na 2 weken iedere nacht meerdere malen op, nu een nacht niet, is er alarm!! Och zo blijven we op de been....!! Na het ontbijt samen buiten gewandeld, naar de moestuin en in de loods gekeken hoe we het donderdag gaan doen met het uitstapje van het afasiecentrum, hier is Peter veel mee bezig, wat hij de mensen wil vertellen en wat ik moet doen, ja dat is zo leuk om dit samen zo te bespreken en vooral hoeveel plezier Pete eraan beleeft en hoe goed hij alles verwoord!!KLASSE!!

ALLE GROEI IS EEN SPRONG IN HET DUISTER
EEN IMPULSIEVE, SPONTANE DAAD
ZONDER HET VOORDEEL VAN ERVARING!!!

Veel liefs Marlies

• 08 Juni 2014 - 19:29

Marlies:

hallo Peter en Marlies,

En het is inderdaad zomer! Ik ben gelukkig al wat gewend door mijn wandeling in het verre Spanje, maar daar was het aangenamer dan hier.
    Maar wat fijn om te lezen dat bij jullie alles goed is. Op de blaasontsteking na, (wat ein gezeik hè Peter?) Gelukkig dat de medicijnen hun werk al zo snel doen.
    Ik kom binnenkort aan om bij te praten,oke?
    Een hele fijne week gewenst.
    Groetjes van Marlies.p

• 09 Juni 2014 - 17:30

Christel:

Ha familie. Geen asperges meer, maar toch nog superdruk. Nu met alle bbq's. Volgens mij heeft heel Nederland gebarbecued afgelopen weekend. Ja wij ook. Heel spontaan met de buurtjes op de hof. Iedereen zorgde voor zijn eigen benodigdheden en dat liep ook super.
    Zomerweer hou maar lekker aan. Wel graag iets minder dan vandaag. Puf puf puf.......

• 10 Juni 2014 - 22:22

Els:

Hallo familie Nouwen,
    Jullie kennen me niet, ik ben op jullie site terecht gekomen door een paar berichtjes op de Facebook pagina van Tilly.
    Ik ben gelijk begonnen met het lezen van jullie lange-lange weg van helemaal niks meer kunnen tot héél veel kunnen.
    Ik kan alleen maar zeggen, wat een doorzettingsvermogen en optimisme!!!
    Jullie zijn zo'n positieve familie, daar wordt je alleen maar héél blij van!
    En jullie doen dat ook nog eens op eigen kracht en zonder hulp van maatschappelijk werk of psychologen!!
    Zo zie je wat je met eigen kracht en alle warmte om je heen kunt bereiken, chapeau!!
    Vanaf nu blijf ik jullie berichtjes volgen, ik krijg hier erg veel energie van!
    Groetjes uit Panningen van Els.

• 11 Juni 2014 - 09:30

Hein Oet Wieërt:

Ik lees het nu- woensdag na negen en ben erg benieuwd naar het gesprek met meneer Bank. Och, ik kan zoveel vertellen/reageren over wat jij schrijft over de revalidatie en over de hulpverleners. Als je zelf niet voor je eigen op komt dan wordt het niks. Dat is ook mijn ervaring. Ik persoonlijk denk dat het ook een kwestie van geld is maar misschien is dat ook wel schoppen tegen die heilige beentjes. Ook moet alles volgens het boekje en als het afwijkt dan kan het niet etc etc. De weg is echt niet altijd recht maar loopt vaak schuins of met een bocht maar ja dat is moeilijk voor hulpverleners. Trouwens die weten het want zij zijn de deskundigen AHUM , AHUM en niet de cliënt en/of partner cq familie. Och stoppen met klagen en blij zijn met wat wel kan en evt nog bereikt kan worden. Ik wens jullie nog een fijne rest van deze week